Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Blade Runner 2049 

crescendo (crescendo)
Filma par to, kā bērnu labā var upurēt visu. (Kā tas sasaucas ar implicēto briestošo revolūciju....kas nekad nenotiek bez dažu olu sasišanas, grūti pateikt).



Paklausoties podkāstus ar filmas atsauksmēm, rodas vēlme mazliet pabļaut. Protams, ka ideālā programmētā draudzene vīrietim stāstīs, ka viņš ir īpašs, tur nevajag īpašu sazvērestības teoriju, lai šis būtu unikāls messadžs tieši šim konkrētajam vīrietim. Protams, ka ideālā draudzene centīsies iepriecināt ar atgādinājumu, ka 'vecāki tevi mīlēja'. Jo īpaši replikantus, kam pārsvarā tiek implantētas laimīgas bērnības atmiņas - būtu loģiski hologrammām, kuras pērk replikanti, likt atgādināt par laimīgām bērnības atmiņām, ja paši replikanti tās ir pieminējuši.

Protams, ka pazaudēt savas programmas versijas unikālo save-file, ar unikālo uzbūvēto reakciju bibliotēku, ja backup kopijas pirms brīža tika uzsvērti izdzēstas, ir biš nopietnāk, nekā 'oi, sasists telefona stikliņš'.

Vai tas ir līdzvērtīgi cilvēka nāvei?

Droši vien nē, jo tas nav cilvēks. Bet vai cilvēks Replikantu kontekstā ir kas cits, kā unikāla atmiņu un pieredžu kopa kā reiz ir viens no filmas jautājumiem. Cilvēku atmiņas ir īstas un unikālas. Replikantiem īstas atmiņas dot nedrīkst, tāpēc replikantu atmiņas nav unikālas - jā, viņi būvē jaunu pieredzi, bet tiek regulāri pārbaudīti, lai nodrošinātos, ka jaunās pieredzes nav pietiekamas emocionālai nobīdei. Rodoties emocionālām nobīdēm, tie tiek iznīcināti.

Bet hologrammiskās draudzenes, pat ja nebūvē 'pilnvērtīgu cilvēka pieredzi', tomēr būvē profilu katram atsevišķajam klientam, uzkrājot konkrētā klienta atbildes, reakcijas - tiek parādīta arī iespēja variēt atbildes, piemeklējot, un pēc tam atceroties pareizo. Droši vien ar iespēju atgriezties uz pēdējo iesinhronizēto backupu, ja kaut kas saiet grīstē, un mākoņbackups nav izslēgts, un standalone ierīces bezvadu saziņas interfeiss speciāli nolauzts.

Jā, man bija žēl par Joi zaudējumu jau pēc pirmā EMP. Un atvieglojums, kad atgriežoties dzīvoklī, izrādījās, ka viss kārtībā. Mani pārsteidz cilvēki, kas viņas arku uzskata par bezjēdzīgu, jo 'viņa nebija īsta, tātad skatītājam viņas pseido nāve neko nenozīmē'.

Kāpēc WallaceCrop sajauca Reičeles acu krāsu, ja viņas failam bija pievienots krāsu video, kas saturēja tikai un vienīgi viņas acs attēlu? (Par to, kāpēc it kā brūna acs tuvplānā izgaismota izskatās zaļa ir cits jautājums. Pieņēmu, ka viņai vienkārši ir zaļbrūnās, hazel acis, bet var jau būt, ka kontinuitātes kļūda, un 2049 tas vienkārši ir injoke par šo tēmu).

Comments 

23.-Okt-2017 02:24 pm
Mani ne pa jokam izbrīnīja SPOILERIS, cik viegli, izrādās, ir iesoļot policijas iecirknī, nogalināt darbiniekus un iziet laukā nesodītam. Varētu taču gaidīt, ka pēc pirmā atgadījuma morgā -- ja tas vispār būtu pieļauts -- saceltu traci, pastiprinātu drošības pasākumus, izlīmētu visās malās "Wanted" plakātus un ļoti censtos nepieļaut otro. Nē, izrādās, tas ir vienkāršāk par vienkāršu.
23.-Okt-2017 03:41 pm
Tāpēc no iecirkņa gaiteņu sienām pēc tam tīra nost asintiņas. Cilvēks vai seši pret nexus9 ir diezgan bezjēdzīgi.

25.-Okt-2017 11:46 pm
Deckards kaa vecs trickteris par to acu kraasu vareeja arii samuldeet
26.-Okt-2017 07:17 am
Varēja.
Bet daždesmut minūtes atpakaļ to testa ierakstu ar zaļas acs tuvplānu rādīja atī skatītājiem.
10.-Nov-2017 02:34 pm
Bet par kuru filmu ir runa?
10.-Nov-2017 03:05 pm
www.imdb.com/title/tt1856101/ Blade Runner 2049.

Jaunajā filmā ir aina, kur kad K ierodas meklēt informāciju par replikantu, Luv viņu aizved uz arhīvu, kurā atrod kristālu, kurā ir neliels fragments no Reičelas Voigt-Kampff testa ieraksta, un parāda to.

Ieraksts sastāv no viņas zaļas (ok, varbūt hazel, bet nekādi ne dzeltenas/oranžas) acs attēla un Tā Slavenā Dialoga.

10.-Nov-2017 03:07 pm
(kas savukārt notiek daždesmit minūtes pirms ainas, kurā Dekards, pēc Reičelas klona apskatīšanas tuvumā, apgalvo, kat as nav perfekts, jo acis ir brūnas, bet Reičelai bija zaļas)
10.-Nov-2017 03:12 pm
Ā, skaidrs!
This page was loaded Apr 27. 2024, 3:36 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09