x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Meklēju sabiedrību

2004. gada 19. jūlijs, 5:50 pm, 5 atsauksmes / pievienot vēl

Neesmu labāks. Varbūt kāds ir lasījis Pelhama Grenvila Vudhauza grāmatu "Strihnīns zupā". Nu, patiesībā jau "Strihnīns zupā" ir grāmata, kas ir šajā grāmatā, taču es domāju lielo, ārējo grāmatu. Nu, lūk. Tur ir kāds stāsts, kurā rakstīts par kādu jaunēkli, kurš stostās. Ārsts viņam iesaka katru dienu iepazīties ar kādu jaunu cilvēku, uzsākt vismaz vienu sarunu dienā ar pilnīgu svešinieku. Neko labi jau nu viņam negāja, jo tie tomēr ir humoristiski stāsti. :)
Es mēģināju izdarīt ko līdzīgu, taču atmetu šo domu tiklīdz vaidzēja reāli sākt darboties. Un pēc tam atcerējos par šo grāmatu. (Mēģinājums bija ne stostīšanās, bet gan kā cita dēļ.)

Ziņās stāstīja par Amerikā veiktu statistikas pētījumu par to, cik daudz amerikāņi lasa grāmatas. Man tas nebija nekāds pārsteigums. Vidēji kopā – ap 50%, vīrieši – ap 30%. Bet ja ir televizors, tad priekš kam..?

Kaut kad nesen beidzot pabeidzu lasīt Paulu Koelju «Alķīmiķi». Nūū.. Biju domājis, ka būs labāks. Man kaut kā ne īpaši. Patiesībā jau kopš grāmatas paņemšanas rokās biju noskaņots skeptiski. Tieši tās nosaukuma dēļ. Nu un satura arī. Visu laiku tas gans meklē gudrības akmeni un dzīvības eliksīru, lai varētu tikt pie zelta. Nu, stulbi bez gala. Pirmkārt jau tāda akmeņa un šķidruma neiespējamība. Un otrkārt – it kā zelts būtu laime, pēc kuras tiekties visu mūžu.. Jā, jā, metaforas un alegorijas, taču..

Pašlaik neko nopietnu nelasu. Kaut kad ziemā Trakais Zinātnieks ([info]trz) man atsūtīja MS Word failu, kuru es tikai nesen pārveidoju par PDF un sāku lasīt. Tā ir Kevin Mitnick grāmata «Art of Deception». Nevarētu teikt, ka īpaši interesanta, nevar teikt, ka pavisam garlaicīga. Neko daudz jau neesmu izlasījis, uz ekrāna tomēr nav tik patīkami. Taču [info]maita solījās iedot drukātā veidā, un pēc ilgas gaidīšanas, atgādināšanas un kukuļošanas vakar arī dabūju. Lasīt gan vēl neesmu sācis, nedaudz nobiedēja tās apjoms. Ekrānā izskatījās mazāka. :) Taču – tagad es studēju sociālo inženieriju un jau vismaz vienu reizi tā man ir noderējusi. Mani mēģināja neuzkrītoši izprašņāt.

Paldies, ka izlasīji! Kāpēc Tu to darīji? (Un rīt droši vien uzrakstīšu, ko darīju brīvdienās, kā tiku savainots un kurš no cibiņiem tas bija. :) )

♪♬: Gazzara – Getaway

Kamatrilleris: alkjiimikji izlasiiju..

2004. gada 19. jūlijs, 6:10 pm, 2 atbildes / atbildēt

alkjiimikji izlasiiju sameeraa sen - kaadaa 8.ajaa klasee gaaju. toreiz dikti patikaas, nekad veelaak gan neesmu paarlasiijusi. tiesa gan, graamata maktub man patika labaak. akdies, atcereejos, ka pa vasaru jaaizlasa dveeselju putenis un peec briivas izveeles kaads balzaka darbs... no briivaas izveeles graamataam jau noskatiiju 12 kreeslus un laikatriici. jo atkal lasiitu a.a.milna vinniju puuku un vinja draugus mani atkal nesaprastu ;)
Lasi starp rindiņām: achtels
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: pūks rullē!! :) man..

2004. gada 19. jūlijs, 6:12 pm, 1 atbilde / atbildēt

pūks rullē!! :)
man nupat uzdāvināja Maktub. apskatījos tikai vāku. vēlāk.
12 krēsli un zelta teļš ir superīga lasāmviela.

Kamatrilleris: Maktub - graamata, kura..

2004. gada 19. jūlijs, 6:16 pm, atbildēt

Maktub - graamata, kura lasiiju visdiivainaak. ne peec kaartas. vnk katru dienu, kad brokastoju/vakarinjoju [vienmeer eedot lasu, zinu, zinu, ka nav labi] uzshkjiiru kaadu lappusi un izlasiiju. un taa atkal naakamo. un peec kaada laika caurbraucot visai graamatai, mekleejot kaadu neizlasiitu lappusi, saapiigi secinaaju, ka viss ir izlasiits ;)

beerniibaa puuku miileeju, mazo princi ieniidu.
Lasi starp rindiņām: achtels
( (augšup)