tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!
vēl mēs taisām "garos ķopšus", bet, nu, no 5 kg tur veselam miestam sanāks.
Apcep smalki sagrieztus kāpostus (no garšvielām: ķiploks (cepts), sāls, pipari (5čilimix), kumins (vai arī panch puran, tas ir labs sajaukums tieši dārzeņu-graudu ēdieniem) novāra griķus (pieliek lauru lapu klāt vai ko tml.) sajauc abus kopā. Tad aizdara ar saceptu malto gaļu tomātu pastā.
ja griķu vietā novāra rīsus, tad garšīgi ir ar gaļas vietā iejauktu omleti. Smalki grieztus-ceptus kāpostus (mūsmājās tos sauc par kāpostu rīsiem) var izmantot par pavalgu jebkuram citam ēdienam. Miksēt ar marinētu-ceptu tofu. Ar vārītām bietēm, mocarellu un rukolu. Toveri ēd nedēļu :D
Vēl kāpostu var cept cepeškrāsnī ar citiem dažādiem dārzeņiem un taisīt gardus vegānus buljonus. Bāzītes saldētavā nākotnes zupām un mercēm. Vai uzreiz kā biezzupu. Var arī ievārīt gaļu, tad ziemīgi smags paēdiens. Arī uz nedēļu :D