porcelāna lellīte [userpic]

31. Janvāris 2022 (16:55)

tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:11

1. izdali cibai/kaimiņiem.
2. kāposti diezgan labi uzglabājas.

Tev tie kāpostu plūdi gaidāmi ilgtermiņā?

Man garšo parasto kāpostu sacept uz pannas, tad saber visādas pikantas garšvielas, piemet pelēkās lēcas, drusku ūdens un tad sasutina, var saldo krējumu piešaut. Pēc tam stūķē māgā (es pirms tam vēl bagātīgi noklāju ar skābo krējumu, bet nelieku saldo). Man sanāk lielā panna vienai pašai uz vienu ēdienreizi.

Sapūties vēders gan garantēts :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:20

Nu, man no iepriekšējā mēneša kāposta apēsts tikai neliels stūrītis un ienācās vēl divas krietnas kāpostgalvas. Man šķiet, ka kopš mācību gada sākuma mēs kāpostu neesam pirkuši, izglītības iestādes sagādā :D
To sutekli varētu pamēģināt, man ir sarkanās lēcas, kas arī ir garšīgas

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:30

Ā, pelēkās lēcas pirms tam jāizvāra, bet laikam veikalos ir arī konservētas. Man stāv saldētavā savārītas, tāpēc tas tā īzī. Sarkanās un dzeltenās gan laikam ļoti ātri kļūst mīkstas, tas varbūt var pa taisno kāpostos, ka tikai ūdens gana.

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 19:49

Mana vīra vecmāmiņa, iespaidojoties no " Kalendārs mani sauc", apcep sagrieztus svaigos kāpostus ar hmeli suneli. Pēc tam pāršķiež ar krējumu un sukā tik iekšā. :)

20 Lasīt komentārus piebilst