Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Vēl 61 diena. 

crescendo (crescendo)
Oi, kā man sāk apnikt frāze "kāzas taču svin ar domu, ka tās ir tikai vienreiz mūžā, tāpēc noteikti vajag ko tādu, kas īpaši paliktu atmiņā". Jo īpaši kombinācijā ar "Tā, kā gribēs paši, jaunais pāris varēs darīt visu atlikušo laiku, bet kāzu dienā vajag tā, kā pieklājas".

Un par to 'kā pieklājas' nez kādēļ visiem ir plašas idejas.

Piemēram par to, ka pieklājas laulāties baznīcā.
Paradokss, protams, amizants - izrādās, ka es ar savu agnostismu pārāk ļoti ticu kristīgajai ticībai. Jo man šķiet absolūti nepareizi laulāties baznīcā, ja patiešām netici tam, ko sludina attiecīgo baznīcu ieņēmusī konfesija. Un man ir vienalga, cik pāri laulājas baznīcā, nebūdami kristieši - es to nevēlos darīt aiz cieņas pret tiem, kas to tomēr dara ticot. Lai cik maz tādu arī nebūtu.
Vecāku iepazīšanās (hm, secinājām, ka visu šo gadu laikā mūsu vecāki ir tikušies tieši vienreiz) pasākuma laikā pēkšņi uzzinājām, ka līgavainim kāzu dienā nepieklājas braukt ar mašīnu. Un tas, pēc skaļā bļāviena 'melnā? vai tad kāzās jaunajam pārim nav jābrauc baltā mašīnā?"


Līdz trešdienas vakaram jāatrodas mežģīnes, kas vienlaicīgi atbilst diviem parametriem: 1) man patīk 2) ir pieejamā cenā.
Pašlaik labākais kandidāts diemžēl izrādījās mazliet virs 130Ls metrā. Nē, komatiņu ielikt neaizmirsu. Un nē, par pieņemamu cenu to neuzskatu.

Šuvējs apgalvo, vajagot silti baltu, izskatīšoties pie neiedegošās ādas labāk. Es it kā gribu gaiši zilu. Pamataudums dabūnams abās krāsās, bet ar gaiši zilām mežģīnām problēmas vēl nežēlīgākas, kā ar baltām. Lai gan, pagaidām jau abas ir neatrastas vienādā apmērā. Mjā.


To be continued.
UPD: Beidzot izdevās atrast pēdējo izsniegtā saraksta veikalu - gan citu tā fililāli, bet tomēr. Jautājums - vai šuvējs mežģīņu vietā akceptēs izšūtu tillu? Kaut gan, arī ja ne - vismaz jauku mežģīņu izvēle tur arī bija. Kad otra puse akceptēs, būs jāuzzvana.

Comments 

31.-Jul-2006 10:25 am
Nepatīk kāzas... :) Bet pašai sestdien būtu divās jābūt... Vienās noteikti būšu...
31.-Jul-2006 10:29 am
Kāpēc nepatīk?
31.-Jul-2006 10:35 am
Šitā visa vājprātīgā teatrālisma dēļ... Tērpu šūšana, scenārijs, aktieri, galveno lomu spēlētāji, mazāk galveno lomu spēlētāji... Trakas naudas tiek ieliktas, lai viss būtu līmenī, tad tiek rēķināts, vai atmaksājās... Un beigās varbūt pāris aizkustinoši skati, bet tā baļļuks tāds, ka dažs mazais mājas tusiņš interesantāks bijis... Es tā visa vietā laistos kādā skaistā ceļojumā, padomātu par kādu īpašu romantiku sarakstoties, un viss... :)
31.-Jul-2006 11:18 am
Tu jau to drīksti darīt- tās tikai manas izjūtas ;)
31.-Jul-2006 11:21 am
Nerunātu, ja vēl pirms neilga laika tās nebūtu bijušas arī manas...
31.-Jul-2006 11:33 am
Kāpēc tad pārdomāji? :)
31.-Jul-2006 11:39 am
Skatīt augstāk laikam jau...
31.-Jul-2006 11:41 am
Izklausās, ka citi gribēja... Un Tu padevies :) Man jau arī tāpat bija...
31.-Jul-2006 11:42 am
Zināmā mērā.
Sabiedrība gan mūs ļoti prasmīgi brainwasho.
31.-Jul-2006 11:44 am
Man tik bija tā- ka es pateicu, dariet, ko gribiet, ja jau vajag, galveno lomu notēlošu :) Nu vai kaut kā tā... Un tā arī apmēram sanāca...
31.-Jul-2006 12:22 pm
Mm... nē, te pat nav tas gadījums.
31.-Jul-2006 11:40 am
Rēķināt vai kāzas atmaksājas ir bezjēdzīgs pasākums ar iepriekšparedzamu atbildi.... Bet arī par ceļojumiem man pagaidām iespaids ir, ka tie neatmaksājas. Nezinu, man kaut kā šķiet, ka prieks par sevi skaistā kleitā ir apmēram tik pat labs, kā prieks par sevi viesnīcas numurā.

Un ar romantiku sarakstoties jau ir tā neraža, ka to var prasmīgi izbojāt apkārtējie, cītīgi apgalvojot, ka 'nav, kā pieklājas'. Vismaz to bildi ģimenes albumam vajag - tāpēc arī kleita.
Kāzas jau mums izteikti minimālas, tikai tik, cik paši tuvākie radi - nu nav viņi to septiņu gadu laikā, kopš kopā esam tikušies. Tas tāds.. priecīgs iemesls visiem satikties, papriecāties, parunāties.
31.-Jul-2006 10:37 am
plāno precēties? :) a kur un kā, ja negribi baznīcā?
31.-Jul-2006 10:48 am

Un kur laulājas tie, kas to nedara baznīcā? :)

Kopīgā iesnieguma veidlapiņā mani īpaši iepriecināja viena rindiņa 'piederība reliģijai, konfesijai vai pasaules uzskatam'.
31.-Jul-2006 11:26 am
zaksā značit. bet nu tas tak nekam neder... ja neesi kristīta (nezinu, vai esi), tad manuprāt būtu nāvīgi jauks tāds pagāniskais rituāls pēc visādām senām tradīcijām. nujā, šādam precēšanās veidam gan nebūtu nekādas birokrātiskas varas, bet nu tas tomēr būtu ļoti skaisti un tā... :)
31.-Jul-2006 11:38 am
Pēc oficiālās papīru parakstīšanas vēl vienas kāzas var jebkurā laikā sarīkot. Vienīgi mūs zinot, tas varētu arī nenotikt pirms taviem 27.
Bet nu apraksti tuvāk, kas būtu ļoti skaisti, varbūt mums arī tāda doma iepatīkas.

Lai gan, nu teiksim tā, par pagāniskajām ticībām esmu aptuveni tādā pašā [ne]sajūsmā kā par kristīgajām. Droši vien pat vairāk.
31.-Jul-2006 12:58 pm
man gan pagāniskās ticības liekas tuvākas, tāpēc, ka tās ir vairāk balstītas uz indivīda paša vēlmēm un uzskatiem, kā arī tāpēc, ka tajās nav tik izteiktas dogmas. arī par pagāniskām es tās saucu tikai tāpēc, ka labāku nosaukumu nespēju atrast, bet savā būtībā tās nav saistītas ar kādu konkrētu kultūru vai tās uzskatu sistēmu.

ar šādām "pagāniskajām rituālām kāzām" es vairāk domāju ideju par vienkāršu divu cilvēku solījumu, ko viņi izpilda viens otra priekšā, idejiski to nostiprinot ar dažādām darbībām, kuras varētu saukt par rituālu :)
31.-Jul-2006 11:10 am
Aizej uz kādu mazliet lielāka izmēra veikalu un pasūti gaišzilas mežģīnes. Mums katram ir savas "[i]you owe my somthing[/i]" tonis. Vienīgi stulbi, ka Tev vajaga diezgan maz tā auduma.

Nezinu, varbūt esi jau bijusi, Elste 1 tipa tā kā koncentrējas uz mežģīnēm.

http://www.elste.lv/lv/veikali/mezgines/
(Elste 1. Rīga, Tērbatas iela 55; tel. +371 7813402)

Rekomnedētu arī to veikalu, kuru var atrast uz Matīsa/Krišbarona krustojuma, mazliet uz Brīvības ielas pusi. Tur ir pārsteidzoši atsaucīgas pārdevējas un patīkami liela izvēle. Piedevām, kad pēdējo reizi pārbaudīju tas nebija 250 Ls/m par katūina izskata audumu un bezgaumīgām puķītēm.

("Audumi" SIA "Pick - Up" veikals Matīsa 21, Rīga, LV-1001 7310734)


31.-Jul-2006 11:20 am
Tik gaišzilas kā man vajag neražojot - tā apgalvoja šuvējs. Vienas gaišas manīju, bet tagad neatceros, vai man nepatika cena, vai izskats - izņemot krāsu, vairāk neko neatceros.

Elstē jau biju, brokātā biju, vairākos 'audumi' biju. Mēs kādus 10 veikalus svētdien izstaigājām.
Par spīti apgalvojumam 'plaša krāsu izvēle' tas attiecas pārsvarā uz tumšajām krāsām. Ļoti jaukas mežģīnes par pieņemamu cenu, bet vidēji tumši bēšā tonī bija gan Elstē, gan vairākos citos veikalos - bet tās ir par tumšu.
Bija sarkanas skaistas, melnas. Bija gaišas zaļi-rozā, bija gaiši violetas.
Bet baltus ne-aizkarus baidos, ka Elstē manīju tikai par 80+ latiem metrā - tā cenu kategorija viņiem bija plaši pārstāvēta.
Protams, iešu, skatīšos vēl, kaut kas jau būs jāizvēlas.

Paldies katrā ziņā. Tajā, kas krišbarona ielā iespējams, ka vēl nebiju.
31.-Jul-2006 11:22 am
Vienvārdsakot... ar mežģīnēm mums tāpat kā ar smaržām.
31.-Jul-2006 11:50 am
Man kaut kā līdzīgi [par to ticību] - baznīca nebūs.
31.-Jul-2006 12:23 pm
Kad īsti Tev?
31.-Jul-2006 12:24 pm
Vēl neesam bijuši pieteikties. Bet nu kkad septembra beigās.
31.-Jul-2006 12:30 pm
Droši vien atkarīgs no vietas - bet ar septembra beigām bija problēmas jau jūlija sākumā.
31.-Jul-2006 11:57 am
Ak dies.. kādi stereotipi un ņemšanās. Noteikti jums vēl sarīkos idiotiskos vārtus un septiņus tiltus. Brrr ...

Cik labi, ka maniem vecākiem bija vienalga ko es daru savās kāzās. Cik labi, ka vīra vecāki saprata, ka man labāk neņemt vadības grožus nost.

Un manas kāzas nebija teātris. Tā bija oki tusa. Iztērētās naudas vērta.
31.-Jul-2006 12:22 pm
Runa ir ne tikai un ne tik daudz par vecākiem. Par plīvuriem un baznīcām pamanās atgādināt katrs, kam nav slinkums.

Uzskati par to, kas ir teātris, dažādiem cilvēkiem ir dažādi.
31.-Jul-2006 06:29 pm
pag, pag - tu precies??

man šodien lēni pielec :)
31.-Jul-2006 08:20 pm
Secinājām, ka septiņi pazīšanās gadi ir kā reiz īstais laiks.

Un ka nav īsti iepazīšanās datuma ko svinēt, katru gadu kaut kādu minam... tagad vismaz būs gadadiena ko atzīmēt :)

[atbilde uz jautājumu ir apstiprinoša]
31.-Jul-2006 09:41 pm
septiņi tāds maģisks skaitlis :)
1.-Aug-2006 04:05 pm
quite the same heree 8]
kaut ko arī štukojam. vīriets ir kristīts katolis, bet es - īsts letiņu pagāns, ne kristīts, ne ko :D

baznīcā nevaram, ja es nepieņemšu katoļticību. bet kas es par katoli? :/ ne es iešu tur pēc tam uz dievkalpojumiem vai grēksūdzēm, ne ko. mans svētais templis ir mana iekšējā pasaulīte, manas mājas, pašai sava personiskā reliģiskā pārliecība par to visu Debesu štelli. nāksies vien zagsā.

es arī domāju par krāsainu kāzu kleitu. metu acis uz tādi gaiši, maigi violetu, ceriņkrāsu. bet nav ne jausmas, kur tādu raut 8] man gan vēl krietns laiks priekšā, pirms varēsim uzrīkot ceremoniju ar tērpiem, viesiem, mielastiem un tradīcijām. mēs jauni, dumji, finansiāli tikai briestoši pagaidām. bet par vīru un sievu būt gribas, sareģistrēties ir ātri un vienkārši, bet nez cik gadus gaidīt, kad uzradīsies pāris tūkstoši kāzu svinībām un tikai tad oficiāli saliedēties, negribas. tā nu izdomājām, ka to "priekšnesumu" radiem rīkosim kā jubileju, kā afterparty pēc ilgāka laika.... 8]]

pašai jau šausmīgi gribētos to balli tagad kaut kad. bet esu mierā ar to, ka tas nav tik vienkārši, un svarīgākais jau ir tas laulāšanās fakts kā tāds :)

Apsveicu Tevi ar, Crescendo! :)
This page was loaded Maijs 3. 2024, 5:38 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09