x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Pozitīvājš mierinājums

2018. gada 2. aprīlis, 9:23 am, 2 atsauksmes / pievienot vēl

Brīdis, kad grāmatā atlikušas 50, 40, vairs tikai 30 lappušu, ir žēl, ka tā drīz beigsies, es negribu, ka tā tik drīz beidzas, man tur patīk, es gribu laimīgas beigas, es gribu to sajūtu, kas sākas kaut kur zem ribām, ka viss būs labi un beigas tādas būs, tām jābūt, pēc tam tikai saule, siltums un laime, labāk vairs nelasīšu, pataupīšu nākamajai reizei. Taču nav vērts atlikt nenovēršamo, šorīt pabeidzu, tomēr beigas bija gaisā.

Nav godīgi, ka grāmatas saka priekšā, kurā lappusē esmu un cik to vēl būs – tam vajadzētu būt pārsteigumam. Gaidīt bezgalīgo stāstu, bet, re, te autors nolēmis pārtraukt, lai gan šķiet, ka varēja vēl. Elektroniskajām grāmatām to vajadzētu varēt panākt viegli (manai nevar), taču fiziskajām būtu jāpievieno vairāk vai mazāk balto lapu, lai ir sajūta.

♪♬: http://klab.lv/users/miligrami/113774.html
nenopietns cilvēks (pzrk, nozagtās aitas)

nenopietns cilvēks: Es vakarnakt piebeidzu..

2018. gada 3. aprīlis, 7:01 pm, 1 atbilde / atbildēt

Es vakarnakt piebeidzu Game of Thrones 1. grāmatu. Seriālā savulaik tiku līdz kādam trešās sezonas vidum, tagad šī bija pirmā otrā grāmata, ko telefona kindlē esmu izlasījis no A līdz Z. Un tur tādā ķieģelī neredz ne gala, ne malas (un es speciāli atslēdzu lokācijas norādes, tik pa laikam pasekoju līdzi), un tad tā beigu sajūta ir tāda nekonkrētāka.

Pieredzes apmaiņai – man ir Samsung S8+ un šīs grāmatas lasīšanas gaitā atklāju, ka lappuses apakšējā zonā bakstot ar pirkstu, rādījums ciklē starp a) minūtes līdz nodaļas beigām* + % no grāmatas, b) stundas+minūtes līdz grāmatas beigām + % no grāmatas, c) lpp X no Y + % no grāmatas, d) lokācija N + % no grāmatas, e) NEKAS**.

* lai cik digitāls es nebūtu, grūti pieņemt šādu kontroli/priekšāteikšanu
** aleluja!
Lasi starp rindiņām: nozagtās aitas
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Tātad neesmu..

2018. gada 4. aprīlis, 5:17 am, atbildēt

Tātad neesmu vienīgais! Vismaz kāds mierinājums.
Transportā sēžot, vairākas grāmatas esmu izlasījis telefonā, taču man gan bija kaut kāda Xperia ar gandrīz divreiz mazāku ekrānu par tavu milzeni. :) Un es lietoju FBreader, tam (vai tajos laikos) laikam nevarēja pavisam atslēgt progresa attēlošanu.

GoT pirmā grāmata man ir, uzdāvināja, taču neesmu ne lasījis, ne skatījies – man kaut kā "lasījis neesmu, bet" ir viedoklis, ka būs pārāk drūmi un tā arī neesmu saņēmies uz to trendu.