Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2013-12-23 15:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tātad izrunājos ar pasniedzēju [vienu no sakarīgākajām šajā programmā, ja nu kas].

viņa: nekad nevar zināt, kas dzīvē notiks, un jau rītdien mans diploms var izrādīties zelta vērts.
es: pēc šādas loģikas es varu arī gādāt zārku un/vai iesaistīties neskaitāmos tamborēšanas pulciņos. ak jā, vēl nevienu reizi man nav radusies vajadzība pat pēc iepriekšējā diploma [tas, protams, nav arguments, bet vērā ņemams fakts gan]. ak jā2, nemācos diplomam, tāpēc motivācijas pazušanu izjūtu, respektēju un akceptēju.

viņa: ja es aiziešu tagad, manu kritiku programmas trūkumu sakarā neviens neņems vērā, ķipa vienkārši nomīza.
es: skumji, ja manas sekmes nepierāda pretējo; tomēr, ja es sākšu satraukties, ko par mani padomās, es nonākšu pa taisno atpakaļ pamatskolā, abet negribas.

viņa: esmu iekrampējusies savā patīkamajā pasaulītē, bet cilvēks NEKAD NEVAR DZĪVOT TĀ, KĀ PATĪK, un agri vai vēlu es to sapratīšot.
es: man nešķiet, ka dzīvot tā, kā patīk būtu grēks vai nesasniedzams mērķis. turklāt pašnodarbinātība labi iemāca rūpēties par sevi pirmām kārtām, jo neviens un nekad to neizdarīs tavā vietā [pašatpūtinies, pašizklaidējies...].

viņa: tas ir slinkums un/vai infantilisms.
es: jā, protams. piemēram, es apmeklēju [bērnu!] izrādi "pasaka par gardeguni" ģetrūdes ielas teātrī, un man ļoti patika. savā laikā es biju pārāk slinka, lai sagrābtos kredītus, jo pēc tam ir jāpelna miļoni, lai tos atdotu. nu un?

viņa: tu vēl esi ļoti jauna, tas ir jaunības maksimālisms [jo enīvei noslēgt šo semestri kvalitatīvi vairs nav iespējams, tāpēc nedarīšu to].
es: pirmkārt, man ir 31 gads, un es neesmu ļoti jauna. esmu BALZAKA VECUMA SIEVIETE!!1 otrkārt, spožā doma "a davai visu dari tā, lai pēc tam pašai nebūtu kauns" mani piemeklēja relatīvi nesen, un nāca drīzāk no vecuma, nekā. tā paša iemesla dēļ arī nepīpēju un neriju hesburgerā.

viņa: cer, ka es pārdomāšu, bet ja tomēr ne, viņa lūgs visaugstāko sūtīt kādu pārbaudījumu, kas lauzīs manu egoismu un infantilismu.
es: ...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2013-12-23 16:17 (saite)
āpāc, nu :D

(Atbildēt uz šo)


[info]dominika
2013-12-23 16:20 (saite)
ja tāda ir sakarīgākā pasniedzēja, tad es vairs nebrīnos, ka tu ej prom.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-23 16:21 (saite)
viņa tiešām ir ļoti sakarīga, zinoša, un es viņu ļoti cienu [ne ar vienu citu nepiekristu tikties]. bet tie argumenti, mjā...

/jo īpaši tas visaugstākais!!!111

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2013-12-23 16:43 (saite)
man patika arguments, ka cilvēks nekad nevar dzīvot tā, kā patīk. ak vai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2013-12-23 16:42 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaj
2013-12-23 16:33 (saite)
uj, nu..
man trūkst vārdu.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2013-12-23 16:53 (saite)
Jāatzīst, viņai ir absolūta taisnība. C'est la vie.

Lai varētu atļauties dzīvot tikai tā kā pašam patīk, ir vai nu jāpiedzimst, vai jāieprecas miljonāru klanā. Aber cilvēkam ikdienišķajam, kurš pie grūtībām (kuras lielāko tiesu ir absurdas un nevajadzīgas) atkāpjas, atliek vien sēdēt a la hipijam perifērijā, neko lielu nesasniedzot (ir gan pāris izņē°umi, bet tie patiesi ir izņēmumi, nevis norma).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2013-12-23 16:55 (saite)
tavuprāt sasniegums ir pabeigt idiotisku studiju programmu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 17:57 (saite)
Kā savulaik izteicās viens ļoti ietekmīgs uzņēmējs: augstskolas diploms neliecina ne par kādām prasmēm konkrētajā jomā, toties liecina, ka cilvēkam pietiek gribasspēka izturēt garlaicību un rutīnu, un neaizmuks izšķirošā brīdī, pametot uzņēmumu bez piesega konkrētajā segmentā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-23 18:01 (saite)
tu te esi ieklīdis downšifteru pulciņā, te tevi nesapratīs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 18:12 (saite)
Dažkārt vientuļi kļūst, sēžot savas palmas galā. Tad nu pamētāju tos kokosriekstus, kaut saprotu, ka ne pašam prieks, ne ļaudīm labums. Pats jau saprotu, ka tā dumja rīcība. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2013-12-23 17:05 (saite)
Manuprāt, sēdēšana kā hipijam perifērijā ir daudz lielāks sasniegums nekā iespēja bojāt savu veselību un šķiest zūdīgās dzīves dārgos mirkļus, pārvarot kaut kādas absurdas, nevajadzīgas grūtības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 18:00 (saite)
Katram sava izvēle. Bet šī konkrētā, lai cik cienījama, nav savienojama ar karjeru un sasniegumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2013-12-23 18:31 (saite)
OK, es laikam nevienādoju jēdzienus karjera=sasniegumi.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2013-12-23 17:09 (saite)
nē, cilvēks taču NEKAD nevar dzīvot tā, kā patīk! gan jau chimeras pasniedzēja palūgs visaugstākajam, lai arī no tiem nepateicīgajiem miljonāriem izdzen viņu egoismu un infantilismu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 18:03 (saite)
Es uz šo problēmu raugos praktiski, nevis filosofiski. Tb miljonārs var atļauties, sastopoties ar akadēmiskām intrigām un grūtībām grantu saņemšanā, lepni atmest ar roku un vai nu izdot savu monogrāfiju par paša naudu, vai nodibināt augstskolu, kurā realizēt savu pedagoga aicinājumu. Savukārt cilvēks parastais, atmetot šādi ar roku, ir no šīs sfēras ārā, vai sēž maliņā bez iespējām realizēt savus sapņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaj
2013-12-23 17:18 (saite)
Man liekas, ka sēdēšana perifērijā kā hipijam ir liela drosme un apņemšanās dzīvot savu dzīvi. Godīgi, nepiedaloties absurda teātrī.
Un bieži vien tieši tas ir krietni grūtāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 18:07 (saite)
Redz, pasniedzēja uz studentu skatās kā uz potenciālu nākamo spīdekli, kas izgrauzīsies cauri putras kalniem un saņems nōbelu, nevis kārtējo talantīgo slaistu, kas pie pirmajām grūtībām un garlaicības aizbrauks tripā, atsakoties no cīņas. Ja students nevēlas to nōbelu, bet gan vēlas mūrēt krāsnis Jēkabpilī, tad jau par to vienkārši nav vērts runāt, jo tā pavisam cita ceļa izvēle. Es runāju par neizbēgamām grūtībām un rutīnu, ejot uz mērķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]acidkitteh
2013-12-23 17:19 (saite)
Manuprāt, ja cilvēks grib kļūt par labāko bumbiņas pret sienu metēju vai avīžu locītāju pasaulē, un viņš to kādreiz sasniedz - tas jau ir sasniegt lielu un viņa dzīve ir izdevusies. Jā, varbūt viņš pārtiks no konserviem un maizes gabaliņiem ko atņēmis baložiem uz ielas. Bet ja viņam tā patīk, tad ko tur vispār?! Un tam nav nekāda sakara ar piedzimšanu miljonāru klanā. Tu varbūt tam 'kā pašam patīk' dod pārāk lielas permisijas. Es to uztveru vairāk kā - izdarīt izvēles kas nav konfliktā ar savu sirdsapziņu vai pārliecību. Tb - iet mācīties kurpniekos, jo tas ahujenna patīk, nevis iet juristos jo sola ka tur pēc tam labi maksāšot. 'Izmācīšos par jurirstu, sapelnīšu abramovichljons baksu un tad man būs daudz brīvā laika un varēšu pievērsties hobijam kurpju labošanai' - nē. Tā tas dzīvē nenotiek, notiek tikai tas, ka tu katru dienu dari darbu kas tev riebjas, tērē naudu ko esi nopelnījis ar riebumu, tev riebjas kolēģi tev riebjas viss. Beigās tikai automāts, kliedzoši kolēģi un raksts tvnet. Man domāt šī ieraksta kontekstā 'Kā pašam patīk' nenozīmē ka vari finansiāli visu atļauties tagad un tūlīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-23 18:10 (saite)
Ja cilvēks grib kļūt par labāko bumbiņas pret sienu metēju vai avīžu locītāju pasaulē, bet gadiem ilgi vienmuļi trenēties viņam šķiet garlaicīgi, tad, pametot reniņus, viņš nebūs ne bumbiņas metējs, ne locītājs. Un ja izvēlētā karjera atkarīga tieši no tā, tad tā nerealizēsies (miljonārs vismaz var nopirkt pats savu bumbiņu mētājamo laukumu un mētāt prieka pēc, neiespringstot uz garlaicīgiem režīmiem, bet parastam mētātājam šādas iespējas nav).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-23 18:18 (saite)
nu konkrēti es sapratu [ilgi gan tā saprašana nāca, laikam lēni pielec man. n vai arī cer;iba mirst pēdēdjā], ka izvēlētai programmai nav Nekāda Sakara ar iespējamās "karjeras" iespējamiem pavērsieniem. attiecīgi, arguments "a ja nu noder" ir nevalīds.

un, protams, esmu arī slaists, par ko "slavēju visaugstāko" - tu pat nespēj iedomāties, kādos sviestos un šausmās beigu beigās tā arī neiekūlos, jo savulaik bija slinkums :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-12-24 10:08 (saite)
Par tavu situāciju tak nekā nezinu, spriedu tikai pēc visai abstraktā dialoga. :)

Bet tas (dialogs) man pārāk atgādināja daudzkārt dzirdēto: gribu būt rakstniece, nafig man sūda garlaicīgo gramatiku mācīties, ja katrs var rakstīt kā dvēsele liek. :)) Pārāk jau nu bieži esmu redzējis, ka cilvēks netiek kādā sapņu amatā tikai tāpēc, ka amata aprakstā nepieciešams kāds izglītības grāds, ko viņam savulaik bijis slinkums izsēdēt, vai vienkārši dzīves situācija un intereses mainījušās, un šis sācis nodarboties ar ko tādu, no kā pirms gadiem kratījies vaļā kā vells no krusta.
Kā tepat cibā [info]snorke pirms laika atcerējās, cik viņai bijis grūti gadiem nodarboties ar formulāros nepieciešamo figņu, kas dziļi riebusies, lai beigās tomēr izcīnītu to eirōpzinātnieka statusu un nu nodarbotos ar to, kas pašai tīk. Ja nebūtu pieticis pacietības pārvarēt to visu un aizbēgtu no grūtībām, vēl tagad sēdētu tepat kādā pieputējušā ūķī, saņemtu iztikas minimumu un žēlotos cibā par dzīvi sapisto un velto. Savukārt es, ja būtu spējis pārvarēt slinkumu un riebumu pret akadēmiskajām intrigām un zemošanos, piespiestos gadus ņemties ar ko tādu, kas absolūti neinteresē, moš sen jau būtu Dr. un godājams mācībspēks, nevis interneta tukšmuldētājs, kurš ar sirdslietu tikai svētdienās kā pie brīvā laika var nodarboties. Tb šo tavu dialogu uztvēru šādā griezumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-24 14:13 (saite)
ok, te doma skaidrāka, bet arī situācija pavisam citi - ir cilvēki ar reālu mērķi, kuri atkāpjas/neatkāpjas kkādu grūtību priekšā. es, savukārt, aizgāju maģistros bekapa meklējumos [jo pēc manas dzīves teorijas vienmēr jābūt rezerves plānam "ko es darītu, ja nedarītu to, ko daru tagad" - bet vēl labāk diviem].
nu un izskatās, ka vienīgie nākotnes varianti šeit tik tiešām ir "cienījams [vai mazāk cienījams] mācībspēks" [kas ļoti subjektīvu iemeslu dēļ šķiet nepievilcīgs scenārijs] un vēl šis tas, kas sajūsmina daudz mazāk par pašreizējo situāciju. uun es meklēju iespējas 3 semestrus visai aktīvi.

kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]acidkitteh
2013-12-23 19:18 (saite)
Ja ko dari tev apnīk, tad nekad tā pa īstam neesi gribējis to darīt. Kaut ko gribēt pa īstam nozīmē robežoties ar apmātību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2013-12-23 19:48 (saite)
kāpēc tu domā, ka karjera ir tieši atkarīga no (šajā gadījumā jāliek pēdiņās) "grāda"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2013-12-23 16:55 (saite)
dafuq?

(Atbildēt uz šo)


[info]jim
2013-12-23 16:57 (saite)
"biju pārāk slinka, lai sagrābtos kredītus" - priceless

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2013-12-23 17:10 (saite)
Es reali nespeju saprast to logiku, kas noved pie "dzive nekad nebus ta, ka tu gribi" (tas sakas jau bernudarza ar "dzive-dzungli, jo atrak sapratisi, ka jabut dzivniekam, jo labak", jo "ta vienkarsi ir". Kaut kada achgarniba, ka, tipa, gribu x, bet ta laba daru anti-x.. No savas puses varu teikt, ka dzivot patikami ir loti vienkarsi - vnl nem un dzivo patikami, nevienam neesi parada uznemties kaut kadus emo vai sadzives gruzonus un smadzenu pisanu.

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2013-12-23 18:23 (saite)
Vienkārši :D

(Atbildēt uz šo)


[info]etalonfunkcija
2013-12-23 20:37 (saite)
Es ceru, ka tu ne tikai aizstāvējies, bet arī kārtīgi uzbruki par visiem notiekošajiem sviestiem.

Iesaku neapstāties pie šīs pasniedzējas, bet uzrakstīt vēstuli rektoram un mācošajam sastāvam par neapmierinošo. Ne jau tādēļ, lai ietu atpakaļ, bet principa pēc.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-23 22:56 (saite)
viņu neinteresēja mans viedoklis par programmu, viņu interesēja ""mana personīgā motivācija" [ēēē...?]
protams, ka nesēdēju klusējot.
vēstule taps pēc jaunā gada, tagad meilus tāpat neviens nelasa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2013-12-23 23:04 (saite)
Uzraksti papīrā, pie reizes beigās ieliec kādu jautājumu, tas birokratiski visvairāk noslogos un prasīs daudziem to reāli izlasīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2013-12-23 21:11 (saite)
diegan truli, tas tikai parāda, ka tava izvēle bija pareiza
vajag atcerēties, to kas tomēr bija labs šajās studijās
kā vienu labumu varu minēt to, ka mums sanāca IRLā sapazīties ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2013-12-23 22:55 (saite)
:))) ojā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bikini_kill
2013-12-23 22:58 (saite)
Tava pasniedzēja izklausās pēc sistēmas verga.

(Atbildēt uz šo)


[info]macabre
2013-12-23 23:46 (saite)
I don't always comment in Ciba, but when I do...
MWAHAHAHAHAHA! Visaugstākais! LOL!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?