barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-09-21 09:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
garšīgās zemes
Te vienā diskusijā pacēlās jautājums par asociācijām ar garšīguma ģeogrāfiju. Līdz ar to, gribētu redzēt "mazliet plašākuma viedokli" lūk, iztēlojoties, ka vienrīt tev ir iešķiebta privāta lidmašīna vai vilciens, kā nu vēlies un tas var doties jebkurā virzienā, kuru teiksi. Tātad, uz kuru zemi dosies pēc visgaršīgākās maltītes? Drīkst arī villoties komentāros.


UPD. un kas ar dižbritāniju? ak nabaga, nabaga karaliste ar nenorietošo sauli, fišenčips un ganpīrāgs...


Poll #19263 Garšīgi Ēst - tas ir kur?
Open to: All, results viewable to: All

Kur, ar norādi "gribas garšīgi paēsties", jel liksi lidot savam privātpilotam?

View Answers

Uz Franciju, pilot!
12 (25.5%)

Itālija- viscaur garšīgi
21 (44.7%)

Spānija, mmm
8 (17.0%)

Vācija, desiņas, kāpostiņi
2 (4.3%)

Gruzija
13 (27.7%)

Krievija
0 (0.0%)

Tuvie austrumi
7 (14.9%)

Indija
12 (25.5%)

Ķīna
7 (14.9%)

Japāna
8 (17.0%)

Marroka
10 (21.3%)

Stūru stūriem tēvu zeme, Kurzeme/Zemgale/Vidzeme/Latgale
8 (17.0%)

Cits variants, pateikšu komentāros
6 (12.8%)

Man ir sava garšīgā zeme un tā ir:

View Answers


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2012-09-21 09:50 (saite)
Katrā zemē var atrast pa garšīgam ēdienam un tikpat vienkārši uztrāpīties uz ko galīgi nebaudāmu. No garšīgākajām lietām, ko atceros ēdis, ir, piemēram, jaka steiks himalajos vai superduperbrīnumasi garšīgā valriekstu/čillī(specifisku) mērce Laosā, gan tur, gan tur esmu ēdis arī ēdienus, kurus bail atcerēties, kamēr radies iespaids, ka vidusmēra Turcijas vai Grieķijas virtuves ir kas pavisam pliekans, tāda Gulbenes centra ēdnīca, ja neskaita jūras veltes, protams, nav tur nekā diži garšīga, taču risks uzrauties uz ko baisu arī minimāls.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mako
2012-09-21 09:57 (saite)
Aha, piemēram tas, ko pasniedz Slāvu restorānā Rīgā - kuļebjaka ar skābu kāpostu zupu un hrenovuhu piedzeršanai - tas ir garšīgi.
Bet pasargdies mani no mēģinājuma paēst vidējā Krievijas lauku rajona ēdnīcā.
Vai tavi piedzīvojumi ar cīsiņiem Gruzijā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:04 (saite)
Kalnu karabahā gan, bet jā:))

Pie tam - citur tomēr parasti brauc plezīrā un visam nāk klāt "piedzīvojua garša":))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-09-21 10:38 (saite)
Starp citu, piemērs ar krievu restorāniem Rīgā varērtu būt viens no retajiem, kur nav būtiskas (garšvielu, izejvielu, tehnoloģiju) nianses no oriģinālvalsts. Proti, Rīgai nav šķēršļu pagatavot autentisku krievu virtuvi, ja vien to prot pavārs. Savukārt, visi mēģinājumi no Pērles putukrējuma ar selgas cepumiem darināt tīrāmīsū ir jāper ar žagaru. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2012-09-21 09:57 (saite)
Grūti piekrist par Turcijas pliekanumu. Izmantoto garšvielu daudzveidībā turki noteikti pārspēj gruzīnus un arī citus savus kaimiņus pie Vidusjūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:11 (saite)
Vienam patīk kas viens, citam - cits, tāds nu bija mans subjektīvais viedoklis, nobraucot pa Turciju pārtūkstoš kilometrus un ēdot trīs reizes dienā gan glaunos restorānos, gan pavisam prastās strādnieku ēdnīcās, jā bija viena prasta strādnieku ēdnīca Stambulā, kur bija ļoti garšīgi, bet uz kopējā fona - radās iespaids, ka tiešām nekas īpašs.

Pēc garšvielu daudzveidības jābrauc uz Taizemi:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-09-21 10:18 (saite)
Jā, un vēl - apzinos, ka milzīgus robus manā subjektīvajā ēdienu uztverē izrauj tas, ka gandrīz nelietoju jūras veltes + kā šovinists esmu spiests atzīmēt, ka sievietēm ir funkcionālākas garšas kārpiņas, iespējams, ka tur, kur jums ir "nenovērtējama garšu buķete", man ir "kaut kāda skābena figņa" :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2012-09-21 10:37 (saite)
Nu, nezinu, nezinu.
Vairāk gan sliecos uz to, ka Tev vai nu fundamentāli nav veicies, izvēloties ēdināšanas vietas, vai arī ir bijusi kāda īslaicīga garšas centru atrofija.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:43 (saite)
Pieļauju, ka esmu ļoti kaprīzs ēdienu ziņā, vienkārši;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-09-21 10:29 (saite)
mans plāniš bija saprast, kuras zemes un kādas garšas "ar aizvērtām acīm" asociējās ar bezgalīgu garšīgumu Latvijas zemes iemītniekam. te jau paralēli ienāk komentāri, ka "šāda ceļošana nezināmos virzienos ir nesaprotama" vai "kas tad ceptiem kartupeļiem vainas."


bet smuki jūs te visi rakstāt un klikšķināt, tendence incanta, žēl ka nav baigi reprezentatīva izlase.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-09-21 10:42 (saite)
Nu, varu atklāt, ka visgaršīgāk(šis apzīmējums, protams, neatklāj pilnīgi neko, tas tiešām bija kaut kas) esmu ēdis mazā Slovēnijas krodziņā, taču tā, lai būtu kāda zeme, kurā uzturoties, katra ēdienreize būtu lieli svētki, tā nav bijis. Ir bijušas zemes, kur katra ēdienreize ir kā pārsteigumu ballīte, tas gan:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?