x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Sadzīviska padarīšana

2005. gada 17. februāris, 5:15 pm, 25 atsauksmes / pievienot vēl

Ja nu es šodien vakariņās vēlos uzcept pankūkas, kas man jādara? Nu, esmu ļoti labi iepazīstināts ar pašu cepšanas procesu. Tur problēmu nav, māku. Bet līdz tam kas man jādara? Kas man vajadzīgs un cik lielās devās? Milti, cukurs, cepamais pulveris (kas laikam nav un tiks aizstāts ar drusku sodas), kaut kāds šķidrums (piens vai ūdens). Kaut kādas piedevas pēc gaumes laikam. Kas vēl? Un cik tas viss daudz? Un kādā kārtībā? Man patiesībā vienalga, vai tās ir parastās vai plānās pankūkas, jo tik un tā sanāk kaut kas pa vidu. :) Ā, un traukus es pats pēc tam mazgāju vai to drīkst deleģēt kādam citam? Nu? Meitenes? Anyone pamācīs mani?

Papildināts Vai man kaut kādi E arī jāliek klāt? Nu, E292, E432..? :)

nebūtība: cukurs, sāls, 2-3 olas,..

2005. gada 17. februāris, 10:51 pm, 2 atbildes / atbildēt

cukurs, sāls, 2-3 olas, piens sakuļ, tad pievieno miltus līdz iegūst pabiezu masu (tādu, kuru var maisīt, bet tik bieza, lai miltu kunkuļi paši izzustu). šij masai piejauc klāt pienu un eļļu līdz iegūst vēlamā šķidruma mīklu. (eļļas pilieniņiem ir jābūt pa virsu redzamiem). Kā piedevas var iejaukt augļus (āboli, banāni, ananāsi u.c.). pirmai pankūkai uz pannas ielej nedaudz eļļas, bet pārējām nevajag. pankūkas sanāk baigi labās (nav eļļainas, vismaz ne tik eļļainas kā mani radi cep)...

visas sastāvdaļas ņem pēc intuīcijas un visu pārējo tāpat dara uz izjūtu.

bet tos E, ja nu ir īpaša vēlēšanās -- tad sodu un citronskābi vari iejaukt (no galvas neatceros kādi E sarakstā tiem ir piešķirti), bet vairāk gan, manuprāt, nav vēlams neko gāzt klāt.

/un ja vēlies vēl kādas receptītes, tad pie šīs meitenes (tobiš manis) droši drīksti piestaigāt, bet tikai rēķinies ar to, ka es visu jaucu kopā pēc izjūtas un daudzumus sastāvdaļām nevarēšu pateikt
Lasi starp rindiņām: sejinja
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Ļoti daudz noderīgas..

2005. gada 19. februāris, 4:17 pm, 1 atbilde / atbildēt

Ļoti daudz noderīgas un pielietojamas info. Paldies!
Man nebija īsti skaidrības, kas un cik daudz vajadzīgs. Maisīt un cept jau māku. :) Un intuīcija man ir kreisā. Es labāk paprasu citiem.

nebūtība: es devas nekad nezinu,..

2005. gada 19. februāris, 10:18 pm, atbildēt

es devas nekad nezinu, bet, ja ir interese, -- varu nodemonstrēt praksē kā tiek gatavots. gatavoju tā, lai man garšotu, bet vai tas garšo citiem -- prasi viņiem (atsauksmes var sniegt tikai tie, kas ir ēduši un tādi ir arī starp cibiņiem). galvenais ēdiena gatavošanā -- atļauties visu bez kompleksiem un gatavot tā, lai pašam garšotu ;o) tas pēdējais, manuprāt, ir vienīgais kaut cik vērā ņemamais padoms ;o)
Lasi starp rindiņām: sejinja
( (augšup)