x-ƒ (x_f)

x-ƒ: .. of the day

2005. gada 16. maijs, 8:10 am, 17 atsauksmes / pievienot vēl

My baby takes the morning train,
He works from nine to five a day.

Diemžēl neatceros ne šīs dziesmas izpildītāju, ne nosaukumu, taču noteikti esat to dzirdējuši. Tā gan noteikti nav rakstīta par mani, :) taču pilnīgi mierīgi varētu būt. It sevišķi pirmdienu rītos.

Tādos rītos mani pārņem kāda doma. Kāda gan ir darba patiesā jēga? Es domāju, algota darba. Jo. Bez darba nevar, itin jebkuru darbību kādam labumam var uzskatīt par darbu, "darbs dara darītāju" un tā tālāk. Bet. Algots darbs? Jebko taču ir iespējams izdarīt pašam. Nu, vairāk vai mazāk, bet tomēr. Var un dara arī daudz ko citu cilvēku labā vienkārši tāpat. Bez maksas. Tad, kāda gan ir jēga no algota darba? Nauda? Vai tā arī ir dzīves jēga? Strādāt, lai par to saņemtu naudu?

Tāpēc, ka par to var iegūt gandrīz visu pārējo nepieciešamo? Tādā gadījumā jums vienkārši ir pārāk augstas prasības.

jutoņa: meklēju sabiedrotos
krankenkabinet (vienna)

krankenkabinet: par to jau ir runa.....

2005. gada 16. maijs, 9:55 am, 3 atbildes / atbildēt

par to jau ir runa... tas silda iekšēji, ja saņem neviltotu paldies. tā ir augstākā dāvana. tā kļūst arvien mazāk. tāpat ar korektu labudienu veikalā vai sabiedriskajā transportā vai kaimiņiem, kuriem nezini vārdu. un tas nekas, ka neatbild. pašam ir labi. "mana misija sākusies, teica kāds vīrs, un metās spogulī, Tev līdzi..." [i.baušķenieks] ::: viss ir līdzsvarā. nu ja nav, tad būs. drīz.
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Es kādu rītu reiz..

2005. gada 16. maijs, 10:00 am, 2 atbildes / atbildēt

Es kādu rītu reiz bankas darbiniecei pēc visu darīšanu nokārtošanas novēlēju, lai viņai jauka diena.
Viņa bija ļoti pārsteigta un atbildēja (kas nebūt nebija svarīgi, ka vispār atbildēja) kādu sekundi vēlāk, kā to parasti dara. :)
krankenkabinet (vienna)

krankenkabinet: jā, tā ir kolosāla..

2005. gada 16. maijs, 10:09 am, atbildēt

jā, tā ir kolosāla sajūta. un zini, tas baigi spārno. nav svarīga atbilde. galvenais, ka esi kādam to novēlējis! tāds patiesi labs veikums citiem un arī sev par prieku. jo tādā netiešā ziņā arī pats sev novēli jauku dienu ;)
krankenkabinet (vienna)

krankenkabinet: +++ zini, pērnvasar..

2005. gada 16. maijs, 10:11 am, atbildēt

+++ zini, pērnvasar viens onkelis pie Operas tiltiņa stāvēja. ik dienas. ik vakaru. es viņam katru dienu 20 santīmu monētu iespiedu saujā. dažreiz vairāk. mēs sveicinājāmies un viņš vienmēr teica divreiz "paldies, paldies". onkels ar neparastām acīm un skatienu. līdz sarunai netiku, onkelis pazuda līdz ar pirmo salu. šopavasar vēl nav redzēt. es gaidu.