Es te biju kaut kad salasījusies slavas dziemas par batātēm, nopirku, tad netā ilgi meklēju kā gatavot, tā gatavošana nez kāpēc visur bija pārmudrīta un sarežģīta, beidzot vienu metodi izvēlējos, pagatavoju un nekas īpašs nesanāca. No tās reizes uz batāti neskatos. Bet biezenis varbūt jāpamēģina. | |
Vēl es batātes tadžinā lieku, kopā ar kartupeļiem parastajiem, burkāniem un puķkāpostiem (+garšvielas un aprikozes. Ja ir gaļēdāja noskaņojums, tad vēl vistas gaļa.). Pieņemu, ka jebkādā citā sautējumā, kur liek kartupeļus, var likt arī batātes -veinkārši mīksts paliek ātrāk. Labi der piedevās, ja gatavo kaut kādus otros ēdienus ar tradicionāli 'saldajām garšvielām ( nu tur - kardamons, kanēlis, medus utml) . Vēl, der kā piedeva, ja uz šķīvja ir kaut kas izteiksmīgi ass (ar skābumu, ar sarkanajiem pipariem) - ir kur mēli nomierināt un asumiņu padzēst. Pliks batātes biezenis (vai, nedo dies, ar kaut kādu balto/brūno gaļas izstrādājumu mērci) man negaršo - pliekans un tas saldenums ātri apnīk, savukārt pareizo citrona daudzumu lai izbalansētu ir pagrūti notrāpīt. Tāpēc, ja par garšu neesi pārliecināta - silti iesaku, sākumā vienkārši piejauc vienu batāti parastajam kartupeļu sautējumam. Bet nu nekas tāds baigi īpašs jau tajā batātē nav - vienkārši, mazliet savādāka garšas nianse, mazliet citi vitamīni. | |
Parasti vienkārši pieliekam batāti parastajam biezenim (man tā labāk garšo), bet šai dienā laikam sanāca batātes vien.
Ja ir mikrovilnis, tad vārīšanas procesu veic tajā, sanāk vēl ātrāk, bet man mikroviļņa nav tāpēc tehnoloģisko procesu neatceros - vai bija ar ūdeni, bez ūdens, ar plēvi pāri, vēl kaut kas.