porcelāna lellīte [userpic]

31. Janvāris 2022 (16:55)

tā kā man bērnībā bija baisa diēta, kas sastāvēja no kāpostiem un rīsiem, es neciešu ne vienus, ne otrus. tos pēdējos gan šad tad taisu, kopš atklāju, cik tie tomēr var būt dažādi. ne tikai pliekani un bez garšas. bet tagad, ciba, man vajag lai tu mani glāb no kāpostiem. man ir aptuveni pieci kg. iespējams rīt nāks vēl. un kapātos balodīšus pēcnācēji smādēja, milzīgs katls jāizēd divatā ar vīru.
pēdējā reizē, kad samalu salātos arī smādēja. priekš sevis es sataisīšu kāpostu+burkānu+krējumu+citronskābi, bet ar visu to, ka tie labi stāv, tik strauji kā jauni nāk klāt, mēs tomēr neapēdīsim.
receptes studijā!

Comments

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 17:47

1. pirms minūtēm 10 tapa salāti - svaigs kāposts smalki griezts, apkaisīt ar sāli un paspaidīt, kamēr sula sākas, burkāns svaigs rupji rīvēts, biete vārīta rupji rīvēta, atkarībā no pirmītējā sāls daudzuma nedaudz cukura, kāda karote koncentrētas citronu sulas, augu eļļa bez garšas un smakas.... to visu samaisīt un ļaut pastāvēt minūtes 5..

principā bāze tā pati kas svaigu kāpostu salātiem, tikai biete vēl klāt..

2. manis ļoti iecienītie cepti kāposti - svaigs kāposts sagriezts smalki, sīpols sagriezts vidēji, burkāns rupji rīvēts - apcept sīpolu kamēr zeltains, pievienot burkānu, maltus melnos piparus, sāli, apcept kamēr burkāni pusmīksti, pievienot kāpostus (daudz), nogriezt uguni uz maziņu, uzlikt pannai vāku un sutināt vismaz pusstundu pa reizei apmaisot...

20 Lasīt komentārus piebilst