porcelāna lellīte [userpic]

31. Janvāris 2022 (16:55)

tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!

Comments

Posted by: pikaczu ([info]pikaczu)
Posted at: 4. Februāris 2022, 14:49

Kā tev ar Āzijas garšām? Kāpostu diezgan labi var sakņu karijos iestrādāt - vispirms sagriezti sīpoli, ķiploki, burkāni, kāposti, bišķi katlā apcep, piešauj bišķi ūdeni un sutina uz mazas uguns, vēlāk kartupeļus vai gandrīz jebkādus citus dārzeņus, pašās beigās pieliek no bundžas vai saldētus zirnīšus/pupiņas. No garšvielām liek klāt - sāli, lauru lapas un karija pulveri (netaupot). Sutina kamēr dārzeņi sāk jukt ārā. Es tādu ēdu ar skābo krējumu un zaļumiem un man garšo. Vienīgi bišķi darbietilpīgi, kamēr visu samizo un sagriež, bet var taisīt lielākā katlā un pēc tam uzsildīt.

20 Lasīt komentārus piebilst