Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Blade Runner 2049

crescendo (crescendo)
Filma par to, kā bērnu labā var upurēt visu. (Kā tas sasaucas ar implicēto briestošo revolūciju....kas nekad nenotiek bez dažu olu sasišanas, grūti pateikt).



Paklausoties podkāstus ar filmas atsauksmēm, rodas vēlme mazliet pabļaut. Protams, ka ideālā programmētā draudzene vīrietim stāstīs, ka viņš ir īpašs, tur nevajag īpašu sazvērestības teoriju, lai šis būtu unikāls messadžs tieši šim konkrētajam vīrietim. Protams, ka ideālā draudzene centīsies iepriecināt ar atgādinājumu, ka 'vecāki tevi mīlēja'. Jo īpaši replikantus, kam pārsvarā tiek implantētas laimīgas bērnības atmiņas - būtu loģiski hologrammām, kuras pērk replikanti, likt atgādināt par laimīgām bērnības atmiņām, ja paši replikanti tās ir pieminējuši.

Protams, ka pazaudēt savas programmas versijas unikālo save-file, ar unikālo uzbūvēto reakciju bibliotēku, ja backup kopijas pirms brīža tika uzsvērti izdzēstas, ir biš nopietnāk, nekā 'oi, sasists telefona stikliņš'.

Vai tas ir līdzvērtīgi cilvēka nāvei?

Droši vien nē, jo tas nav cilvēks. Bet vai cilvēks Replikantu kontekstā ir kas cits, kā unikāla atmiņu un pieredžu kopa kā reiz ir viens no filmas jautājumiem. Cilvēku atmiņas ir īstas un unikālas. Replikantiem īstas atmiņas dot nedrīkst, tāpēc replikantu atmiņas nav unikālas - jā, viņi būvē jaunu pieredzi, bet tiek regulāri pārbaudīti, lai nodrošinātos, ka jaunās pieredzes nav pietiekamas emocionālai nobīdei. Rodoties emocionālām nobīdēm, tie tiek iznīcināti.

Bet hologrammiskās draudzenes, pat ja nebūvē 'pilnvērtīgu cilvēka pieredzi', tomēr būvē profilu katram atsevišķajam klientam, uzkrājot konkrētā klienta atbildes, reakcijas - tiek parādīta arī iespēja variēt atbildes, piemeklējot, un pēc tam atceroties pareizo. Droši vien ar iespēju atgriezties uz pēdējo iesinhronizēto backupu, ja kaut kas saiet grīstē, un mākoņbackups nav izslēgts, un standalone ierīces bezvadu saziņas interfeiss speciāli nolauzts.

Jā, man bija žēl par Joi zaudējumu jau pēc pirmā EMP. Un atvieglojums, kad atgriežoties dzīvoklī, izrādījās, ka viss kārtībā. Mani pārsteidz cilvēki, kas viņas arku uzskata par bezjēdzīgu, jo 'viņa nebija īsta, tātad skatītājam viņas pseido nāve neko nenozīmē'.

Kāpēc WallaceCrop sajauca Reičeles acu krāsu, ja viņas failam bija pievienots krāsu video, kas saturēja tikai un vienīgi viņas acs attēlu? (Par to, kāpēc it kā brūna acs tuvplānā izgaismota izskatās zaļa ir cits jautājums. Pieņēmu, ka viņai vienkārši ir zaļbrūnās, hazel acis, bet var jau būt, ka kontinuitātes kļūda, un 2049 tas vienkārši ir injoke par šo tēmu).

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 19. 2024, 11:27 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09