oblica - gaidu brīvlaiku [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

gaidu brīvlaiku [30. Sep 2016|10:07]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 10:25
(Link)
A, ja mēnesi visu(izņemot mošanos un aizfīrēšanu uz skolu) atstāt pašplūsmā?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:14
(Link)
Tad nākamo mēnesi es pusi pavadītu pie soc.pedagoga vai bāriņtiesā, otru pusi - plecu pie pleca pildot neizpildīto. :)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:30. Septembris 2016 - 12:38
(Link)
heh, kidu mājadarbu pildīšana stipri nogurdina, vai ne? Mani tā dzina melnā izsamisumā. Tagad ir tas mērenais bonuss, ka ar to neesmu nodarbojies až mēnesi, tāda jocīga sajūta, kad negribas nosisties ap sienu.

Also, iesaku neklausīties citu bērnkopības ekspertu idejās. Cilvēki vispār un bērnkopības eksperti jo īpaši, īsti nesajēdz, ko viņi muld un pilnīgi nesajēdz, kas jums tur notiek.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 12:47
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]milda
Date:30. Septembris 2016 - 11:22
(Link)
fonda naudas, pīlādžogas un citas jebļas gādāšanu jau tas neatceļ. :( lai gan man jau tas līmenis ir garām, lai slavēts Dievs, ir kaut kas tajā sistēmā, kas mani smacē nost. man ir sajūta, ka ir pazudusi kaut kāda loģika un sistēmiska mācīšanās ar sociālām zinībām un karjeras, ēnošanas dienu muļķībām priekšgalā.
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 11:26
(Link)
Nu, mātes jau pa lielam pašas vainīgas, izlaidušas tos skolotājus.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:30. Septembris 2016 - 11:34
(Link)
protams, mātes vienmēr ir un būs pašas pie visa vainīgas. šaubu nav. skolās jau ar ir tieši tāda nostāja. ja kaut kas ne tā, tad māte slikta. to es pa šiem gadiem es sapratusi ar uzviju, ka sliktākas mātes laikam par mani nav.
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 11:39
(Link)
Mhm. Un tagad es būšu vainīgs pie tā, ka mātes ir par gļēvu, lai skolotāju - uzurpatoru pasūtītu divas mājas tālāk ar visiem viņa pīlādžiem un visos līdzīgs gadījumos:))
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 11:43
(Link)
ha-ha! mums bija tipisks ģļēvo māšu gājiens - 31. augustā atnāca e-pasts ar lūgumu powepointa prezentāciju sagatavot par tēmu "Kā es pavadīju vasaru" uz 2.sept. Nu, viena māte atļāvās iebilst, ka 1) bērns neprot Poverpointu; 2) līdz 2.sept ir tikai viens brīvs vakars, kas ir 1.sept piedevām.
Es izteicu atbalstu, bet pārējie - visi tādi priecīgi, cik forši, mērāmies ar prezentācijām! Man izlīdzēja mažeks. Ko padarīsi - masa ir spēks!
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 11:48
(Link)
A es par ko. Tā vietā, lai uzrakstītu iesniegumu direktoram ar cc skolu valdei ar lūgumu izskaidrot, kā lai 2. klases skolēns uztaisa prezentāciju powerpointā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Septembris 2016 - 12:04
(Link)
nevis vienkārši iesniegumu augstākām personām, bet informāciju, ka šādi tiek veicināta sociāla nevienlīdzība. jo tie, kam nav datora vai kam vecāki nelieto poverpointu, tiek ar kaunu padzīti no iespējas gūt vienādu izglītību ar citiem. nu, es nē, bet es personiski pazīstu māti, kas mierīgi rakstītu tiesībsargam (mums paralēlklasē šī māte ir, un skolotājas viņa vareni iespaido par daudz ko).
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 12:08
(Link)
Varianti ir dažādi, līdz pat iesniegumam IzM ar lūgumu veikt ārpuskārtas skolas licencēšanu un direktora atestāciju. Tak visur zin par šo skolotāju niķi terorizēt vecākus, tajā pašā IzM par to ļoti labi zin, bet neviens taču šito nevar pārtraukt, ja nav iesniegumu un nav nosacīti cietušo, ir tikai burkšķēšana soctīklos.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Septembris 2016 - 12:11
(Link)
droši vien prātīgāk ir sākt ar direktoru. bet tā māte no paralēlklases tiešām ir izmantojusi tiesībsarga palīdzības iespējas un vienu izglītības iestādi gandrīz izformējusi, mūsu skola tiešām no tā šķiet ietekmēta.
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 11:52
(Link)
Tavā gadījumā vēl vienkāršāk - rēķins skolai par Tavu patērēto laiku, ja netiek apmaksāts - tiesa. Viss. Vienreiz tāds precedents ir nepieciešams;)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:30. Septembris 2016 - 13:09
(Link)
Es kaut ko palaidu garām. Bērna vecāki=māte, un tikai māte? Pilnīgi visos gadījumos? Mūsu suga- alelujā! - ir beidzot pilnībā pārgājusi uz partenoģenēzi?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 13:10
(Link)
Pēc personīgiem novērojumiem varu teikt, ka tieši mātes ņemas ar tām skolas padarīšanām. Tēvi kaut kā ne tik ļoti.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:30. Septembris 2016 - 13:11
(Link)
Kaut kur lasīju stāstu par ģimeni, kur māte strādāja ilgas darba stundas, bet tēvs vadāja bērnu pa pulciņiem. Kad māte vienreiz ieradās uz bērna baleta studijas koncertu, pārējo dalībnieku mātes bija šokā, viņas bija domājušas, ka konkrētajam bērnam māte ir mirusi, tāpēc tēvs vadā uz baletu. Cik atceros, savu sašutumu par māti, kura nepilda savus dabas uzliktos pienākumus (tb, vadāt bērnu uz baletu) viņas arī skaļāk vai klusāk izpauda.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Septembris 2016 - 13:14
(Link)
Es nez - man šķiet, ka katrā ģimenē ir citādi tie pienākumi sadalīti. Nu, mums tā sanāk, ka es pārsvarā vedu uz skolu, Bx izņem no skolas, Bx gatavo vakariņas, es palīdzu mācībās (jo esmu gudra! muhahaha!) Bet reāli tomēr gan e-pastos, gan sapulcēs ir 3/4 mātes, 1/4 tēvi.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:30. Septembris 2016 - 13:13
(Link)
izglītības un medicīnas sistēmā jā. tur tēva loma un ietekme uz situāciju netiek vērtēta no malas, ja nav tādu galējību kā dzimumnoziegumi, atkarības un vardarbība. un arī tad būs vainīga māte, kura ir izdarījusi kļūdu savā dzīvē, izvēloties nepareizo vīrieti. un ko Tu tur argumentēsi? neko. :D
[User Picture]
From:[info]krii
Date:30. Septembris 2016 - 13:28
(Link)
Nujā, protams, bērns - tas ir sievietes individuālais projekts, kas sākas ar sēklas donora izvēli. :D
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 16:06
(Link)
Nu, es neesmu dzirdējis tēvus sūrojamies par ko tādu, pašam arī nav bijuši sarežģījumi.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:30. Septembris 2016 - 16:31
(Link)
Ak, jā - tas gan visu izskaidro...
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 16:37
(Link)
Tak liecies mierā ar savu feminosludināšanu vienreiz. Mav manas vainas pie tā, ka lielākā ņemšanās ar visu šo notiek mātēm nezkālab. Uz/no bērnudārzu sīko vedu es, arī ar audzinātājām komunicēju es. Protams, tagad viss ir pavisam savādāk un uz vecāku pleciem tiek guldīta nesamērīgi lielāka slodze, bet, jā, aiz lielākā vairuma sarežģījumu stāv mātes, to Tev jebkurš IzMā pateiks. Un atkārtošu vēlreiz - es par to atbildīgs nejūtos, vari pat necensties.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:30. Septembris 2016 - 16:49
(Link)
Tev nav jājūtas atbildīgam par situāciju, protams. Es droši vien justos pateicīga, ja Tu šo situāciju neizmantotu, lai, veikli identificēdams "vecāku tiesības=sieviešu tiesības" pamanītos visai prasti izsmiet tās mātes (jā, šajā gadījumā tiešām pārsvarā mātes), kuras ar situāciju ir neapmierinātas.
From:[info]unpy
Date:30. Septembris 2016 - 16:54
(Link)
Neizsmeju, gluži otrādi - aicinu tās problēmas kaut kā risināt, jo man tiešām ir žēl, ka [info]oblica, piemēram, beidz sevi nost, manuprāt, pilnīgā bezjēgā.