barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-09-21 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
garšīgās zemes
Te vienā diskusijā pacēlās jautājums par asociācijām ar garšīguma ģeogrāfiju. Līdz ar to, gribētu redzēt "mazliet plašākuma viedokli" lūk, iztēlojoties, ka vienrīt tev ir iešķiebta privāta lidmašīna vai vilciens, kā nu vēlies un tas var doties jebkurā virzienā, kuru teiksi. Tātad, uz kuru zemi dosies pēc visgaršīgākās maltītes? Drīkst arī villoties komentāros.


UPD. un kas ar dižbritāniju? ak nabaga, nabaga karaliste ar nenorietošo sauli, fišenčips un ganpīrāgs...


Poll #19263 Garšīgi Ēst - tas ir kur?
Open to: All, results viewable to: All

Kur, ar norādi "gribas garšīgi paēsties", jel liksi lidot savam privātpilotam?

View Answers

Uz Franciju, pilot!
12 (25.5%)

Itālija- viscaur garšīgi
21 (44.7%)

Spānija, mmm
8 (17.0%)

Vācija, desiņas, kāpostiņi
2 (4.3%)

Gruzija
13 (27.7%)

Krievija
0 (0.0%)

Tuvie austrumi
7 (14.9%)

Indija
12 (25.5%)

Ķīna
7 (14.9%)

Japāna
8 (17.0%)

Marroka
10 (21.3%)

Stūru stūriem tēvu zeme, Kurzeme/Zemgale/Vidzeme/Latgale
8 (17.0%)

Cits variants, pateikšu komentāros
6 (12.8%)

Man ir sava garšīgā zeme un tā ir:

View Answers


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barbala
2012-09-21 09:32 (saite)
johaidī, grieķiju aizmirsu un portugāli jau arī, rītamiegamice.

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2012-09-21 09:40 (saite)
Turcija gan it kā ietilpst Tuvajos Austrumos, tomēr gribējās izcelt atsevišķi. Tas, ko viņi māk izdarīt ar gaļu un dārzeņiem, un vēl tās granātābolu mērces, un, vispār, un vispār... Perfektākais, ko radījusi Vidusjūras, islāma un Vidusāzijas kulināro tradīciju sintēze.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2012-09-21 11:54 (saite)
iškembe ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-09-21 09:50 (saite)
Katrā zemē var atrast pa garšīgam ēdienam un tikpat vienkārši uztrāpīties uz ko galīgi nebaudāmu. No garšīgākajām lietām, ko atceros ēdis, ir, piemēram, jaka steiks himalajos vai superduperbrīnumasi garšīgā valriekstu/čillī(specifisku) mērce Laosā, gan tur, gan tur esmu ēdis arī ēdienus, kurus bail atcerēties, kamēr radies iespaids, ka vidusmēra Turcijas vai Grieķijas virtuves ir kas pavisam pliekans, tāda Gulbenes centra ēdnīca, ja neskaita jūras veltes, protams, nav tur nekā diži garšīga, taču risks uzrauties uz ko baisu arī minimāls.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mako
2012-09-21 09:57 (saite)
Aha, piemēram tas, ko pasniedz Slāvu restorānā Rīgā - kuļebjaka ar skābu kāpostu zupu un hrenovuhu piedzeršanai - tas ir garšīgi.
Bet pasargdies mani no mēģinājuma paēst vidējā Krievijas lauku rajona ēdnīcā.
Vai tavi piedzīvojumi ar cīsiņiem Gruzijā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:04 (saite)
Kalnu karabahā gan, bet jā:))

Pie tam - citur tomēr parasti brauc plezīrā un visam nāk klāt "piedzīvojua garša":))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-09-21 10:38 (saite)
Starp citu, piemērs ar krievu restorāniem Rīgā varērtu būt viens no retajiem, kur nav būtiskas (garšvielu, izejvielu, tehnoloģiju) nianses no oriģinālvalsts. Proti, Rīgai nav šķēršļu pagatavot autentisku krievu virtuvi, ja vien to prot pavārs. Savukārt, visi mēģinājumi no Pērles putukrējuma ar selgas cepumiem darināt tīrāmīsū ir jāper ar žagaru. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2012-09-21 09:57 (saite)
Grūti piekrist par Turcijas pliekanumu. Izmantoto garšvielu daudzveidībā turki noteikti pārspēj gruzīnus un arī citus savus kaimiņus pie Vidusjūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:11 (saite)
Vienam patīk kas viens, citam - cits, tāds nu bija mans subjektīvais viedoklis, nobraucot pa Turciju pārtūkstoš kilometrus un ēdot trīs reizes dienā gan glaunos restorānos, gan pavisam prastās strādnieku ēdnīcās, jā bija viena prasta strādnieku ēdnīca Stambulā, kur bija ļoti garšīgi, bet uz kopējā fona - radās iespaids, ka tiešām nekas īpašs.

Pēc garšvielu daudzveidības jābrauc uz Taizemi:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-09-21 10:18 (saite)
Jā, un vēl - apzinos, ka milzīgus robus manā subjektīvajā ēdienu uztverē izrauj tas, ka gandrīz nelietoju jūras veltes + kā šovinists esmu spiests atzīmēt, ka sievietēm ir funkcionālākas garšas kārpiņas, iespējams, ka tur, kur jums ir "nenovērtējama garšu buķete", man ir "kaut kāda skābena figņa" :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2012-09-21 10:37 (saite)
Nu, nezinu, nezinu.
Vairāk gan sliecos uz to, ka Tev vai nu fundamentāli nav veicies, izvēloties ēdināšanas vietas, vai arī ir bijusi kāda īslaicīga garšas centru atrofija.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:43 (saite)
Pieļauju, ka esmu ļoti kaprīzs ēdienu ziņā, vienkārši;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-09-21 10:29 (saite)
mans plāniš bija saprast, kuras zemes un kādas garšas "ar aizvērtām acīm" asociējās ar bezgalīgu garšīgumu Latvijas zemes iemītniekam. te jau paralēli ienāk komentāri, ka "šāda ceļošana nezināmos virzienos ir nesaprotama" vai "kas tad ceptiem kartupeļiem vainas."


bet smuki jūs te visi rakstāt un klikšķināt, tendence incanta, žēl ka nav baigi reprezentatīva izlase.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:42 (saite)
Nu, varu atklāt, ka visgaršīgāk(šis apzīmējums, protams, neatklāj pilnīgi neko, tas tiešām bija kaut kas) esmu ēdis mazā Slovēnijas krodziņā, taču tā, lai būtu kāda zeme, kurā uzturoties, katra ēdienreize būtu lieli svētki, tā nav bijis. Ir bijušas zemes, kur katra ēdienreize ir kā pārsteigumu ballīte, tas gan:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]san
2012-09-21 09:52 (saite)
Lidošu tur, kur vēl nav būts (un kur ir garšīgi)

(Atbildēt uz šo)


[info]scorpse
2012-09-21 09:53 (saite)
Neesmu bijusi Itālijā un ļoti gribētu pagaršot īsti itāliskus ēdienus, ko šeit ēdam bieži, bet turienes kvalitātē/apdarē - spageti, picu, saldējumu, mocarellu un vēl visu ko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2012-09-21 09:56 (saite)
Un otrs, ko ieķeksēju - kuskusa dēļ uz Maroku aizdotos, ļoti gribētu nomēģināt, un nešaubos, ka viss kas cits lielisks arī atklātos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2012-09-21 10:24 (saite)
Maroka tiešām ir burrrvīga, visi tie tažinē, mjammm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2012-09-21 10:06 (saite)
atķeksēju Franciju, jo tik daiļus siera puveklīšus nekur citur nav nācies baudīt, kaut gan... arī Holandes siera tirgi savulaik man bija dikten mīļa vieta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 10:33 (saite)
:) sieeeers, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2012-09-21 10:25 (saite)
un tagad visiem,kas piedalījušies aptaujā sākas bezgalīgi vēderkrampji ilgās pēc tā kautkā garšīgā,par ko viņi sadomājās.
es,piemēram, par astoņkājīšu salātiem kādā Grieķijas salā...un šaujies kaut nost...

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2012-09-21 10:38 (saite)
Pilnīgi droši zinu, ka ģeogrāfisku asociāciju ar garšīgumu man nav, jo labi restorāni ir izmētāti pa visu pasauli, un to dažādībā ir viss noslēpums, nevis kādā specifiskā nacionālajā virtuvē (kuras visas pēc brīža apnīk).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 10:40 (saite)
:) krietna gardēža atbilde. ieskaitīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2012-09-21 10:45 (saite)
tas nozīmē, ka tai privātajai lidmašīnai jābūt pastāvīgā lietošanā un vienmēr gatavai lidojumam. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 10:47 (saite)
saprasts. padota pie trešā muliņa trapa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2012-09-21 10:55 (saite)
es reiz patiešām braucu uz Beļģiju speciāli alu padzert un mīdijas uzēst, viss cits bija tā garāmejot

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2012-09-21 10:57 (saite)
Jā, un vēl jāatzīst, ka gandrīz visās šajās lieliskajās svešzemju virtuvēs ir sastopamas arī absolūti neuzrunājošas lietas. Piemēram, Itālija, kura priecē ar lieliskiem gaļas, zivju un jūreņu ēdieniem, sulīgiem salātiņiem, labu vīnu un sieru (kā viss Vidusjūras reģions, jāatzīst) manis pēc varēja pilnīgi iztikt bez savām neskaitāmajām pastām un lazaņjām, kuras es ēdu tikai tad, kad esmu badā un citu izvēļu nav. Franči varētu neniekoties ar savām sīpolzupām un visādiem puravu šmorējumiem, nudien, neko nezaudētu, tikai iegūtu. Gruzija bez hačapuriem un hinkaļiem būtu tikpat garda Gruzija kā tagad, utt., utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 11:00 (saite)
kā tad, visu zemju pelmeņi un viņu brāļi - svītrojieties! :) bet tad jau sākas strīdi par gaumi, par kuru nestrīdas, bet karo un tālāko jau pati saproti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]losthighway
2012-09-21 12:04 (saite)
Par hinkaļiem neko īpašu neteikšu, bet hačapuri ir tāda lieta ko aizmirst nevar. pretstatā tajā paša Turcijā neko tādu neatceros. Turcija gan palika atmiņā ar vienkāršajām lietām, kuras viņi māk nesačakarēt. Un tas nav maz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2012-09-21 12:12 (saite)
Mani vispār nesaista miltu izstrādājumi. Turcija mani savaldzināja ar dārzeņiem, gaļu un mērcēm, mērcēm, mērcēm - tik daudz dažādu gardu mērcīšu, sākot no tsadziki variācijām un beidzot ar visādām granātu izlaidībām, man nekur citur nebija gadījies. Un visi tie pildītie baklažāni, pipari, ai, nevaru...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2012-09-21 11:15 (saite)
Par Upd. - britiem ir labas brokastis.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 11:16 (saite)
kartonāžas desiņas ar pupiņām? aknējel, nē, paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2012-09-21 11:21 (saite)
Cepta ola ar šķiņķīti, es biju domājusi.:)
Bet pat tās desiņas ir labākas par pretīgajām kukurūzas pārslām vai vakardienas kruasānu, ko mēģina iesmērēt kontinentālajās viesnīcās, brrrrr....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 11:26 (saite)
Gods kam gods, nu jau daudzviet kontinenta saprātīgākajos galos normālāku cilvēku pārvaldītās viesnīcās var dabūt šīs tradicionālās britu brokastis:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2012-09-21 13:52 (saite)
jā vot tas ir tas, kā man no londonas pietrūks mājās - vēršacs ar šķiņķīti brokastīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dunduks
2012-09-21 11:47 (saite)
Debešķīga jēra pieredze un brokastis. Piedevām skotu brokastīs ir arī asinsdesas un reizēm arī veģetārās (?) ingvera desas gabals.

Tiesa, turp brauktu es vairāk jau cita iemesla dēļ.

(Atbildēt uz šo)


[info]vedjmah
2012-09-21 15:22 (saite)
Kur ir Polija ar flakiem un galonku, es prasu? :D UN LIETUVAS CEPELĪNU KULTŪRA?!?!?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-21 16:05 (saite)
kur munaburgeri un porgantkaas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2012-09-21 15:38 (saite)
Es jau neesmu nekāds dižais Visu Pasaules Valstu Kulinārijas Zinātājs, bet palicis iespaids, ka Europas valstīs var patiešām garšīgi uzkost (beigās arī pieēdoties), bet paēst sanāk "nu neko tā, bija jau gana labi, bet ir ēstas arī garšīgākas lietas" līmenī;)

(Atbildēt uz šo)


[info]lemurs
2012-09-22 22:32 (saite)
un, tavu un manu brīnumu, Somija! Somijā arī var dievīgi paēst. tikko biju! ēdu un ēdu, sierus un citādus gardumus līdzpārvedos. šī ir svaiga jūsmība, kam pamatos arī pārsteigums.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?