Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Kā būs labāk? 

crescendo (crescendo)
Tā viņiem būšot labāk.

Varbūt nelaimīgais bija palaidis garām nāvessoda atcelšanu? Suicide by cop, ziniet?

Tas arī ir vienīgais konteksts, kurā šī gadījuma sakarā varu iedomāties nāvessoda pieminēšanu.
Tā šausmināšanās 'ārprāts, kāds briesmonis' un klasiskais 'izkastrēt ar sarūsējušu nazi, pēc tam nāvessodu bezgaisa kamerā'... nu ir tas kaut kā dīvaini.

Cik nu briesmonis... 10gadīgs puišelis nav zīdainis. Kaimiņi runā vien par dīvainu klusumu vakarā, nevis dīvainiem trokšņiem dienā. Var jau būt, kaimiņi šeit ir galvenie sodāmie. Par vienaldzību. Lielpilsēta, kas mūs nogludina un padara vienaldzīgus. Kaimiņu mājdzīvniekus mēs pazīstam labāk, kā kaimiņus pašus. Kad nav ne jausmas, kā atšķirt īstu nelaimi no parasta strīda, mēs labprātāk kļūdamies par labu vienaldzībai un malā palikšanai. Kurš no jums var, roku pie sirds likdams, zvērēt, ka nekad nav bijis vainojams līdzīgā vienaldzības grēkā?

Vai labāk?
Labāk ir sajūta. Kad nav vairs nekā, nav arī labāk. Nav sliktāk. Mazākā ļaunuma utilitārisms ir drūma dzīves filosofija - bet atšķirībā no dažām citām, vismaz šķiet, ka tā mazāk cieš no liekulības.

Kamēr sarkanās podziņas nav, tās drūmākās sekas nepiepildās. Ja vien kāds neizmanto sarkano podziņu lokāli. Kā šajā gadījumā.

Comments 

4.-Sep-2006 10:51 am
O čom ti?
4.-Sep-2006 10:55 am
Naktī uz 1. septembri policija saņēma ziņu, ka kādā dzīvoklī kādā Valdeķu ielas namā esot trīs līķi.

Ierodoties atklāja gultā noguldītu 37 gadus vecu sievieti sievieti ar žņaugšanas pazīmēm un divus viņas dēlus - attiecīgi 10 un 11 gadi. Un sievietes vīru, kas atzinies, ka nožņaudzis 'jo tā viņiem būšot labāk', kā arī atklājis citus slepkavības iemeslus, kas plašākai sabiedrībai netiek atklāti.

Par to ir visnotaļ visur, izvēlies, kurš ziņu avots vairāk iet pie sirds.
4.-Sep-2006 01:26 pm
Ak jā. Sabēdājos drusku, žēl tā cilvēka. Kā vecos romānos, zinies.
4.-Sep-2006 11:01 am
"Cik nu briesmonis... 10gadīgs puišelis nav zīdainis. "
Respektīvi, es jau neesmu agresīvs, bet ko viņš uzprasās?
Un es jau tomēr kā vecmodīga mietpilsone domāju, ka mēģināt sodīt par slepkavību visus pārējos, tikai ne pašu galveno, ir idotisms. Arī pats slepkava, hmmmm, vairs nav nekāds zīdainis, ja kas.
4.-Sep-2006 12:32 pm
Oi nē, tu pārprati. "10 gadīgs puišelis nav zīdainis"="10 gadīgs puišelis ir spējīgs radīt diezgan lielu troksni, cīnoties par savu dzīvību, redzot, ka tēvs (patēvs?) nogalina māti un brāli. Trīs cilvēkus vienlaicīgi nožņaugt ir grūti.

Slepkava sodu saņems. Atēpsūdzība pēc 118. panta (jo nogalinātas divas vai vairāk personas) ir minimums 15 gadi cietumā ar mantas konfiskāciju. Pat, ja viņam liek ārstēties slimnīcā, mazāk kā 15 gadi kopā neiznāks -arī ja izārsjas ātrāk, tad joprojām piespriež cietumsodu, vienkārši ieskaitot termiņā jau slimnīcā pavadīto laiku.
4.-Sep-2006 11:20 am
A kāda jēga nomocīt sevi ar problēmām, kuras Tevi neskar?
Kāda jēga rakstīt par šo?
4.-Sep-2006 12:00 pm
Atkal dzīves jēgas meklējumos, m?

Palasi nu vēlreiz. Vienaldzība skar visus. Pat Tevi.
4.-Sep-2006 12:23 pm
Ek.. man vairāk līdzjūtības izsauc ziņa par KrokodīļStīva nāvi nekā šis.

4.-Sep-2006 12:25 pm
Runa jau nav par līdzjūtību.
4.-Sep-2006 12:32 pm
Jā, es saprotu. Ar savu komentāru es gribēju teikt, ka ziņa par Stīvu man lika kaut kam sevī notrīsēt, kamēr uz rakstu par veci slepkavu es skatījos ar pilnīgu vienaldzību un pārskrullēju tam pāri kā parastajām ziņām par benzīncenu kāpumu vai politiķu intrigām.

Manī ir šī vienaldzība par ko Tu runā. Un mani neskar šis gadījums. Un es nesaprotu kapēc citi par to raksta savos blogos un šausminās. Tiešām neizprotu, jo nespēju noticēt, ka šiem cilvēkiem tas tiešām interesētu un apkārtējo vienaldzība liekas, kā kļūda kuru vajadzētu labot.. Cilvēks tomēr ir visnotaļ egoistisks radījums. Un tas ir normāli...

Vai tā nav tikai poza pasaulei?
4.-Sep-2006 12:44 pm
Kādreiz es zināju, kas dzīvo katrā no 14 dzīvokļiem mūsu kāpņu telpā. Mēs gājām cits pie cita ciemos, cits pie cita glabājām dzīvokļu atslēgas (ja nu aizmirstās) un, kad pēc kārtas notika stāvvadu remonti, kaimiņi izmantoja cits cita tualetes. Kaimiņi cits pie cita atstāja gan bērnus, gan mājdzīvniekus pieskatīt.

4.-Sep-2006 12:49 pm
Rīgā?

Kad dzīvoju ar vecākiem es ar daudzmaz zināju, kas dzīvo mūsu kāpņu telpā, bet tādas uzticēšanās starp šiem cilvēkiem gan nebija.

Bija kaimiņi draugi un bija vienkārši kaimiņi.

Man nevajag, lai kaimiņi ar mani draudzētos. Mani blakus dzīvokļa kaimiņi ir geji un pīpē zāli. Ko gan es ar viņiem...?
4.-Sep-2006 01:12 pm
A kas, pienā vārītas kaņepes labi smaržo :)

Cilvēks ir egoists. Bet muļķīgākais jau tas, ka savstarpēja ne-vienaldzība bieži vien ir izdevīgāka. Tad, kad tev pašam ko vajag.

Bet par vecāku māju - protams, ne Rīgā.
Lai gan, cik vēl no Rīgas bērnības laika atceros - arī bija ciemos pie kaimiņiem iešanas jaunajā gadā. Vienīgi atceros es no tā laika tiešām baisi maz.
4.-Sep-2006 01:16 pm
Rīgā cita kultūra.
Te neviens nedraudzējas.
Tikai kaķu sievas.
4.-Sep-2006 01:18 pm
Nu re. Tagad kopīgi būsim tikušas līdz tam pašam, kas jau bija teikts sākumā.

Lielpilsēta nogludina un padara vienaldzīgus.
4.-Sep-2006 01:20 pm
Neesmu nekad nekur citur dzīvojusi.
Nemaz nezinu, ka mēdz būt savādāk.
Nespēju iedomāties un pieņemt.
4.-Sep-2006 01:22 pm
Vieta, kur dzīvo, maina arī Tevi.
4.-Sep-2006 12:04 pm
Kamēr nav zināms iemesls, kāpēc, es atturēšos par to tālāk spriest... Bet man ir aizdomas, ka te tiks parauts nevis tas striķītis, kas apkārtējo vienaldzību vaino, bet gan tas, kas liek padomāt par dziļā pakaļā esošo valsts ekonomiku un cilvēku neaizsargātību...
4.-Sep-2006 12:23 pm
Iespējams. Sabiedrības reakcija mēdz būt tāda neadekvāta un pielāgot notikumu interpretāciju savām vēlmēm. Kaut arī, pat ja ekonomiskas problēmas bija, tad ļoti nesen un dēļ pārāk liela personīgi izvēlēta riska biznesā - kur ekonomiskā situācija _ valstī _ nav no svara, un iepriekš izplānota žņaugšana nez vai ir 'kārtējā vardarbība ģimenē'. Lai gan - pie vardarbības ģimenē jau nu arī būtu jāvaino līdzcilvēku vienaldzība.
4.-Sep-2006 12:26 pm
Ekonomiskā situācija valstī spiež cilvēkus uz pārāk lielu risku, jo normāli nopelnīt neko nevar. Ir gadījies parēķināt... Es gan šeit nerunāju par deputātiem un tml. :)
4.-Sep-2006 12:46 pm
Tad jau šādi nogadījumi būtu epidēmiski.

Pašnāvības kā tādas, protams, ir epidēmiskas - bet kaut kā tās tiek uzskatītas par mazāku problēmu, kā satiskmes negadījumi.
4.-Sep-2006 12:53 pm
Tiek uzskatītas... Jā... Bet vai ir? Pie tam vismaz nelielu daļu satiksmes negadījumu varētu arī pieskaitīt pašnāvībām... Tas viss ir savstarēji saistīts... Bet pašnāvības par problēmu neuzskatīs un par to īpaši nerunās viena vienīga iemesla pēc- nevienam nav ideju, kā šo situāciju mainīt... Kamēr ceļu satiksmes negadījumi- nu tur var izdot arvien jaunus noteikumus...:)
4.-Sep-2006 01:07 pm
CS negadījumu skaitu samazina ar sabiedrības attieksmes mainīšanu, ne tik daudz noteikumiem.

Vienkārši satiskmes negadījumi vairāk ietekmē ekonomiski nozīmīgāku grupu, ja salīdzina ar pašnāvībām.
This page was loaded Sep 21. 2024, 9:00 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09