Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Welcome to Z-Land :) 

crescendo (crescendo)
Diena aizrautīgi pieķērusies Privātās Dzīves intervijai ar Mr. Zalānu.
Anonīmie sociālpolitikas guru komentāros vārtās gar zemi no smiekliem par Pr.M. kandidātu, kas "Neskatās "Kas notiek Latvijā"" un "Nelasa avīzes".

Nez, manā politisko simpātiju skalā kritika Domburšovam (jo īpaši vadītājam, kura, jā, vadītspēja varbūt spēj padarīt skatāmus raidījumus, kuros uzaicinātās amatpersonas ir runas nespējīgas (pārsvarā), bet populistiskā tendeciozitāte patiesi ceļ raidījuma popularitāti, ne sabiedrības informētības līmeni) un spēja lietot internetu jaunāko ziņu ieguvei nekādā ziņā nav mīnusi.

Comments 

11.-Dec-2007 11:47 pm
Un vēlme norobežoties no negatīvās informācijas nebišķīt netraucēs tās risināt? :/
12.-Dec-2007 12:08 am
Tu domā, ka cilvēks, kas sava psīcholoģiskā komforta vārdā nelasa avīzes, jo tas var radīt viņā negatīvas emocijas, spētu saņemties, lai ielīstu internetā un pameklētu informāciju tur?
12.-Dec-2007 01:16 am
Pārāk cieti gribi traktēt 'negatīvo informāciju'.

Pasaule nav melna un balta. Avīzes kvazioficiālajam un interneta traļi vaļi viedoklim ir atšķirīga smaguma pakāpe. Tā kā mierīgi.
12.-Dec-2007 03:49 am
Nu nu. Tiešām kāds vēl mūsu valstī uzskata avīzes blablabla par "oficiālāku" nekā interneta blablabla? Man šķiet, ka internetā kā reiz ir daudz lielāks risks uzdurties informācijai, kas iedragā tavu pasaules skatījumu - t.i., es (cilvēks, kas tiešām izmanto katru iespēju izvairīties no negatīvām emocijām) labprāt lasu Dienu ar visu viņu "XXX ir JĀATKĀPJAS!" katrā numurā pa divi lāgi vismaz, bet izvairos no delfiem, tēvēneta etc., jo tur šī informācija nav iesaiņota un atlasīta tā, kā man tas ir saprotams un manā privātajā univerzumā ierakstāms. Un gan jau lielais vairums NeCīņas lasītāju arī lasa jamo tamdēļ, ka sorosiešu mafija ļoti labi un ērti ierakstās viņu univerzumā. A vot iedomāties tādu vidējo delfi komentētāju, kas šajā portālā apgrozās, lai saņemtu informāciju BEZ negatīvajām emocijām, man ir stipri grūtāk.
12.-Dec-2007 04:03 am
Nu labi, atradu kautkur tālāku info:
Zalāns toties vēlējies precizēt "Privātajā Dzīvē" teikto - neesot tā, ka viņš avīzes nelasītu vispār. Viņš priekšroku dod ziņu aģentūru sniegtajai informācijai, jo Zalānu vairāk interesē fakti, nevis viedokļi. Tos viņš ir pieradis uzklausīt tieši un nepastarpināti, tiekoties ar iedzīvotājiem un iestāžu darbiniekiem.
Kas, protams, ir gludi un smuki un visnotaļ prātīgi. Vēl tikai vajadzētu precizēt, kāda veida problēmas točna ir Domburam (nu, tipa "nav jau tā, ka viņam būtu problēmas, es gribēju teikt, ka viņam patīk saskatīt problēmas bet man šķiet, ka problēmu saskatīšana visur kur nevienam nepalīdz"), un viss būs kedā :)
12.-Dec-2007 06:54 am
"kaut kur" ->Dienas raksts, kas arī rosināja cibot.
12.-Dec-2007 01:29 pm
Aha, es tikai uztrāpīju šitam stāstam PIRMS precizējuma.
12.-Dec-2007 02:57 pm
Pirms precizeejuma tas bija Dienas zhurnaalista paarstaasts par PDz zhurnaalista pierakstiitu PDz paredzeetu interviju.

Tagad soliiti atpakalj. Diena, starp citu, ir aviize. Pie tam, viens no kvalitatiivaakajiem dienas laikrakstiem.

Vai saskaitot 2+2 ir tik gruuti ieraudziit, kaapeec aviizes nemaz nebuutu tik slikti neuztvert par objektiivu informaacijas ieguves kraatuvi (kas taas nemaz arii nav, un kaadaam taam arii nemaz nebuutu jaabuut?)
Aviizes uzdevums tomeer ir dot zinjas izklaideejoshaakaa un uzmaniibu piesaistoshaakaa formaa nekaa to dara zinju agjentuuras.
Un attieciigi Domburshovs ir tieshi tik pat sociaalpolitisks raidiijums, cik "Vai esi gudraaks par piektklasnieku" - izgliitojoshs. Nedomaaju, ka ljausi beernam skolas apmekleeshanas vietaa iztikt ar TV viktoriinu skatiishanos, vai viktoriinu neskatiishanos uzreiz nodeeveesi par neveeleeshanos izgliitotie
12.-Dec-2007 06:24 pm
Nu pagaidi, to, ka avīzes NAV objektīvas, es teicu bezmazvai pirmajā komentārā. Tas, cik objektīvas ir ziņu aģentūras, ir cits jautājums - tur vnk informācija ir citādi tendencioza. Par to es nestrīdos nevienā acī.
Bet - pirmkārt - es neaizliegšu savam bērnam lasīt avīzes ar argumentu "šī informācija nav objektīva", un netaisu skandālu, kad skoliņā viņam stāsta par Jēzu Kristu un Zsv vecīti. Mākslīgi izolēt(ies) no reālās ne-objektīvās informatīvās vides ir muļķīgi pat cilvēkam vulgaris, kur nu vēl politiķim, kas pretendē uz premjera krēslu.
Un, otrkārt, patin atpakaļ pie mana komentāra par to, kur patiesībā ir kašķis.
12.-Dec-2007 06:55 am
ē..... delfu komentētājs ir komentētājs. Tas ir mazliet savādāk.

Bet par avīzēm vs internetu - nu tāds iespaids man no saskarsmes ar cilvēkiem ir palicis, jā. Avīzes tomēr uztver krietni nopietnāk. Re, Domburšovu vēl nopietnāk. :)
12.-Dec-2007 11:44 am
jā, ja viš pateiktu, ka nelasa delfus un nevēlas, lai kāds cits to darītu, tautas svētākās jūtas pret domburu nebūtu aizskartas.
12.-Dec-2007 01:28 pm
Nu, tad tādā gadījumā lai nu kam, bet politiķim jau būtu jādarbojas ar nopietnu info, nevis kautkādu traļi vaļi :D

Tas lielais kašķis jau nav par to, ka cilvēks nelasa avīzes un lasa LETAs ziņas. Kašķis ir par to, cik katastrofāli stulbi cilvēks var izpildīties, pasakot dažādi tulkojamu domu tizlākajā iespējamajā veidā.
13.-Dec-2007 10:42 am
Diena vispār ir retardicon
This page was loaded Maijs 6. 2024, 10:01 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09