31. Janvāris 2022
vēl mēs taisām "garos ķopšus", bet, nu, no 5 kg tur veselam miestam sanāks.
Apcep smalki sagrieztus kāpostus (no garšvielām: ķiploks (cepts), sāls, pipari (5čilimix), kumins (vai arī panch puran, tas ir labs sajaukums tieši dārzeņu-graudu ēdieniem) novāra griķus (pieliek lauru lapu klāt vai ko tml.) sajauc abus kopā. Tad aizdara ar saceptu malto gaļu tomātu pastā.
ja griķu vietā novāra rīsus, tad garšīgi ir ar gaļas vietā iejauktu omleti. Smalki grieztus-ceptus kāpostus (mūsmājās tos sauc par kāpostu rīsiem) var izmantot par pavalgu jebkuram citam ēdienam. Miksēt ar marinētu-ceptu tofu. Ar vārītām bietēm, mocarellu un rukolu. Toveri ēd nedēļu :D
Vēl kāpostu var cept cepeškrāsnī ar citiem dažādiem dārzeņiem un taisīt gardus vegānus buljonus. Bāzītes saldētavā nākotnes zupām un mercēm. Vai uzreiz kā biezzupu. Var arī ievārīt gaļu, tad ziemīgi smags paēdiens. Arī uz nedēļu :D