Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Stresiņi stresiņi stresiņi. 

crescendo (crescendo)
Kāzas ir sestdien, 13.00.


Kleita vēl nav gatava - un nez kāpēc solījums 'un tad vēl korsetei mugurpusē būs ribas' man uzdzen murgu par nespēju to korseti vairs uzvilkt. Uz auguma, zinieties, un ja 'gatavu' sola piektdien 3os-4os, bet 7os ir kosmetalogs pēc kura vairs neko mērīt nevarēs pilnīgi noteikti (ak, nu ja tik kleita būs gatava, vilkšu balta, gan jau kaut kā... bet vienalga, pretīga sajūta).

Galda saimniece zvana, ka 12Ls ar mūsu izvēlēto ēdienkarti neiekļaušoties. Un piedevām vēl viņa esot slima.

Svinamvietas saimniece pati uz vietas nebūšot, būšot kolēģe. Otrdien solīja atsūtīt epastu ar kolēģes telefonu, galdu plānu un vakara laika plānu apstiprināšanai. Guess what, epastā ir?


Un tas neskaitot tos kreņķus, kurus ar zvanīšanu jau izdevies atrisināt. Un uz fona - pavisam mazsvarīgo uztraukumu, vai kaut kas nesaies grīstē ar mākslīgo iedegumu

Un galu galā - kur dabūt piegrieznīti līgavas somiņai? Nu tai, kurā krītu kleitas netīrumiem, lūpukrāsu sejai, krēmu no uztraukuma sapampušiem pirkstiem un kabatlakatiņu paciņu katram gadījumam glabāt. Šobrīd izskatās, ka griezīšu kā sanāks.

Un nedrīkst ēst bumbierus. Tad neiekļūšana kleitā garantēta.


Pamācība no šīs fabulas? Kāzu cenas ir neparedzamas un eskalējas. Ieplānojiet apmēram divreiz vairāk līdzekļus katrai pozīcijai, kuru paredzat. Un tad vēl rezervi tām, kuras neparedzat.

Comments 

28.-Sep-2006 03:14 pm
Ak jel!
Tu tiešām iespringsti par daudz!
Nu labi manuprāt vienīgais no šī visa uzskaitītā par ko būtu vērts iespringt ir tā ņemšanās ar ēdienkarti un vakara organizēšanu.

Viss pārējais? Nu nez... šuvēji mēdz pabeigt darbu pēdējā brīdī. Tā mēdz būt. Man gan laikam bija vismaz 3 dienas pirms gatava. Lai gan kāda ir starpība. Galvenais, lai kāzu dienā ir.

A kas var saiet grīstē ar mākslīgo iedegumu? Tas plānots kā krēms vai kā solārijs? Es jau izvēlētos solāriju, tur parasti labs krēms visu atrisina. Brūninātājkrēmus nekad neesmu lietojusi. Stāsta, ka pašam tos uzklāt ir grūti.

Nemaz nezināju, ka līdzi uz kāzām bija vajadzīgs krīts kleitas netīrumiem. Hmm.. Mūžu dzīvo mūžu mācies.
Lūpukrāsa līdzi man ar nebija, jo meikapu taisīja salonā un tāds tonis man pašai tāpat nebija.

Krēms uzpampušiem pirkstiem? ??? (Līdzīgi kā ar krītu kleitai)

Vai no bumbieriem uzpūšas vēders? Espumisan risina šo problēmu, starp citu. Lai gan.. var taču līdz sestdienas vakariem no bumbieriem atturēties. Āboli ar uzpūš vēderu.

pamācībai no fabulas nepiekrītu. Es rēķināju, ka manas kāzas izmaksās ap Ls 4 000 un tā ar bija.
:)
28.-Sep-2006 04:41 pm
"Galvenais lai kāzu dienā ir" - vēl vēlams, lai tā kleita neizjūk pa vīlēm.Vienkārši, solīts bija, ka augša būs gatava jau vakar, un vienīgais atlikušais būs svārku apakšmala. Bet augša kopš iepriekšējās mērīšanas 'nebija pagūta'.

Solārijs man īsti nav opcija pat ar krēmu ne. Paļaujos ģimenes ārstes iebaidīšanas akcijai par melanomas riska grupu un to, ka solāriji īsti nav domāti cilvēkiem, kas nokaisīti ar dzimumzīmītēm un ar melanomu tiešo augšupejošo senču slimība vēsturē. Tagad gan paštonējošie ir arī solārijos - Blueboxos esot tā Australian Gold sistēma.

Bet nu manā gadījumā paštonējošo uzpūtīs kosmetaloģe. Vienīgais ko baidos, ka pārāk tumšs neiznāk.


Krīts kleitai - nu, tev jau arī, šķiet, braukāšana ar mašīnu kāzās bija mazāk kā man. Drēbju megasmērētājs ir mašīnu durvis un kā nu sauc to metālu virs riepām, dubļinieki vai.

Krēms pirkstiem - pastāv iespēja, ka uztraukumā pirksti būs sapampuši un tad ceremonija uzkaras uz neērta brīža, kad mēģina tos nabaga rimpucīšus pirkstos dabūt. Atkal - tas nav tik būtiski, ja gredzeni ir šauri - bet mums ir gludi, plati gredzeni - un tie uz pirksta kustas pavisam citādāk.

Lūpukrāsa - tāda, kas turētos 16 stundas no vietas, bez spīduma atjaunošanas vēl nav izgudrota. Pie tam ir pavisam normāli, ja ceremonijā ir viens tonis, un pārējā laikā cits, mazliet košāks un tumšāks.


Par izmaksām: nu ē... es te vairāk par tām, kuras aprēķini ņemot vērā izpildītāju iepriekš sniegtās aplēses. OK, es protams pārspīlēju vairrākkārtīgi.
28.-Sep-2006 09:25 pm
Mhm. Tev ir tā pati problēma, kas man. Nespēj paļauties uz citiem cilvēkiem. Bet nu es neticu, ka kāda šuvēja varētu TĀ piekāst, ka neuzšūt kāzu kleitu līdz saprātīgam laikam. Manuprāt saprātīgs laiks Tavā gadījumā ir rītvakars.

A par to iedegumu.. vai vajadzēja vispār? Tagad tač modē ir aristokrātiskais bālums.. Visai riskanti ar to tonējošo ja agrāk neesi mēģinājusi. A ko tad ja uzklāj un ja briesmīgi nepatīk? Būs baigais kreņķis un asaras.

Ar mašīnu braukājos visai padaudz. No mājas centrā līdz baznīcai Mežciemā. Tad no baznīcas uz centru pie fotogrāfa. Tad no fotogrāfa uz Turaidu un no Turaidas uz Bīriņiem. Krīts nebija nepieciešams. pat ja kleitai apakšējā maliņa no zemes nosmērējas, tad tas ir tikai normāli. Grūtāk droši vien, ja pēkšņi līst lietus, bet baidos, ka tad arī krīts nelīdzēs.

Mans gredzens ar ir visai plats. Ar uzmaukšanu problēmu nebija. Vai var tik ļoti pietūkt pirksti? No uztraukuma? Man liekas, ka problemātiskāk ir karstā laikā. Vai Tev ir bijis kāds gadījums, kad esi mēģinājusi gredzenu uzlikt, bet nav izdevies dēļ tā ka pirksts piepampis?

Lūpukrāsa. Nu man bija gaišā tonī un uz ceremoniju un līdz pilij viss bija oki. Izturēja bez kādas atjaunošanas. A kad jau sasēžas pie galda, tad tāpat noēd un tā, kā tonis bija līdzīgs dabīgajai lūpu krāsai, ta neviens tāpat nepamanīja, ka lūpene man jau sen apēdusies. Un tad jau visi, kas vēl nāca laimes vēlēt, viņiem pat labāk patīk, ja uz vaigiem nepaliek lūpenes nospiedumi.

Par maksām. Iespējams, ka Bīriņos ir labāks serviss. Patiesībā par Bīriņu pasākumu organizētāju un apkalpotājiem tiešām varu teikt tikai pašu labāko. Viņi strādāja atbilstošā līmenī. Un sagādāja neaizmirstamus mirkļus. Es jutos patiešām aprūpēta un laimīga. Gribu vēl kādu balli tur..

Bet visā visumā, tiešām nesatraucies! Nestreso! Viss noteikti būs kārtībā un arī kleita būs gatava. Jebkura līgava savā kāzu dienā ir visskaistākā. Arī Tu būsi, neatkarīgi ne no kā.
Un nepiekrītu arī tiem, kas saka, ka tie ir svētki citiem. Es savas kāzas izbaudīju un patiešām jutos ļoti, ļoti laimīga...
28.-Sep-2006 10:36 pm
Par iedegumu: aristokrātiskais bālums ir viens, pie gaišas kleitas tomēr smukāk ir iedegums - un man nu reiz ir Tāpēc gribēju kleitu laicīgi, parunātu vēl ar kosmetaloģi. Second opinion, ziniet. Bet nu jā, tad saproti, kur stresiņš.

Ar gredzenu - es zinu tavu gredzenu... ir tev šaurāks. Un jā, man ir bijis tāds gadījums - gan dēļ sakaršanas, bet nu Raivis cītīgi stāstīja, ka tā var būt arī no uztraukuma. Un bijis ar žetongredzenu, kam ir tas pats profils, tikai pusotru milimetru šaurāka plakne.

A lūpene un mašīna - nu mēs pie glada sēžamies visnotaļ vakarā, pirms tam ir braukāšana apkārt. Tāds nu ir tas plāns.

Par Jaunpili... runāsim pēc kāzām.

Man nav uzticēšanās nespējas problēma. Man vienkārši ir pārlieku uztraukumu problēma.

Svētki citiem, svētki sev - var būt dažādi. Mēs plānojām, kā svētkus radiem. Radi plāno kā svētkus mums. Kamēr viens otra svētku labā nesāk upurēties, viss ir kārtībā.
28.-Sep-2006 05:06 pm
bet ja nebūtu par ko iespringt, tad jau nebūtu interesanti un nebūtu vērts nekam. es, piemēram, lasot pārdomas, skaitīju plusiņus. dabā esot tāds "līdzsvars"...
28.-Sep-2006 03:18 pm
Gribēju tevi mierināt ar domu, ka pacieties, drīz jau tas viss būs garām, bet sapratu, ka kaut kā drusku neromantisks sanāktu tāds mierinājums ;)
28.-Sep-2006 04:43 pm
lol

Nē, nu kāpēc neromantisks. "Pirmskāzu uztraukumi būs garām' ir visnotaļ ok :)
28.-Sep-2006 03:48 pm
Mīļā, līgava! Lasot Tevi, atcerējos pirms ~2iem mēnešiem sevi:)
Zini, nevajag.. nu, nevajag tā satraukāties! Viss beigās sanāks vēl daudz daudz reižu labāk nekā izsapņojies un nav jāieciklējas uz tiem sīkumiem.. visi tie krītiņi, krēmi- pofig tas viss! Un vai tiešām Tu gribēsi ņemties ar to somiņu visu laiku? Es nopirku ādas, baltu, kura bija vispirms mašīnā,tad svinību vietā zem krēsla bez maz nogrūsta. Viesi pat nemaz neredzēja tādas esamību. Atceries, Tev taču pušķis būs jātur vēl un viņa roka savējā ar'! :)
Lai veicas! Izbaudi šo laiku..
28.-Sep-2006 04:44 pm
paldies :)


Somiņa - uh, tas vairāk nervu nomierināšanai šobrīd. Visa tā sīkā šņaga - protams, ka bez tās var iztikt, vai glabāt kaut kur citur. Bet kaut kā tieši tā skatīšanās uz to balto audumu, pērlītēm un rozītēm ļoti nomierina.
28.-Sep-2006 04:03 pm
Un beigu beigaas tas pasaakums buus visiem citiem, bet ne tev - jo tu uztrauksies, nervozeesi, dusmosies u.t.t. :)
28.-Sep-2006 04:50 pm
Tāda ir dzīve.

Lai gan, ja pasākums būtu priecīgs visiem citiem, tas būtu OK. Es gribu, lai ir svētki manas un viņa puses tuvākajiem radiem, lai pasēž beidzot pie viena galda, lai sapazīstas - sapazīstas jau arī tagad, piedaloties organizēšanā un rīkošanā. Tā kā no tās puses jau viss būs labi.


Bet vai kā mani neiejūsina opcija par precēšanos gaišā žaketītē un tumšos svārkos... Lai gan... Nu ja, nav ko stresot. ja korsete tiešām būs sabojāta, svārki vismaz būs. Un svārki ir līdz zemei - nu pat ja malu nepaspēs atšūt un augša joprojām būs satrākelēta, vilkšu kādi būs.

Jap. Viss, miers. Ja tiešām viss saies grīstē, būs man gaišzila žaketīte ar spīgulīšiem un kupli gaišdzelteni svārki.
29.-Sep-2006 10:34 am
Būs čikinieks! Jābūt! Ha!

Viss ir tieši tā kā tu vēlies!

Kas bijis, tas bijis,
es esmu atvērts, kad gribi, tad nāc, kad gribi, ej prom.
Nav ne vārtu, ne vārdu, jo
viss ir tieši tā, kā Tu vēlies.
Viss ir tieši tā, kā Tu vēlies.





This page was loaded Maijs 3. 2024, 11:40 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09