barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-09-21 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
garšīgās zemes
Te vienā diskusijā pacēlās jautājums par asociācijām ar garšīguma ģeogrāfiju. Līdz ar to, gribētu redzēt "mazliet plašākuma viedokli" lūk, iztēlojoties, ka vienrīt tev ir iešķiebta privāta lidmašīna vai vilciens, kā nu vēlies un tas var doties jebkurā virzienā, kuru teiksi. Tātad, uz kuru zemi dosies pēc visgaršīgākās maltītes? Drīkst arī villoties komentāros.


UPD. un kas ar dižbritāniju? ak nabaga, nabaga karaliste ar nenorietošo sauli, fišenčips un ganpīrāgs...


Poll #19263 Garšīgi Ēst - tas ir kur?
Open to: All, results viewable to: All

Kur, ar norādi "gribas garšīgi paēsties", jel liksi lidot savam privātpilotam?

View Answers

Uz Franciju, pilot!
12 (25.5%)

Itālija- viscaur garšīgi
21 (44.7%)

Spānija, mmm
8 (17.0%)

Vācija, desiņas, kāpostiņi
2 (4.3%)

Gruzija
13 (27.7%)

Krievija
0 (0.0%)

Tuvie austrumi
7 (14.9%)

Indija
12 (25.5%)

Ķīna
7 (14.9%)

Japāna
8 (17.0%)

Marroka
10 (21.3%)

Stūru stūriem tēvu zeme, Kurzeme/Zemgale/Vidzeme/Latgale
8 (17.0%)

Cits variants, pateikšu komentāros
6 (12.8%)

Man ir sava garšīgā zeme un tā ir:

View Answers


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2012-09-21 09:57 (saite)
Aha, piemēram tas, ko pasniedz Slāvu restorānā Rīgā - kuļebjaka ar skābu kāpostu zupu un hrenovuhu piedzeršanai - tas ir garšīgi.
Bet pasargdies mani no mēģinājuma paēst vidējā Krievijas lauku rajona ēdnīcā.
Vai tavi piedzīvojumi ar cīsiņiem Gruzijā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:04 (saite)
Kalnu karabahā gan, bet jā:))

Pie tam - citur tomēr parasti brauc plezīrā un visam nāk klāt "piedzīvojua garša":))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-09-21 10:38 (saite)
Starp citu, piemērs ar krievu restorāniem Rīgā varērtu būt viens no retajiem, kur nav būtiskas (garšvielu, izejvielu, tehnoloģiju) nianses no oriģinālvalsts. Proti, Rīgai nav šķēršļu pagatavot autentisku krievu virtuvi, ja vien to prot pavārs. Savukārt, visi mēģinājumi no Pērles putukrējuma ar selgas cepumiem darināt tīrāmīsū ir jāper ar žagaru. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?