31. Janvāris 2022 (16:55)
tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!
Man fb šodien izmeta apmēram šitādu (oriģinālo vairs neatrodu, bet ideja tā pati) https://www.youtube.com/watch?v=jQ1bEXl bmyE
Uztaisīju pusdienās, jo "mājās nekā nav" un ātri. Bērns atzina par labu esam.
Vēl man bērnībā garšoja salāti, kas laikam saucās Lira un sastāvēja no svaigiem kāpostiem+zaļiem zirnīšiem+vārītām olām. Ar majonēzi vai arī vienkārši krējumu un sāli. Vēl tagad šad un tad uztaisu, jo garšo. Svaigs gurķis tur arī piestāv.
Vispār man kāposts ziemas periodā visu laiku stāv ledusskapī, jo nebojājas un, atšķirībā no visādiem lapu salātiem, iedveš lielāku uzticību ar savu veselīgumu. Izmantoju visdažādākajos salātos lapu lapu vietā - nu tur mierīgi varu pielikt klāt tomātu, gurķi, sarkano sīpolu, olīvas kā grieķu salātiem. Vai tikai tomātu un gurķi (vai arī gurķi vienu pašu)+ krējumu. Vai ar burkāniem, kas arī vienmēr ir ledusskapī, + eļļu un citronu.
Siltā veidā laikam retāk izmantoju. Bet arī no bērnības ļoti garšo vienkāršs dārzeņu sautējums no kāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, sīpoliem un ķimenēm(obligāti), ideālā variantā jāgatavo pīlē, bet man tagad nav un sanāk ok arī katliņā.
Laikam esmu kāpostu ēdājs!