Nepabeigtā dienasgrāmata


19. Marts 2009

(bez virsraksta) @ 14:23

LETA. Rīgas apgabaltiesa šodien uzdeva darba "Tenkas" autoram dzejniekam Rihardam Bargajam, literatūras mēnešraksta "Karogs" izdevējam un interneta portālam "Delfi" atvainoties dzejniecei Agitai Dragunai un atsaukt viņas godu un cieņu aizskarošu publikāciju.

Kā norādīts spriedumā, par dzejnieces godu un cieņu aizskarošu atzīta "tenka": "dzejnieki agita draguna un ronalds briedis vienu laiku gulēja kopā un miegā tik nemierīgi grozījās, ka regulāri no rītiem modās, šķērseniski pārkrituši viens pār otru, tādejādi veidojot prefektu hitleriskās vācijas kāškrustu. šis fakts abus nabadziņus mocīja un satrauca tik ļoti, ka viņi beigu beigās tomēr nolēma pašķirties, ko veiksmīgi arī izdarīja".

Par aizskarošu atzītā publikācija ar nosaukumu "Tenkas" bijusi publicēta mēnešrakstā "Karogs" 2007.gada augusta numurā un 2007.gada 15.septembrī pārpublicēta interneta portāla "Delfi" sadaļā "Kas notiek?".

Rīgas apgabaltiesa šodien uzlika par pienākumu AS "Delfi" gādāt, lai "Karogā" ar nosaukumu "Tenkas" publicētais un interneta portālā "Delfi" pārpublicētais Bargā teksts vairs nebūtu atrodams interneta meklētājos vai arī būtu atrodams vienīgi komplektā ar atvainošanos.

Apgabaltiesa no Bargā par labu Dragunai šodien piedzina 2000 latu kompensāciju, no AS "Delfi" tika piedzīti 4000 latu un 4000 latu piedzīti no literatūras mēnešraksta "Karogs".

Tāpat no atbildētājiem Bargā, AS "Delfi" un "Karogs" piedzītas valsts nodevas par labu valstij - kopumā 625 lati.

Rīgas apgabaltiesa lietu iepriekš izskatīja atklātā tiesas sēdē.

Sprieduma motīvu daļā apgabaltiesa norādījusi, ka, Dragunas ieskatā, ar minēto rakstu aizskarts viņas gods un cieņa, jo plašai publikai sniegtas nepatiesas ziņas, notikusi preses iejaukšanās personiskajā dzīvē un tāds izteikums pazemo viņu viņas bērnu, draugu, lasītāju un Latvijas sabiedrības priekšā.

Apgabaltiesa spriedumā secinājusi, ka būtiska nozīme piešķirama tam, kā šādu izteikumu vai rakstu uztvertu neitrāls lasītājs. Vai viņš to, piemēram, vērtētu kā neizdevušos joku vai asu kādas personas kritiku, vai arī uztvertu kā konkrētu faktu. Turklāt tiesas sēdē prasītāja norādījusi, ka viņas radinieki no laukiem, kā arī bērni informāciju uztvēruši kā konkrētu faktu.

"(..) rakstā ietvertā informācija ir viennozīmīgi uztverama kā ziņa," spriedumā secinājusi tiesa. Rakstā "nepārprotami tiek norādīts", ka abām tajā minētajām personām "ir bijusi kopdzīve un seksuāla rakstura kontakti". "Būtiski ir nevis izteikuma gramatiskā interpretācija, bet publikācijas vai izteikumu kopējais konteksts," spriedumā secinājusi tiesa.

Atbildētāji - Bargais, "Karogs" un "Delfi" - prasību nav atzinuši, norādot, ka apstrīdēts ir literārs darbs.

Tomēr tiesa secinājusi, ka "nav nozīmes atbildētāju iebildumiem, ka šīs tenkas uzskatāmas par literāro anekdoti un ka šī raksta autors sākumā ir izdarījis atzīmi, ka tās ir tikai tenkas, visi tajās aprakstītie notikumi visdrīzāk ir izdomāti un jebkura sakritība ar reālo dzīvi uzskatāma par laimīgu nejaušību".

Lietās par goda un cieņas aizskaršanu un nepatiesu ziņu publicēšanu ir nepieciešams rūpīgi nošķirt ziņas jeb faktus no viedokļa, spriedumā atzīmējusi tiesa. Fakti ir pakļaujami patiesības pārbaudei, un to pastāvēšana var tikt pierādīta, turklāt ziņu patiesuma pierādīšanas pienākums ir fakta paudējam.

Trešās personas statusā šajā lietā tiesas sēdē uzklausīts arī Briedis, kurš tiesai paskaidrojis, ka ar prasītāju ir pazīstams un viņiem ir draudzīgas attiecības, "taču nav bijušas intīma rakstura attiecības", spriedumā atzīmējusi tiesa.

Bargais tiesas sēdē Rīgas apgabaltiesā norādījis, ka konkrētajā gadījumā "Tenkas" ir darba nosaukums, nevis uzrakstītas reālas tenkas. Viņš atzīmējis, ka darba virsrakstā var likt jebkādu vārdu, bet tas nenozīmē, ka tas ir reālu faktu atspoguļojums, turklāt raksta sākumā ir atsauce uz to, ka tas viss ir izdomājums. Bargais sacījis, ka personīgi nepazīst ne Dragunu, ne Briedi.

"Karoga" interešu aizstāvis advokāts Erlens Kalniņš tiesas sēdē norādīja, ka apstrīdētajā rakstā nav runa par ziņām, bet gan par autora iedomu vai fantāzijas lidojuma atspoguļojumu. Uz konkrēto gadījumu nevar attiecināt Civillikuma normas par nepatiesu ziņu sniegšanu, jo pastāv mākslinieciskās izteiksmes brīvība.

Kalniņš vērsis tiesas uzmanību, ka no lietas materiāliem pievienotā literārā mēnešraksta "Karogs" numura, kurā tika publicēts Bargā darbs, redzams, ka tas publicēts sadaļā "Literatūra", nevis "Ziņas" un to saprot jebkurš lasītājs.

"Delfi" interešu aizstāve Ieva Broka tiesas sēdē norādījusi, ka konkrētais literārais darbs nevar tikt atzīts par faktu, tas nevar tikt atzīts par aizskarošu un tātad tas nevar tikt dzēsts. Literārajos darbos tiek ietverta alegorija, kas ir kādas noteiktas parādības attēlojums pārnestā nozīmē.

Broka pauda uzskatu, ka raksts nekādā veidā neaizskar Dragunas privāto dzīvi.

Nosakot mantiskās kompensācijas apmēru, tiesa ievērojusi arī prasītājas viedokli, ka viņa augstāk par īslaicīgiem romāniem vērtē ilgstošas, uzticamas attiecības un ģimenes vērtības, norādīts spriedumā.

Prasītāja audzina divus skolas vecuma bērnus, kuriem ir svarīga viņas reputācija. Kā Latvijas Rakstnieku savienības biedrei Dragunas potenciālais lasītāju loks sakrīt ar žurnāla "Karogs" mērķauditoriju, līdz ar to šī publikācija var kaitēt prasītājai arī profesionālā ziņā, "radot nepatiesu publisko tēlu un nepelnīti noskaņojot pret prasītāju to lasītāju daļu, kuriem ir svarīga autora morālā reputācija", atzīmējusi apgabaltiesa.

Tiesas spriedumā norādīts, ka minēto kompensāciju apjoms "atbilst taisnības apziņai, tās tiesas ieskatā atturētu atbildētājus un citas personas no līdzīga aizskāruma nodarīšanas nākotnē". Kompensācijām vajadzētu apmierināt prasītāju "attiecībā pret nodarītā goda un cieņas aizskāruma apjomu", un atbildētāju iespējas šādu summu ļauj samaksāt.

Šodien pasludināto spriedumu 20 dienu laikā iespējams apstrīdēt apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Ilvars Tomsons.

LETA jau ziņoja, ka Draguna prasību tiesā iesniedza 2008.gada februārī un lūdza piedzīt par viņas goda un cieņas aizskārumu kopumā 200 000 latu, kā arī atzīt konkrēto "tenku" par godu un cieņu aizskarošu.

"Karoga" galvenā redaktore Ieva Kolmane aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka neuzskata, ka "Karogs" būtu aizskāris Dragunas godu un cieņu, jo žurnāla literatūras sadaļā ticis publicēts literārs darbs ar nosaukumu "Tenkas", kam arī pievienota piebilde, ka jebkura sakritība ar reālo dzīvi uzskatāma par nejaušību.

Mediju uzņēmuma "Delfi" pārstāvis Juris Mendziņš aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka Draguna iepriekš izvirzījusi pretenzijas par konkrētu tekstu, taču portāls uzskata, ka konkrētais literārais darbs ticis pārpublicēts no "Karoga", kam tad arī būtu jāuzņemas atbildība, ja aizskarta kādas personas privātā dzīve. Viņš pauda uzskatu, ka konkrētā informācija neesot ziņa, ko varot atsaukt, bet gan literārs darbs, ko varot mainīt tikai autors.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, Igaunijas lielākais mediju koncerns "Ekspress Grupp" 2007.gadā par 54,1 miljonu eiro (38 miljoniem latu) iegādājās mediju uzņēmumu "Delfi", kuram pieder vairāki populāri interneta portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā.

Savukārt Valsts kultūrkapitāla fonds literārā mēnešraksta "Karogs" izdošanai 2007.gadā konkursa kārtībā piešķīra 68 000 latu.
 

Comments

 
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 14:29
(Link)
tūlīt vemšu
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 19. Marts 2009 - 14:30
(Link)
Ja huheju, daragaja redakcija. No visas sirds.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 14:31
(Link)
Pizģets kaut kāds.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 14:38
(Link)
Radinieki no laukiem kā neitrāli lasītāji.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 14:42
(Link)
Precedents ir, tagad kārta Rainim un Aspazijai.
From:[info]tiesibsargs
Date: 19. Marts 2009 - 14:31
(Link)
totalitārisms dzīvo.
From:[info]asiize
Date: 19. Marts 2009 - 14:33
(Link)
tač nē?!
[User Picture Icon]
From:[info]kants
Date: 19. Marts 2009 - 14:35
(Link)
hei, cik labi ir dzīvot Latvijā!
[User Picture Icon]
From:[info]strangelove
Date: 19. Marts 2009 - 14:42
(Link)
taisnība ir uzvarējusi! nekādus gadījuma sakarus!
From:[info]blondulla
Date: 19. Marts 2009 - 14:42
(Link)
protestējot pret tiesas spriedumu, izdevēji varētu tagad solidāri apvienoties un atteikties jebkad izdot Dragunas gara darbus.
bilance - 10 tūktoši latu un pārvilkts krusts literārajai karjerai.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 14:43
(Link)
izdevēji jau nav nekāda ģimene
[User Picture Icon]
From:[info]tarantulz
Date: 19. Marts 2009 - 16:10

"dzejniece"

(Link)
Vai viņai pēc 2000. gada kaut kas ir izdots?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:13

Re: "dzejniece"

(Link)
dzejas krājums "Prāts", Daugava, 2005
[User Picture Icon]
From:[info]tarantulz
Date: 20. Marts 2009 - 11:25

Re: "dzejniece"

(Link)
Nu labi, tad noilgums vēl nav iestājies.
From:[info]decembris
Date: 19. Marts 2009 - 14:56
(Link)
huju tu 10 štukas ar literāro darbību latvijā nopelnīsi
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 19. Marts 2009 - 14:42
(Link)
Ieteiktu maksimāli ignorēt cien.dzejnieci, jo laikam jau viņas dvēsle tik trausla, ka viegli aizvainojama. Ignorēt Karogā, Delfos un citos LV mēdijos.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 14:58
(Link)
Tev patiktu, ja buutu "maakslas darbs" ar personaazhu Tavaa vai Tavas sievas vaardaa un paziimees un pilniigi netipisku riiciibu? un tiktu publiceets videe, kuru lasa Juusu draugi un pazinjas?
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 14:59
(Link)
man, piemēram, nepatīc Tu, vai tad es tāpēc Tevi sūdzu tiesā?
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 15:00
(Link)
Un lieku barot savus bērnus un lauku radiniekus.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:00
(Link)
nubet es rakstu un publiceeju nejeedziibas par Tevi?!
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 15:02
(Link)
Nav nepieciešams, Tu mani vienkārši nodari morālo kaitējumu ar savu stulbumu.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:02
(Link)
pieraadi!
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 15:03
(Link)
Pag, tūlīt piezvanīšu saviem bērniem un lauku radiem, lai apliecina!
From:[info]nulle
Date: 19. Marts 2009 - 15:23
(Link)
:)))
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:00
(Link)
man nepatīk Keita Vinsleta, bet es klusēju!
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 15:03
(Link)
No viņas jau gan varētu pamatīgu kāpostu dabūt!
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:05
(Link)
puķu kāpostu!
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 19. Marts 2009 - 15:18
(Link)
a tu uzraksti tagad anekdoti par dragūnu, kura palūdz uzrakstīt par sevi anekdoti, lai tiktu pie naudas.
[User Picture Icon]
From:[info]barvins
Date: 19. Marts 2009 - 15:07
(Link)
!
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:01
(Link)
Jā, man patiktu, būtu smieklīgi.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:03
(Link)
pienjemsim, ka es Tev noticeeju.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:06
(Link)
man arī patiktu, lai tikai uzraksta pareizi manu vārdu un uzvārdu
[User Picture Icon]
From:[info]au
Date: 19. Marts 2009 - 15:07
(Link)
paga paga - ja par mani kaut ko tādu uzrakstītu, es arī pasmietos un viss. par ko gan citu smieties, ja ne par sevi?
pie tam - tur skaidri un gaiši normālām smadzenēm saprotams, ka tenka nav domāta taisnība.
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 19. Marts 2009 - 15:08
(Link)
Tu par šito:
http://klab.lv/users/martcore/2012654.html ?
Jā, man patīk :)
[User Picture Icon]
From:[info]kinskis
Date: 19. Marts 2009 - 14:48
(Link)
hm. pārdeva reputāciju par 10 tūkstošiem.
From:[info]slikts
Date: 19. Marts 2009 - 14:52
(Link)
lauķiem un bērniem nepielec lasītā konteksts, tāpēc tas ir aizskaroši? ļoti ceru, ka tas tiks apstrīdēts
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 14:55
(Link)
oponeeshu vairaakumam.

neesmu dzejniece, bet arii man buutu nepatiikami, ja kaads dzenoties peec publicitaates izmantotu manu vaardu. un ir pilniigi pie kaajas, ka tur pierakstiits klaat "jebkura sakritība ar reālo dzīvi uzskatāma par nejaušību".
[User Picture Icon]
From:[info]millers
Date: 19. Marts 2009 - 14:59
(Link)
.. bet sieviete
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:00
(Link)
Bet tu jau arī neesi sevišķi gudra.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:01
(Link)
nekad neesmu apgalvojusi preteejo.
vajag buut arii fonam uz kaa gudrajiem izcelties.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:08
(Link)
Tad varbūt beidz izteikt debilus spriedumus par oponēšanu vairākumam ar "man arī nepatiktu". Daudz kas var nepatikt, tiesai jāvadās pēc tā, vai tik pārkāptas personas tiesības, un tur augstāk redzamā motīvu daļa ir ļoti apšaubāma. Man nepatīk, ka Tu raksti cibā, drīkst Tev savu bankas kontu piesūtīt (maniem radiem laukos arī nepatīk, ja kas)?
Banālā aita.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:12
(Link)
nepatiik - nelasi.
oponeeshana un izteikshanaas netiks atsaukta.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:16
(Link)
Tu vismaz redzi, kādās pretrunās tu pati nonāc? Padomā taču bišķi!
"man arī nepatiktu" un pēc brītiņa "nepatīk — nelasi".
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:16
(Link)
paareejo tekstu Tu nemaz laikam nelasi, ja jau neuztver, ka tas teikts par atshkjiriigaam lietaam.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:22
(Link)
labi čau
[User Picture Icon]
From:[info]artis
Date: 19. Marts 2009 - 15:07
(Link)
kāds tam sakars ar gudrību?
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 19. Marts 2009 - 15:12
(Link)
Nekāds, man vienkārši riebjas viņas viedoklis, un ātrumā nekas cits neienāca prātā.
From:[info]nulle
Date: 19. Marts 2009 - 15:31
(Link)
gribēju to pašu jautāt
From:[info]slikts
Date: 19. Marts 2009 - 15:11
(Link)
nu un, ka tas tev būtu nepatīkami? nevienam nepienākas tiesības nekad netikt aizskartam. ja pienāktos, tad es tiesas ceļā uzspiestu tev savu viedokli, ka tas nav pareizi, jo pretējais mani nopietni aizskar. es nejokoju.
[User Picture Icon]
From:[info]artis
Date: 19. Marts 2009 - 15:16
(Link)
nē, realitāte ir cita. hate speech ir aizliegts daudzās valstīs, tostarp latvijā. šis gan nav tas gadījums (jo literāra anekdote nav hate speech), bet nevajag teikt, ka "nevienam nepienākas tiesības netikt aizskartam". paskaties arī deividam irvingam piespriesto cietumsodu austrijā.
From:[info]slikts
Date: 19. Marts 2009 - 15:19
(Link)
tu vārdu "nekad" izlaidi speciāli vai nejauši?
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 19. Marts 2009 - 15:16
(Link)
lai nu kurš dzītos pēc publicitātes, tikai ne bargais. viņš vispār ne pēc kā nedzenas, dzīvo mierīgi un raksta.
un par faktu - labi, cilvēks bez humora izjūtas var arī apvainoties un ņemt ļaunā, bet lai par ko tādu sūdzētu tiesā un vēl prasītu naudu - slimi!
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:21
(Link)
mums katram ir savas vaajaas vietas. aciimredzot shai sievietei ar konkreeto darbu ir traapiits saapiigaakajaa punktaa.

vismaz es to taa uztveru un nesaprotu kaapeec visiem paareejiem par to taa jaashuumeejas.
From:[info]
Date: 19. Marts 2009 - 15:26
(Link)
AK DIEVS, NELIEC TAČU CITIEM MAKSĀT PAT TO, KA TEV IETRĀPA VĀJAJĀ VIETĀ!
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 19. Marts 2009 - 15:30
(Link)
šai sievietei ir labs čujs uz naudu
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:31
(Link)
tas ir slikti?
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 19. Marts 2009 - 16:30
(Link)
vispār nav, bet šai gadījumā neētiski pret autoru
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 16:34
(Link)
Tu uzrakstiiji vienu labu vaardu: "neētiski".

[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 19. Marts 2009 - 16:40
(Link)
nu zin pats literārais darbs bija viņpus laba un ļauna
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:34
(Link)
vēl es tīri tehniski nesaprotu - prasība bija pret Karogu un Delfiem, kā tiesnesis varēja izlemt piespriest maksāt arī Bargajam, kurš tiesā bija tikai liecinieks, tas ir, viņam pat nebija iespējas aizstāvēties
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 19. Marts 2009 - 16:39
(Link)
šito es pamanīju, bet pakautrējos pajautāt.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:34
(Link)
es tikai vienu nesaprotu - viņas advokāte bija pilnīga karikatūra, juceklīga, slikti latviski runājoša, nesagatavojusies un sapūtusies
[User Picture Icon]
From:[info]annuska
Date: 19. Marts 2009 - 16:29
(Link)
piesolīja tiesnesim padalīties
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:37
(Link)
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 19. Marts 2009 - 15:32
(Link)
"Kāpēc kāds nepiedzen no Skujiņa par viņa stāstu, kurā Aspazijai bija seksuālas novirzes?
Tad Norai Ikstenai noteikti vajadzēja sūdzēt rt un rakstnieku_nr1
Kopš kura laika jāatvainojas un jāmaksā soda nauda par literāriem darbiem?
Eipuru arī uz tiesu!
Nemaz nerunājot par Zirni un viņa parakstiem Sestdienas sabiedrības lapā. "
(c)I.L.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:35
(Link)
Zirni sen vajadzēja uz mieta par tiem parakstiem, kas nav arī nekāda literatūra
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 19. Marts 2009 - 15:53
(Link)
Jau par to vien, ka tu iztēlojies zirni uz mieta, Tevi vajadzētu iesūdzēt tiesā
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 19. Marts 2009 - 15:53
(Link)
Starp citu, uzraksti, lūdzu, atmiņas par tiesas sēdi savā blogā
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:56
(Link)
tās man ir tagad dārgas kā atmiņas
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 19. Marts 2009 - 16:01
(Link)
Ā, es nepamanīju, ka jau esi. Man uz Safari vēl arvien neiet
[User Picture Icon]
From:[info]virginia_rabbit
Date: 19. Marts 2009 - 15:44
(Link)
pasaki tūlīt pat man savu vārdu uzvārdu.
[User Picture Icon]
From:[info]ld
Date: 19. Marts 2009 - 15:46
(Link)
Velta Trauksme
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 19. Marts 2009 - 20:18
(Link)
dzenoties pēc publicitātes, lol

es teiktu, ka pēc publicitātes (un naudas, lai atrisinātu savas privātās problēmas, kurām ar nekādā nav saistītas ar bargo) dzenas prasītāja
[User Picture Icon]
From:[info]mamuts
Date: 19. Marts 2009 - 15:01
(Link)
Skat, kas par biznesu - tā kā ar AuGstVēRtīGiEm verbālās diarejas uzplūdiem plašākai sabiedrībai nepazīstama dZeJnIeCe nenieka nopelnīt nevar, jāsāk piepelnīties citādā veidā, novērtējot savu gOdU par astronomisku summu. M-ja.
Nudien, jāizsaka R. Bargā k-gam līdzjūtība - bet līdz ar šādu lēmumu, tagad jebkurš politiķis vai cits publiski apķengāts pingvīns var sūdzēt tiesā žurnālistus un cerēt, ka vismaz daļu no pieprasītās summas viņš arī saņems.
[User Picture Icon]
From:[info]neons
Date: 19. Marts 2009 - 15:28
(Link)
Īpaša pērle ir šitā: "Rīgas apgabaltiesa šodien uzlika par pienākumu AS "Delfi" gādāt, lai "Karogā" ar nosaukumu "Tenkas" publicētais un interneta portālā "Delfi" pārpublicētais Bargā teksts vairs nebūtu atrodams interneta meklētājos vai arī būtu atrodams vienīgi komplektā ar atvainošanos."

Varēja vel prasīt AS "Delfi" gādāt, lai vairāk nesnigtu sniegs vai arī sniegot tas tūdaļ pat nokustu.
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 19. Marts 2009 - 15:30
(Link)
"Delfi labi atalgotā profesionālo hakeru brigāde dzēš Google cache" - sižets labam trillerim...
From:[info]dzeina
Date: 19. Marts 2009 - 16:44
(Link)
Derētu kārtējo mas uztaisīt - visiem publiskos ieraxtos nopublicēt to "tenku" ;)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 15:33
(Link)
tā vien prasās pēc uzsaukuma Latvijas blogeriem
[User Picture Icon]
From:[info]zum
Date: 19. Marts 2009 - 15:33
(Link)
Pārsūdzēt nevar?
From:[info]slikts
Date: 19. Marts 2009 - 15:43
(Link)
tur ir rakstīts, ka var, bet nav, vai viņi to darīs
[User Picture Icon]
From:[info]kinskis
Date: 19. Marts 2009 - 15:44
(Link)
vispār interesanti, kāpēc Ronis nevienu neiesūdzēja?
varētu pat padomāt, ka "ziņa" par viņa sakaru ar Šo Sievieti viņam šķiet pagodinoša.
From:[info]kinskis
Date: 19. Marts 2009 - 15:45
(Link)
vai varbūt minētā tenka interpretējama tādējādi, ka tā vēsta par viņas sakaru ar roni, nevis roņa sakaru ar viņu.
From:[info]nulle
Date: 19. Marts 2009 - 16:22
(Link)
embedded video vairs nav aktuāli :))
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:23
(Link)
nobāl
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:23
(Link)
AKKA/LAA var tikai sapņot par tādām summām
From:[info]nulle
Date: 19. Marts 2009 - 16:39
(Link)
es vairāk par Cibiņiem (sevi tai skaitā)
[User Picture Icon]
From:[info]chimera
Date: 19. Marts 2009 - 16:55
(Link)
katru dienu dzīve kļūst arvien interesantāka un interesantāka.
[User Picture Icon]
From:[info]bozena
Date: 19. Marts 2009 - 16:36
(Link)
Interesanti uzzināt, ka tieši ar šo tiesas procesu un saņemto kompensāciju Rakstnieces Godīgais Vārds tika nomazgāts balts un tiklums atjaunots! Bērni, aprēķiniet, kāda ir Tikluma un Godīgā Vārda atmazgāšanas takse uz vienu rakstnieces kg, ja zināms, ka kompensācija sastāda LVL 2000.00 Uzskatīt, ka atmazgāšana notiek laboratorijā, konstanta tilpuma, temperatūras un spiediena apstākļos.
Interesants arī fakts, ka laukos dzīvojošie bērni un radi būs bijuši makten nadzīgi uz Karoga lasīšanu. Man patīk kultūra, kas iespiežas visattālākajos mūsu Dzimtenes nostūros..
From:[info]dzeina
Date: 19. Marts 2009 - 16:49
(Link)
& vispār, es tavā vietā pierautos, šas sāks visi "vidējie latvieši" tevi par anekdotēm tiesā sūdzēt!
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:50
(Link)
viens par otru vidējāks
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 19. Marts 2009 - 16:52
(Link)
beidz, man jau ir arī par Ingūnu Sudrabu, kuru kontrolē kaķis, un par Karginu, kurš apčurājis visas mēbeles, cīnoties par pēdējo pilienu Latvijas finanšu sistēmā
From:[info]dzeina
Date: 19. Marts 2009 - 16:53
(Link)
Sudraba vēl kādu laiku klusēs, bet Kargins gan varētu sākt ko piedzīt! Turklāt pamatojot, ka Parex pa burbuli aizgāja, jo viņam tavs tekstiņš radīja tik dziļu morālo traumu, ka nebija spējīgs vairs par ko citu domāt.
From:[info]sileens
Date: 19. Marts 2009 - 19:33
(Link)
jobannie literāti
[User Picture Icon]
From:[info]barvins
Date: 19. Marts 2009 - 19:06
(Link)
Nu, ja Bargais uzrakstītu, ka es esmu gulējis šķērseniski ar Briedi, es arī tā kā drusku apvainotos.

Nepabeigtā dienasgrāmata