x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Murkšķi, murmuļi, sušķi un švauksti

2005. gada 21. jūlijs, 9:16 am, 127 atsauksmes / pievienot vēl

«Valodas kādas zini, nevajag aizmirst.» Tādus vārdus man vakar teica kāds tantuks, kas uz manu “labvakar!” atbildēja ar “zdrasķi”. Gluži mierīgi saprotams, ka viņa izraisīja manu sašutumu. Viņa, kas daudzus gadus nodzīvojusi Latvijā. Viņa, kas nevienu vārdu man nepateica latviski. Viņa, kas pārcēlusies uz dzīvi Somijā. Viņa, kas turp ataicinājusi dzīvot savu ģimeni. Viņa, kas vakara beigās aicināja arī mani braukt uz Somiju. Un darīja to krievu valodā, protams.

Vakar Saule rietēja pāris minūtes pirms desmitiem. Skumji. Dienas saraujas. Laiks aizskrien. Vasara atvadās. Dzīve dziest.

Šorīt, ejot cauri Vecrīgai, mani ievēroja kāda meitene baltās drēbēs un iespaidīgu tauku puncīti, lēni atrāvās no sienas, kurai tā bija pielipusi, lēnām panāca manā virzienā un nevērīgi krievu valodā pajautāja, vai man “cigarete nebūs”. To darot, viņa pat nepaskatījās man acīs.

jutoņa: esmu eupatnējā garastāvoklī
:: le Minga :: alias :: Leo... :: (le_minga)

:: le Minga :: alias :: Leo... ::: Re: P-p-p-aldies...

2005. gada 21. jūlijs, 1:24 pm, 2 atbildes / atbildēt

es nekad neizpratiishu to, ka taads sashutums tiek izraadiits, pirms cilveeks ir paarliecinaajies par patieso situaaciju... :/ un imo ar laipniibu var kudish vairaak panaakt - taa atbrunjo ;)

Protams - nav soliidi pret valsti, cilveekiem, vidi kuraa tu esi izveeleejies dziivot - neciniit vinju neiemaacoties taas valodu, nepienjemot taas iipatniibas un "noteikumus", kas tajaa valda... es ar, ieejot sveshaa maajaa, tachu nesaaku savas "pravas kachaat", ignoreet taas saimniekus...
bet tas jau ir cits temats...

/bez tam - uzskatu valodu par vienu no lielaakajaam veertiibaam, ko vari ieguut - neatnjemamu veertiibu - taapeec vienmeer izmantoshu iespeeju, ieguut sho veertiibu ;))/
nez (nez)

nez: saprotamies.

2005. gada 21. jūlijs, 2:08 pm, 1 atbilde / atbildēt

[info]nez atliek tikai mēmi pamāt ar galvu un piekrist katram [info]le_mingas vārdam ;)

Visu cieņu!
:: le Minga :: alias :: Leo... :: (le_minga)

:: le Minga :: alias :: Leo... ::: Re: saprotamies.

2005. gada 21. jūlijs, 2:17 pm, atbildēt

:)) dito pretii...