x-ƒ (x_f)

x-ƒ: MobileSC 2.0

2006. gada 30. maijs, 2:32 pm, 29 atsauksmes / pievienot vēl

MobileSC 2.0 (demo)To droši vien tikai retais zina, ka pavisam maza Cibas mobilā versija sāka darboties jau 2004. gada pēdējā nedēļā. Pa šo laiku tā ir ļooti mainījusies. Esmu meklējis ko līdzīgu arī uz lielā LiveJournal, taču neatradu. Protams, ir rakstīšanas iespēja, taču lasīt var, tikai izmantojot RSS, kas nozīmē nekādu komentāru (kur nu vēl to rakstīšanu). Tā ka Cibas lietotāji var justies diezgan priviliģēti. :) Ja paskatās uz lietotāju statistiku, to ir pietiekami / patīkami daudz. Protams, paldies jāsaka arī [info]watt'am, citādi nevar.

Tad nu tā. (Launčs, kā jau parasti, dienu pirms publiskas paziņošanas par jaunumiem.) Ilgu laiku neko nebiju uzlabojis, mainījis, tagad paskatījos, ka faili pēdējoreiz modificēti pirms vairāk kā pusgada, un nolēmu, ka kaut kas jādara. Tā kā nekāda fīdbeka no lietotājiem nav, tad nācās vien pašam izdomāt, ko mainīt. Sākumā bija TODO liste ar 25 punktiem, kas jāizpilda, un beigās tā vairāk kā divkāršojās. Tātad, what's new, what's cool?

  • Ik pa laikam kāds sūdzējās, ka Tele2 lietotāji nevar piekļūt WAP lapai. Šķiet, ka tika noskaidrots, kāpēc tas tā (Tele2 vārtejai nepatīk WML formas). Salabots tas diez vai tika, taču tagad MobileSC noteikti var lietot tie Tele2 klienti, kuriem ir kaut cik moderns telefons (skat. nākošo punktu). Nu.. Vajadzētu varēt. Ar T2 ir daudz dažādu grūtību..
  • Izmantojot Laacz'a WALL4PHP (tipa, reklāma – eksperti rekomendē), tagad katram mobilajam telefonam tiek padots pēc iespējas piemērotāks saturs. Agrāk visiem bija jāskatās WML lapas (old skūl, jū nou), taču tagad lielākā daļa redzēs XHTML MP lapas, kas ir ne vien smukāk, bet arī ērtāk.
  • Parādījusies iespēja labot un dzēst pēdējos piecus ierakstus savā žūrnālā. Šito man jau sen vajadzēja izdarīt, bet nu.. Neviens neprasīja.
  • Iespējams klikšķināt uz Cibas iekšējiem linkiem, tie vairs netiek pārvērsti par parastu tekstu. Nu, ja kāds būs ierakstījis <lj user="example">, tad šis links arī darbosies. Ja kaut kur būs tiešais links uz kādu ierakstu, arī tas darbosies. Pārējie linki (kas ved uz citiem serveriem) ir padarīti nedaudz atšķirīgāki no visa teksta, taču klikšķināmi nav, protams. Varētu gan pielikt Google's WAP vārteju, bet man liekas, ka tas radītu vairāk neskaidrību kā vajag.
  • Tuvākās savu Cibas draugu dzimšanas dienas. Jā, ļooti noderīgi, zinu. :)
  • Links uz savu draugu draugu lapu, ja tāda pieejama. Iespēja lasīt savas draugu grupas. Iespēja rakstīt savām draugu grupām. Pēc noklusējuma draugu grupas rakstīšanas lapā nerādās (jo man neliekas, ka daudzi izmanto šādu iespēju), to iespējams ieslēgt pielāgošanas lapā.
  • Tā kā Tele2 ir nogriezuši iespēju noskaidrot, vai telefons saprot UTF-8, vai nē, tad tajā pašā pielāgošanas lapā arī var ieslēgt, lai visi teksti attēlotos ar latviešu valodas īpašajiem simboliem, jo citaadi Tele2 klienti tos redzees translitereetus. Turpat iespējams paspēlēties arī ar lapu kešēšanu, ja ir tāda vēlme.
    Šos abus var ieslēgt arī WAP'ā. Ja WAP'ā būtu jābūt vēl kaut kam, ko pielāgot, tad iesakiet, man tikai UTF-8 ieslēgšana / izslēgšana un kešēšana likās pietiekami būtiski.
  • Un pēdējais lielais "what's cool?", kaut kas tāds, kā nav pat lielajai Cibai – iespēja rakstīt melnrakstus. Nu, nevis rakstīt ierakstu un to uzreiz publicēt Cibā, bet gan rakstīt, saglabāt, papildināt vēlāk, labot un publicēt kaut kad. Katram paredzēta vieta pieciem melnrakstiem, es domāju, ka tas nu ir ļoti pietiekami. Ja neskaita configinfo, tas arī ir vienīgais, kas glabāsies manā pusē, kā jau iepriekš – lietotāju paroles nekur netiek saglabātas, tās ceļo tikai uz Cibu. Melnrakstu teksti tiek šifrēti, un atšifrēt spēj tikai pats autors. Ja kaut kas noies greizi, palīdzēt diez vai varēšu. Šifrēšanai neizmantoju Blowfish, TripleDES vai ko tādu, taču tas ir pietiekami droši tik un tā.
  • Tas nav viss, tie ir lielākie jaunumi, pārējos jau esmu piemirsis.
  • Protams, gandrīz visas fīčas darbojas tikai tad, ja lietotājs ir iežurnalējies. Tur nu citādi nevar.

Adrese ir tā pati vecā – x-f.lv/wap/sc/
Ielieciet to telefona grāmatzīmēs un vairs man neprasiet. :)

Mm.. Vecie tiešie linki uz kādu lapu varētu būt salauzti. Vienu ērtību pieviesu šorīt, divas kļūmītes arī izlaboju šorīt, vēl divas atstāju uz vēlāku laiku, diez vai kāds tās pamanīs. Ja nu kādam kas nepatīk, suck it.
Ja kaut kas nestrādā, ja kaut kas varētu būt labāks, ja kaut kas varētu būt savādāks, ja kaut kā vēl trūkst, pastāstiet man. Varētu citēt Lūsijas Liu vārdus no filmas “Kill Bill”: If any of you sons of bitches got anything else to say, now's the fuckin' time!

Lietus skaņa (pyonpyon)

Lietus skaņa: "paņemt"

2006. gada 13. jūnijs, 12:25 pm, atbildēt

"paņemt"