tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!
1. izdali cibai/kaimiņiem.
2. kāposti diezgan labi uzglabājas.
Tev tie kāpostu plūdi gaidāmi ilgtermiņā?
Man garšo parasto kāpostu sacept uz pannas, tad saber visādas pikantas garšvielas, piemet pelēkās lēcas, drusku ūdens un tad sasutina, var saldo krējumu piešaut. Pēc tam stūķē māgā (es pirms tam vēl bagātīgi noklāju ar skābo krējumu, bet nelieku saldo). Man sanāk lielā panna vienai pašai uz vienu ēdienreizi.
Sapūties vēders gan garantēts :D