oblica - gaidu brīvlaiku [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

gaidu brīvlaiku [30. Sep 2016|10:07]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es piektdienas gaidu un gaidu skolēnu brīvlaiku kā atpestīšanu.
Laicīgi nodrošinājos - B ir divi penāļi - viens mājas lietošanai, otrs - skolai. Lai nav jāņem no somas ārā un neaizmirst mājās. Vakar saņēmu ziņu, ka B regulāri nav, ar ko rakstīt, lai tak beidzot penāli iedod un iekārto.
Sapirku VISU mākslām utt. Vienu daļu mājās, otru - skolā. Plus vēl samaksāju 10 EUR fondā, lai pērk centralizēti. Zvana B, nav krāsainā papīra. Kā tas ir - nav? Ir mapē skolā, ir pie skolotājas centralizētais, ir arī mājās!
Pa vidam regulāri zvani, ar sūdzībām par to, kura skolotāja ir zoss, kura stulba govs, kura atņēmusi bumbu, nagu laku, vēl tur kaut ko. Skriešana pa ceļu man pakaļ, jo bufetei naudu aizmirsa, katru dienu uz citu pulciņu paskatīties, ko tur dara, attiecīgi - mājas darbi pagarinātā grupā nav izpildīti, utt., utjpr.
Pēc darba man sākas otrā maiņa - jau laicīgi darbā apskatos e-klasē, kas mums uzdots, vai nav kādas lapas atkal un pīlādži vēl pa ceļam jāsagrābsta, mācamies līdz kādiem astoņiem vakarā, tā kā matemātikas stundā pārsvarā zīmē, krāso un vienkārši izklaidējas, tad mājās ir papildus mājas darbi. Tad kādu stundu kārtojam somu (tas izpaužas tā, ka es ik pēc 5-10 minūtēm atgādinu, ka jāsakārto soma, viņa nodarbojas ar blakus lietām un saka "pa-ga".

Ap deviņiem jau man totāli gribas pīpēt, dzert un lietot smagās narkotikas.

Bērnībā man skola patika, tagad es to nīstu.
Linkir doma

Comments:
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 10:25
(Link)
A, ja mēnesi visu(izņemot mošanos un aizfīrēšanu uz skolu) atstāt pašplūsmā?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:14
(Link)
Tad nākamo mēnesi es pusi pavadītu pie soc.pedagoga vai bāriņtiesā, otru pusi - plecu pie pleca pildot neizpildīto. :)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:30. Septembris 2016 - 12:38
(Link)
heh, kidu mājadarbu pildīšana stipri nogurdina, vai ne? Mani tā dzina melnā izsamisumā. Tagad ir tas mērenais bonuss, ka ar to neesmu nodarbojies až mēnesi, tāda jocīga sajūta, kad negribas nosisties ap sienu.

Also, iesaku neklausīties citu bērnkopības ekspertu idejās. Cilvēki vispār un bērnkopības eksperti jo īpaši, īsti nesajēdz, ko viņi muld un pilnīgi nesajēdz, kas jums tur notiek.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:30. Septembris 2016 - 11:22
(Link)
fonda naudas, pīlādžogas un citas jebļas gādāšanu jau tas neatceļ. :( lai gan man jau tas līmenis ir garām, lai slavēts Dievs, ir kaut kas tajā sistēmā, kas mani smacē nost. man ir sajūta, ka ir pazudusi kaut kāda loģika un sistēmiska mācīšanās ar sociālām zinībām un karjeras, ēnošanas dienu muļķībām priekšgalā.
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 11:26
(Link)
Nu, mātes jau pa lielam pašas vainīgas, izlaidušas tos skolotājus.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:30. Septembris 2016 - 10:29
(Link)
Oooo. Man skola riebās jau bērnībā :D
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:30. Septembris 2016 - 10:37
(Link)
zheel, ka taa.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Septembris 2016 - 10:52
(Link)
es domāju, viņa pietiekami labi mācās, lai nekas slikts nenotiktu, ja pāris mēnešus tu kaut ko no šitā nedarīsi. nu nebūs tā, ka dēļ otrās klases mīnusiem pēc tam kaut kur nevarēs iestāties. varbūt pat sociālais dienests ies secen :D

(mums pie sienas ir uzraksts, ka pirms iešanas uz skolu jāpārbauda, vai ir līdzi penālis un dienene)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:16
(Link)
Soc dienests diez vai ies secen - šogad mūsu skolā ieviests noteikums - semestrī nedrīkst būt vairāk kā 30 kavētas stundas (attaisnoti - vienalga, slimības dēļ, atpūtas brauciens vai ģimenes apstākļi) - ja 31, tad pie direktores un soc.pedagoga uz pārrunām, jo bērni pārāk daudz braukājot riņķī ar ģimenēm skolas laikā. Lūk!
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:30. Septembris 2016 - 11:16
(Link)
Tu pat nevari iedomāties kā brīvlaiku gaida skolotāji :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:30. Septembris 2016 - 12:42
(Link)
bet tad tajā sistēmā kaut kas ir tik ļoti garām!
ja skolotājiem riebjas vecāki, vecākiem riebjas skolotāji un bērniem pārmaiņus riebjas gan tie, gan tie!
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:30. Septembris 2016 - 11:25
(Link)
es Agnesei (9) prinicpiali palidzu tikai tad, ja vina prasa, un ta no skolas sakumiem (6).
Viens no majasdarbu merkiem ir iemacit bernam pasam macities, bet ka to var izdarit, ja mamuls visu dara un vel somu sakrame -
tiesa, par somas kartosanu (parasti visadu drazinu iznemsanu) atgadinu regulari, bet ta, ja vina kaut ko aizmirst, cies no konsekvencem - a ka savadak?
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:30. Septembris 2016 - 11:29
(Link)
voobsem, es biju otrais berns familija un manos majas darbos neviens nekad nejaucas, skola patika, gala tiku labi. pret Agnesi izturos lidzigi riebigi, vinai ari in general, labas sekmes - pagajuso gadu otraja pusgada kadas cetras piezimes bija par neizpilditiem latviesu nodarbibu majasdarbiem, bet ta ir dzive, ko padarisi - visus parejos majasdarbus parasti pilda ar iedvesmu un entuziasmu -
From:[info]ninona
Date:30. Septembris 2016 - 11:27
(Link)
Ja ar mākslu lietām tāds "iztrūkums", tad jādomā, ka skolotājai lietās un darba organizēšanā nav mazāks bardaks, kā Tavam bērnam :D
[User Picture]
From:[info]nova
Date:30. Septembris 2016 - 11:38

(Link)
es Tevi saprotu:)
ja 1.klasē bērns visu apzinājās un bija viegli, tad 2.klasē pēkšņi viss aizmirsies un nāk uz mājām sporta biksēs (sports - 1.stunda!), vienu kurtku pazaudēja, otru pameta, uzklarnetes stundu ierodas bez klarnetes, šorīt gāja uz skolu džemperī, jo māj;as vairs nav nevienas lietusjakas
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:40
(Link)
:D Nu, mums līdzīgi.
[User Picture]
From:[info]aktrise
Date:30. Septembris 2016 - 11:47
(Link)
es arī tāda biju, tikai man mamma neko nepalīzeja un neko neatgādināja. kaut kā izaugu un tagad tuseju ar LV inteliģenci, ja :D
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:52
(Link)
Galvenais, lai neizaug par dzejnieci. Labāk tad, lai strādā cirkā (ne par bārdaino dāmu, protams!)
[User Picture]
From:[info]ululate
Date:30. Septembris 2016 - 12:46
(Link)
man vecākais bērns pats mācījās jau no pirmās klases, bet Undīnei par skolas darbiem vispār nav intereses, tie mājasdarbi ir kā rūgta nāve (es domāju, ka pie vainas skolotājas - ir jau forši, ka viņas tādas jaunas, bet rodas sajūta, ka viņas interesē tikai darbalapas utt, nevis tas, vai bērns kko saprot). Undīne man saka, ka nesaprot, kāpēc mājās viņai viss padodas un var rēķināt ar prieku, bet klasē viss riebjoties.
[User Picture]
From:[info]ululate
Date:30. Septembris 2016 - 12:47
(Link)
pirmajā skolas nedēļā pazaudēja 3 jakas!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 12:49
(Link)
Lūk, mums apmēram tāpat.
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:30. Septembris 2016 - 13:30
(Link)
lai arī man sīkā skolā iet tikai 1.mēnesi, bet sākums bija līdzīgs ar vēlmi jau deviņos sevi izslēgt ar kādu pudeli vienā malkā.

tad manu pašapziņu sakaunināja tā saucamo pampermammu sindroms (tjipa es tā uzvedos) un es sāku likt mīksto uz visu - lai pati tiek galā.
es virspusēji nokontrolēju. bet ja kaut kas nopietns jāmācās mājās, tad pieslēdzu vīru.
tā atbildību dalīšana arī palīdz saglabāt veselīgu dzīves veidu
bet mums vēl laikam noveicies ar skolotājiem -mājasdarbu maz un visi tādi sakarīgi.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 13:42
(Link)
Es pagājušo pirmo mācību semestri pavadīju slimnīcās un visai smagā hipoteireozē. Ar visu tika galā Bx un radi. Tad, kad pieslēdzos, lkm viss jau bija aizgājis +/- normālās sliedēs. Šogad esmu "uz strīpas" un ... gaidu brīvlaiku!!!
[User Picture]
From:[info]becca
Date:5. Oktobris 2016 - 11:57
(Link)
Sāku lasīt daudzos komentārus un man radās viens jautājums par to penāli. Ko par to saka skolotāja? Jo es (kā skolotāja) zinu, kuri ir tie bērni kuri aizmirst vai izliekas aizmirstam. Tad piedāvāju (draudzīgi pietam) pameklēt somā vēl reiz, palīdzēt pameklēt u.tml.
Vai arī, ja zinātu, ka ir divi penāļi un viens tieši skolai, tad piedāvātu to turēt klasē. Bērnam tad vairs nav kur atkāpties. Penālis ir :) Būtībā vienkārši palīdzētu radīt apstākļus, kuros savu rīku neesamība vairs nav arguments.
Savukārt kā izklaidīgas trešklasnieces mamma zinu, ka lieliski darbojas metode atrasto lietu kasti, kas vienmēr pieejama skolēniem. Mana jaunkundze regulāri tur atrod sev vajadzīgo.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:5. Oktobris 2016 - 15:40
(Link)
Es aizrakstīju skolotājai, ka ir penālis VIENMĒR SOMĀ. :) Nu, redzēs. Vakar nopirka vēl vienu. Lai ir arī skolā uz vietas.