Vēl es batātes tadžinā lieku, kopā ar kartupeļiem parastajiem, burkāniem un puķkāpostiem (+garšvielas un aprikozes. Ja ir gaļēdāja noskaņojums, tad vēl vistas gaļa.). Pieņemu, ka jebkādā citā sautējumā, kur liek kartupeļus, var likt arī batātes -veinkārši mīksts paliek ātrāk.
Labi der piedevās, ja gatavo kaut kādus otros ēdienus ar tradicionāli 'saldajām garšvielām ( nu tur - kardamons, kanēlis, medus utml) . Vēl, der kā piedeva, ja uz šķīvja ir kaut kas izteiksmīgi ass (ar skābumu, ar sarkanajiem pipariem) - ir kur mēli nomierināt un asumiņu padzēst.
Pliks batātes biezenis (vai, nedo dies, ar kaut kādu balto/brūno gaļas izstrādājumu mērci) man negaršo - pliekans un tas saldenums ātri apnīk, savukārt pareizo citrona daudzumu lai izbalansētu ir pagrūti notrāpīt. Tāpēc, ja par garšu neesi pārliecināta - silti iesaku, sākumā vienkārši piejauc vienu batāti parastajam kartupeļu sautējumam.
Bet nu nekas tāds baigi īpašs jau tajā batātē nav - vienkārši, mazliet savādāka garšas nianse, mazliet citi vitamīni.
Labi der piedevās, ja gatavo kaut kādus otros ēdienus ar tradicionāli 'saldajām garšvielām ( nu tur - kardamons, kanēlis, medus utml) . Vēl, der kā piedeva, ja uz šķīvja ir kaut kas izteiksmīgi ass (ar skābumu, ar sarkanajiem pipariem) - ir kur mēli nomierināt un asumiņu padzēst.
Pliks batātes biezenis (vai, nedo dies, ar kaut kādu balto/brūno gaļas izstrādājumu mērci) man negaršo - pliekans un tas saldenums ātri apnīk, savukārt pareizo citrona daudzumu lai izbalansētu ir pagrūti notrāpīt. Tāpēc, ja par garšu neesi pārliecināta - silti iesaku, sākumā vienkārši piejauc vienu batāti parastajam kartupeļu sautējumam.
Bet nu nekas tāds baigi īpašs jau tajā batātē nav - vienkārši, mazliet savādāka garšas nianse, mazliet citi vitamīni.