Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Līdzcilvēki 

crescendo (crescendo)
Kamēr jūs te visi par gī sviestiņu, pilnmēnesi un MR negatīvajām enerģijām uzjautrinājāties, vienā no FB jautrībai veltītajiem fīdiem orģinālavota aizstāvībai uzstājas RSU beigusi ķīmijterapijas speciāliste, kas tagad zināšanas Gērsona institūtā papildina.

Lūk, tas vairs nav smieklīgi.

Comments 

31.-Aug-2015 10:25 am
ir kādi pierādījumi par to, ka mutācijas notiek regulāri, bet parasti imūnsistēma nokauj šīs šūnas pirms tās ir mutējušas līdz līmenim, kad tās apmāna imūnsistēmu.?

ja tu ar to nedomā normālas kļūdas šūnu dalīšanās procesā, kas ik pa laikam notiek un ko iznīcina citotoksiskie leikocīti, tad tu klūdies. jo ir atšķirība starp audzēju/jaunveidojumu un kļūdainām šūnām, kas tiek iznīcinātas. attiecībā uz to ko un kā dara imūnsistēma ar vēža šūnām diez vai ir ļoti daudz pētījumu, turklāt pieļauju, ka lielākā daļa in vitro. saprotamu iemeslu dēļ. ja kļūdos, drīksti ielinkot, tikai priecāšos

ko es ar šo gribēju teikt - kļūdas šūnu dalīšanās porcesā notiek bieži, tās notiek katra cilvēka organismā un par to pat neuzzin. bet tas nav audzējs, kur nu vēl vēzis. jaunveidojums ir nekontrolēta, bezmērķīga, autonoma (t.i. to nenosaka organisms kopumā) pārmērīga monoklonāras izcelsmes augšana ar ģenētisku alterāciju. tas var būt gan labdabīgs gan ļaundabīgs. un daļa audzēju dabiski regresē un izzūd un to vai tam ir saistība tieši ar imūnsistēmu vai kā, vēl nav pilnīgi skaidri pierādījuši. un tieši šī dabiskā regresija bieži vien ir alternatīvo terapiju veiksmes stūrakmens tieši tāpat kā dažādu ciklisku kaišu 'izārstēšana' to recesijas periodos, kas cilvēkiem, kas ir apjukuši, nav iedziļinājušies vai ir viegli iespaidojami, maksā veselību vai pat dzīvību
31.-Aug-2015 10:37 am
Ir pētījumi, ka daži vēžu/ļaundabīgo audzēju paveidi imūnkompromitētiem cilvēkiem (gan transplantu, gan HIV gadījumā) tiešām ir stipri biežāk, kā pārējā populācijā.
31.-Aug-2015 10:43 am
Un ir imunomodulatori ar pretvēža iedarbību, tiek uzskatīts, ka tās vielas marķē audzēju šūnas, aktivējot pret viņām limfocītus.
31.-Aug-2015 10:44 am
Ā nu patiešām. Kapoši sarkoma ir tipiska HIV pacientiem. Par laimi, viegli ārstējama.

Bija jauka diskusija, bet nu ir daudzas lietas šodien darāmas. Atā visiem! :)
31.-Aug-2015 12:25 pm
jā, ir. un tai pat laikā nav īsti skaidrs (ja nekļūdos), ka tos audzējus izraisa tieši imūnsistēmas nespēja nokaut nepareizās šūnas nevis, piemēram, kancerogēns vīruss kopā ar citiem kaitīgiem faktoriem u.tml jo imūnkompromitētiem pacientiem vispār daudz kas ir stipri biežām un stipri smagāk :(

es gribēju teikt, ka ir atšķirība starp nepareizu šūnu un audzēju un imūnsistēmas (ne)reakcija ir tikai viens no faktoriem, ko vainot ja nu tiešām tas ir audzējs. un tas ir sarežģītāk nekā mums ta internetā ar kaut kādām sagrābstītām zināšanām izdosies aprunāt
31.-Aug-2015 12:33 pm
Korelācija nav kauzācija un pat korelācija ir tikai dažiem audzēju tipiem, jā. Organisms ir ļoti sarežģīts un tur ir vēl daudz, ļoti daudz kā neizpētīta. Bet, as said, ar to jau medicīna no alternatīvās atšķiras - medicīna pēta, mainās un adaptējas, nevis turpina stāstīt vienu un to pašu pat tad, kad ir pierādīts, ka tas nestrādā.
31.-Aug-2015 12:38 pm
//nevis turpina stāstīt vienu un to pašu pat tad, kad ir pierādīts, ka tas nestrādā.//

Also nu ar to jau nu zinātne no misticisma atšķiras, medicīna vs pseidomedicīnisks šarlatānisms ir šī apakšgadījums.
31.-Aug-2015 10:40 am
Man šķiet, ka tu jau pati esi skaidri atbildējusi uz to. Kas notiktu, ja imūnsistēma nenokautu šīs kļūdainās šūnas? Kāda daļa no tām noteiktu kļūtu par audzējiem. Tieši tā jau arī vēzis rodas.

Šīs lietas, protams, tiek pētītas un tiek uzzinātas jaunas lietas katru dienu, dažas no tām var apgāzt pašreizējos priekšstatus, bet nu tā tas ir, kā to šobrīd māca studentiem. ;)

Es arī neapgalvoju, ka placebo var izārstēt vēzi. Tikai izsaku pieņēmumu, ka cilvēki ar vājāku imūnsistēmu būs pakļauti ne tikai lielākam infekciju, bet arī vēža riskam. Varbūt tā nav taisnība, bet šobrīd nav skaidru pierādījumu ne par, ne pret to.
31.-Aug-2015 12:29 pm
ja imūnsistēma ar kaut ko netiek galā, tas nenozīmē, ka organisms netiks ar citiem aizsargmehānismiem, imūnsistēma nav vienīgais. no nepareizām šūnām var attīstīties vēzis, jā. bet tikpat labi organisms var atpazīt procesu kā iekaisumu, izveidot demarkācijas valni un to norobežot ar saistaudiem. audzējs? varbūt. vēzis - ne obligāti
This page was loaded Jun 26. 2024, 3:33 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09