x-ƒ (x_f)

x-ƒ: I'm a nerd at heart

2004. gada 1. novembris, 5:05 pm, 6 atsauksmes / pievienot vēl

«There are three kinds of lies: Lies, Damn Lies, and Statistics.»
Disraeli

Tomēr tiku galā ar sava žūrnāla apmeklētības statistiku. Samērā interesanti, tāpēc pacentos tā smukāk noformēt un piedāvāju arī citiem. (Atvainojiet par krāsām. Jā, jā, vismaz meitenēm daltonisms nepiemīt.)

PārlūkprogrammasPārlūkprogrammas. Patīkams pārsteigums, ne? Nu, vismaz man ir. 36% (tajos ietilpst arī 3% FireBird) mana žūrnāla apmeklētāju lieto FireFox. Jauki. Man ta' nekas, jo mans žūrnāls izskatās vienādi gan FairFoksī, gan Operā, gan Internet Eksplōrerī, bet tomēr patīkami. Ā, tiem, kas nezina, – FireFox (jeb pilnā vārdā – Mozilla Firefox) kādreiz saucās par FireBird un kaut kas vēl bija par Phoenix, bet tad autortiesību vai preču zīmju (®, ™) dēļ tos nācās nomainīt. Firefox nozīmē sarkanā panda, ja kādu tas interesē. Patiesībā jau FireFox, Netscape un Gecko (Mozilla) ir gandrīz vai viens un tas pats. Safari ir Apple, Inc. iztrādāts pārlūks īpaši MacOS X. Gecko ir tā pati lielā, smagā Mozilla. Kas interesanti – nevienam no Operas lietotājiem nebija norādīts, ka viņi lieto Operu. Tur ir iespējas mainīt pārlūka identifikāciju, un visiem bija norādīts MSIE 6.0 (šķiet, ka tas ir pēc noklusējuma). Bet tomēr – varbūt kautrējas..? :) Mjā, paskat – kādreiz taču MSIE lietoja kādi 80-95% no visiem lietotājiem, bet tagad.. Tad jau ir beidzot parādījusies cerība sagaidīt, ka lielākā daļa sāks ievērot kaut kādus (W3C) standartus.

Firefox versijasFireFox. Jauki, ka pārsvarā izmanto jaunāko Firefox versiju (0.10.x), kas nozīmē gan drošību, gan jaunas īpašības un ērtības. Un līdz ar to arī popularitāti. Bet pašu, pašu jaunāko Firefox – 0.10.1 izmanto precīzi trešā daļa (32.5%). Kas ir ļoti labi, jo, lai gan no 0.10 tā atšķiras tikai ar viena cauruma aizlāpīšanu, kuru būtu bijis diezgan grūti kādam krakerim izmantot, tā ir iznākusi pavisam nesen. Un tomēr jau trešā daļa.

Tālāk info par MSIE versijām un Windows versijām. Jā, trešais Internet Eksplōrers nu gan nevienam nebija. Tas laikam ir vispāratzīts arhaisms. :) WinMe arī nav. Khem..

MSIE versijasWindows versijas

Ekrāna izšķirtspēja un krāsu dziļums. Skat, 32bit ir apmēram tikpat, cik WinXP! Kā ta' tā? :) Toties nobrīnījos, ka kāds vēl izmanto 8bit. Viens no tiem bija uz Win95, pārējie – Win98 vai 2000. Un visiem Linux lietotājiem ir 24bit. Ja kas. Ā, tur, kur norādīts Cita [izšķirtspēja], ir dažādi izmēri starp diviem lielākajiem. Skaidrībai. Starp citu, tie ir web-sērferi ar LCD monitoriem un daļa no tiem lieto Makintošus (OS, ne lietusmēteļus). Un 0.1% 640x480! Bet tas ir smieklīgi! :) Divi nabaga lietotāji. :)

Ekrāna izšķirtspējaKrāsu dziļums

Operētājsistēmas un pārlūku "iekšas". Bez šiem attēliem, šķiet, varēja iztikt, jo nekā interesanta te nav. Maikrosofts uzbrūk un uzvar. Taču ne pārlūku frontē. Es neatceros, kā tur īsti bija ar šīm versijām, taču zinu to, ka Mozilla/4.0 ir visiem Maikrosofta pārlūkiem un arī daļai Operu (krāpšanās dēļ). Mozilla/5.0 ir visiem pārlūkiem, kas izmanto Gecko. Palabojiet, ja kļūdos.

OperētājsistēmasMozillas versijas

Gecko dzinējs – Netscape, FireFox, FireBird un pats Gecko (Mozilla). Safari arī ir gandrīz vai pie tā pieskaitāms. Palabojiet vēlreiz, ja kļūdos.

Interesanti.
Uz MacOS pārsvarā izmanto Netscape 7.0.
Un no visiem Netscape lietotājiem 64% ir uz MacOS X.
Linux'oīdi pārsvarā izmanto Gecko Debian un Firefox.
Pie monitoriem ar lielajām izšķirtspējām (no 1152x*) visbiežāk sēž progresīvi ļautiņi, kas izmanto Firefox un MacOS. (Pārsteigts.)
JavaScript atslēgts ir tikai 0.9%. (Arī pārsteigts, ņemot vērā WinXP SP2 un FF.)
No visiem MSIE lietotājiem, .NET atbalsts ir instalēts 37%. (Daudz, ne? Es to uzinstalēju tikai pirms divām nedēļām.)
Ja ir vēl kas, ko es varētu uzzināt par sava žūrnāla apmeklētājiem, tad es nezinu, kas tas ir, un varbūt nezinu, kā pie tā tikt.

According to the latest official figures, 43% of all statistics are totally worthless.

Man tas vienkārši likās interesanti. Varētu ko līdzīgu publicēt katra mēneša beigās un tad jau redzētu, kā pārlūku kaujā lēnām tiek močīts MSIE. :) Tāpēc pat manā žūrnālā ir parādījusies alt. pārlūka reklāma. :) Par LV webu, protams, pēc šī neko nevar spriest, jo man ir pārāk neliela (šomēnes 1500 hiti) un specifiska (šeit nu bez paskaidrojumiem) auditorija. Tomēr.

Tomēr no šīs statistikas kaut kādu labumu var gūt. Piemēram, es jau kādu laiku domāju par pilnīgi jauna un pavisam savādāka žūrnāla izskata izveidošanu, un tagad man vismaz būs skaidrs, kādai izšķirtspējai tas jātaisa. Par web-sērferu ērtībām krāsu dziļuma ziņā gan varu neuztraukties. :) Kamēr 8bit būs zem 0.5%, mani tas neuztrauks. :) (Jū ken kōl mī mīn n īvl!)

Bet vispār es nesaprotu. Kāpēc cilvēki izmanto mazās izšķirtspējas uz pietiekami lieliem monitoriem? Nu, piemēram. Man ir normāls 17" monitors un izšķirtspēja 1280x1024. Viss skaidri saskatāms, daudz vietas, ir labi. Turpretī eRe savam 17" monitoram lieto 1024x768. Mazāk vietas uz ekrāna, mūžīgi saspiests taskbar. Un, piesēžoties pie mana kompja, bieži nosaka: "Tev viss tik maziņš." Man ir tikai par 40% vairāk vietas uz ekrāna. (Pirmās minūtes pēc nomaiņas viss liekas mazs, pēc tam pierod un grūti atrast.)
Tas ir tikai piemērs, bet tādus varētu minēt vēl daudzus.

jutoņa: neziņā kasīts pakausis

anonīms: tu smirdi

2004. gada 14. novembris, 5:40 pm, atbildēt

tu smirdi