porcelāna lellīte [userpic]

31. Janvāris 2022 (16:55)

tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!

Comments

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:40

Man garšo kāpostu karbonādes.
Kāpostgalvu pavāra sālsūdenī, tā, lai lapas pamīkstas. Izņem no katla, notecina un griež apm. 1,5-2 cm biezās šķēlēs-"karbonādes" gabalos, kurus apviļā olā, rīvmaizē/miltos un cep uz pannas kā cep karbonādes.

Posted by: Inde ([info]auksts_entelekt)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:43

Ēd latviski, ar skābo krējumu, protams:)

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 18:33

līdzīgi- tās pusvārītās lapas atdala pa vienai, saloka izmērā, mazliet paklapē, un tad- ola/rīvmaize

20 Lasīt komentārus piebilst