Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Resolutions ptII 

crescendo (crescendo)
Nē, es tiešām to 'fui fui resolutions' domstilu īsti nesaprotu :)


1)Man jaungada rituāls kopš bērnības ir bijis agri pirms 00:00 drusciņ padarīt to, ar ko gribu jaunajā gadā veiksmīgi nodarboties. Kas pārsvarā bija matemātikas uzdevumu risināšana, vai, tuvāk mūsdienām - palasīšana par oracle datubāžu veiktspējas uzlabošanām. Vai 'vecākošanās, divos pēdējos gados, d'oh.

2)bet arī klasisko apņemšanos, kad nu esmu +/- ap jaungadu uzsākusi, bijušas veiksmīgas. Jo pozitīvi pielietojama informācija tomēr intensīvāk apkārt riņķo (ne ezotēriskajā 'pasaule sadodas rokās nozīmē', bet banāli infosfērā - portālos, blogos, žurnālos). Protams, zem tās ir arī ļoti daudz nederīgas un pat kaitīgas informācijas, bet par to... citā postā.

Comments 

2.-Jan-2015 12:56 pm
Man šķiet, ka tas nav nekas tāāāds
Nu tb es iesmeju par jaunā gada apņemšanām (?) (bet ne par cilvēkiem, kam tādas ir, tikai par pašu faktu) un vienlaikus man tādas ir, tikai ar samazinātām prasībām pret sevi. Nu tb šogad nevis "work out" but "consider working out. really consider it." ieplānoju down-time, ieplānoju to, ka ne viss izdosies, kā iecerēts, un ko ar to visu darīt tad.
2.-Jan-2015 01:41 pm
Droši vien man vienkārši friendliste FB īpaši negatīva šajā ziņā nolasījusies.

Pat ja katrs atsevišķi ir tikai iesmējējs, summā tas izskatās... pat nezinu kā lai salīdzina - cibas kolektīvā nīgrošanās par siltiem/aukstiem laikapstākļiem un pat ziemassvētkiem laikam tik ļoti nekad nav sasniegusi.
2.-Jan-2015 02:02 pm
Mjā, man šķiet, ka nav feini ņirgāties par cilvēku neveiksmēm. Jā naivi un ar pārspīlējumu, bet labāk tā nekā citu naivos un neveiksmīgos mēģinājumus nodirst.

Un jokainais ir tas, ka ne jau šis apņemšanās bums ir nepareizs. Ideja ir ļoti, ļoti laba. Izpildījums gan tāds.... bet tik un tā pat par muļķīgiem centieniem nevajadzētu ņirgāties.

Turklāt nu nav tač tā, ka visiem visas jaungada apņemšanās ir muļķīgas, naivas un neizpildāmas. :) Tas ir kā nodirst visus sarakstītos romānus, jo ir bibliotēkas pilnas ar "sieviešu" romāniem, Krēslu un Greja nokrāsām.
2.-Jan-2015 02:07 pm
Ahā, sāk zīmēties bilde.
Pirmā reflektīvā atbilde šķiet 'a kur jūs grābjat visus tos, ar muļķīgajām, naivajām un neiespējamajām jaungada vēlmēm', bet varbūt taisnība ir, padomājot atceros arī tādas manītas. Vienkārši izfiltrēju pie 'domāšu par cilvēku to labāko, pat ja šis izklausās ne pārāk, arī centieni pareizajā virzienā par ļaunu nenāks'.

Lai gan, nu kāda vaina tiem populārākajiem - pasportot, panesmēkēt, panedzert, grāmtaiņu palasīt utt. Protams, ne vienmēr tur formulējums un pieeja tie pareizākie - bet tieši ap jauno gadu arī to pareizo vēlmīšu tomēr ir visvairāk. Un iespēja sastapties ar padomdevēju, kas palīdz to vēlmīti pareizāk noformulēt arī.
2.-Jan-2015 03:11 pm
interesanti cik liela varētu būt korelācija ar to ka pirms-jaunais gads bagātākais ar visa veida pārmērībām. gan pārēšanās, gan pāriepirkšanās, gan pārdzeršanās. Attiecīgi no tā arī rezolūcija stādas reaktīvas ļoti, varbūt pat pārāk ļoti, attiecīgi ar mazāku saksesreitu.

Vajadzētu ieviest pirmā maija rezolūcijas. Ar pilnīgi nekādu bekgroundu, bet toties ar jauku vasaru priekšā, ar kuras palīdzību labo rezolūciju sliktos blakusefektus nosmacēt.
2.-Jan-2015 03:32 pm
oi, beidz, pirmā maija resolutions are totally a thing. Sauc 'sagatavoties pludmales sezonai' . ķip, otrais vilnis, kad 'nemaz neej uz sporta zāli, tur tāpat būs pilns ar TIEM'.


Ilgtermiņā, pieņemu, ka veiksmīgi ir nevis 'pirmais janvāris, kur ir mana apņemšanās, ok šogad kautrīgi izvēlos šitādu' gadījumi, bet 'varētu tagad kaut ko pamainīt. oh, pirmais janvāris kā reiz, nu tad uzskatīsim, ka apmēram ap to brīdi arī sākam'.... Mana kļūda, ka par tādiem īstiem resolutions uztveru otros, bet laikam jau nenovērtēju to, cik daudz apkārt ir pirmo.
2.-Jan-2015 03:38 pm
Ai, ir ļoti, ļoti daudz muļķīgu apņemšanos. Un tad kā nu kurš skatās - "re kāds idejots" vai "cilvēks vismaz cenšas". Turklāt success rate tiešām ir zems. Bet es gan to vairāk norakstītu uz to, ka cilvēki nezin sevi, ko viņi grib, kas viņiem vajadzīgs, kas viņus motivē. Un vēl tas ko [info]markizs saka.
2.-Jan-2015 03:43 pm
95% mēģinājumi atmest smēķēšanu un 95% mēģinājumi zaudēt svaru ilgtermiņā ir nolemti neveiksmei arī tad, ja tas netiek uzsākts pirmajā janvārī.
Skaitot visus 'mēģinājumus' success rate vienmēr būs zemi. Pirmā janvāra man šķiet ir efektīvāki nekā vidēji. Tiem vismaz ir iespēja tādiem būt.
2.-Jan-2015 03:55 pm
Good point!
Man gan šķiet, ka 1. janvāra apņemšanās ir muļķīgākas/pārspīlētākas par pārējām. Nu tas pompozums.
2.-Jan-2015 04:03 pm
Stereotipu zinu,bet dabā tieši pirmajā janvārī sastapusi neesmu. Varbūt man pārāk prātīgi cilvēki apkārt. Varbūt pati tāda, tāpēc neredzu :) Vai arī dzēš tas, ka pašai ir bail iztērēt jaungada vēlēšanos kaut kam neīstam... nezinu.

Nopietni - tur ir tikai pamudinājums saņemties un braukšana uz viļņa. 'Look at me' būtu kā reiz 1. maija apņemšanās, vienam un unikālajam, barā darīšana ir kā reiz barā paslēpšanās, lai pārāk neizceltos.
This page was loaded Mar 29. 2024, 7:29 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09