(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2020 | 03:00 pm

Nesenais indulgence posts ir samērā aktuāls, jo gandrīz katru dienu nākas lasīt par nākamo gadījumu, kur kādu cenšās izēst no savas vietas, jo konkrētais cilvēks iedrošinājās apšaubīt kādu no sociālā taisnīguma baznīcas kanoniem. Šoreiz krustugunīs nonācis Steven Pinker. Kurš gan regulāri tiek gānīts, it sevišķi savu pēdējo grāmatu sakarā kur viņš ķecerīgi izteicās, ka vispār jau pasaule kļūst lēnām labāka. Uzsākta petīcija lai viņu izmestu no Linguistic Society of America (LSA) pāris no konteksta izrautu tvītu sakarā. Kas pat ārpus konteksta nav nekas īpašs, bet laikam pietiekoši neatbalsta BLM ortodoksiju. Viņam ir paveicies ar labiem draugiem, kas nebaidās pieķerties pie šīs petīcijas un atspēkot katru no pirksta izzīstajiem pārmetumiem, bet diemžēl ne katram ir paveicies ar šādu atbalstu. Politisko datu analītiķis David Shor tika atlaists par šo tvītu, kurā runā par to, ka statististi miermīlīgi protesti palīdzējā ievēlēt demokrātus un vardarbīgi protesti palīdzēja ievēlēt konservatīvos. NYT editoram nācās atkāpties no darba, jo viņš aizstāvēja rakstu savā žurnālā kurā tika runāts, ka ja lokālā policija netiek galā ar agresīvajiem demolētājiem, tad ir jāsūtā palīgā armija. UCLA profesoram draud atlaišana, jo viņš neuzskatīja, ka tamdēļ, ka ir miris George Floyd būtu jādod īpašas priekšrocības melnādainajiem eksāmenu licējiem. Šis futbolists tika atlaists no darba tamdēļ, ka viņa sieva izteica rasistiskus komentārus internetā. Un šie ir tikai daži piemēri, ir vēl daudzi tādi paši.

Arī ķīmijas pasaule neiztiek bez skandāliem smilšu kastē. Nesen vienā no lielākajiem ķīmijas žurnāliem tika publicēts viedokļraksts par organiskās ķīmijas tagadni un nākotni, kas kritizēja vairākas lietas, kas autora prāt ir mainījušās uz slikto pusi. Raksts ne īpaši interesants un ne pārāk kvalitatīts, bet publikas uzmanību piesaistīja ne jau tas. To piesaistīja tas, ka viena no lietām ko autors garāmejot nokritizēja bija "diversity in work force". Autora prāt pieņemšanai darbā būtu jābūt meritokrātiskai nedodot plus punktus par piederību kādai no ne-balto vīriešu grupām. Ar to, protams, pietika, lai sāktos milzīgs sašutums, raksta atsaukšana, žurnāla zvērēšana pie tā, ka tiks pastiprināti strādāts pie diversitātes un līdztiesības un atlūgumu iesniegšanas jo "žurnāls nav pietiekoši strādājis pie līdztiesības jautājumiem". Mans priekšnieks šo visu nokomentēja izsakot cerību, ka "neviens no jums jau tā nedomā vai ne?" Ja es nezinātu par ko visa šī ņemšanā bija, es būtu padomājis, ka runa ir par atbalstu koncentrācijas nometnēm vai citiem noziegumiem pret cilvēci, nevis vienkārši pāris teikumi pret priekšrocību došanu konkrētām grupām. Pašu rakstu var atrast šeit, jo lai arī tas ir atsaukts, no interneta to vairs ārā nevar dabūt.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {43}

ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 7., 2020 - 07:13 pm
Link

Scihubs ir lieta jā un emmm vispār jau vienu grupu preferēšana tikai tāpēc ka grupas ir šovinisms un ja tās ir grupas pēc ādas krāsas, tad rasisms :)

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 7., 2020 - 07:42 pm
Link

Mana nepatika pret konkrēto notikumu slēpjas ne tik ļoti tajā cik viņa viedoklis manuprāt ir pareizs vai nepareizs, bet tajā, ka tas ne tikai netiek uzskatīts par ko diskutēšanas cienīgu, bet tiek automātiski uztverts kā kaut kas morāli ļauns, ka par to ir jākaunina viņš, jākaunina tie, kas ir to publicējuši un tas ir jāpaslēpj no publikas acīm. Neskatoties uz to, ka tā ir viedokļa sadaļa un viedokļu sadaļā būtu vēlama tāda pati diversitāte kā to vēlas gan dzimumu, gan seksualitātes sadaļās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 12:36 am
Link

Nu jā tas sāk izskatīties pēc reliģijas aizvien izteiktāk

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 7., 2020 - 08:26 pm
Link

es visiem spēkiem turos pretī lienošajai sajūtai, ka mēs vērojam kopš psrs nepiedzīvotu universitāšu kā zināšanu radīšanas centru neatkarības strauju sairumu. man līdz šim, burtiski pāris pēdējiem mēnešiem, likās, ka tādas lietas kā (ilggadēja demokrātu partijas atbalstītāja) Džonatana Haidta radītā heterodox academy vai (ilggadēja demokrātu partijas atbalstītāja) Daniela Kaufmana radītais theelectricagora, vai tas pats quillette ar visām runām par grūtībām publicēties un uzstāties konferencēs (Kaufmans raksta, ka iet tikties ar universitātes administrāciju, līdzi ņemot savu juristu, jo baidās, ka viņu atlaidīs, piem., par nostājas paušanu Roulingas "people who menstruate" lietā), ir sava veida pozēšana, pašreklāma vai pārspīlēšana. diemžēl aizvien vairāk izskatās, ka nav.

Atbildēt | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 7., 2020 - 08:29 pm
Link

iespējams ka formējas jauns reliģijas vaidīgs fenomens un tas ir risks.

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 7., 2020 - 09:03 pm
Link

jo īpaši: gribētos, lai cilvēki saprot fundamentālo atšķirību starp "izbanot kādu no [privāti piederoša] soctīkla" un "mēģināt panākt atlaišanu no darba/pasniedzēja amata". jo pirmo var uzskatīt par neērtību, savukārt otrā ir reāls kaitējums. no pasniedzēja vai pētnieka algas nereti tiek uzturēta ģimene, maksāts par dzīvokli u.tml.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 7., 2020 - 09:25 pm
Link

Arī pirmais nav uzskatāma tikai par "neērtību", ja attiecīgās megakorporācijas ir vnk totalitāristu iestādes by proxy, respektīvi, politiķi/oligarhi vnk deleģējuši cenzūras un propagandas funkcijas šādām "privātām" organizācijām. Tev būtu starpība, ja vissavienības raidorganizācija tiktu pasludināta par privātu kompāniju?

Atbildēt | Iepriekšējais


Heda

(bez virsraksta)

from: [info]heda
date: Jul. 8., 2020 - 12:33 am
Link

Bet visa šī sākumā pasīvā, nu jau aktīvā agresija taču jau turpinās gadiem, tikai pēdējā laikā kļuvusi atklātāka. Mani izbrīna, ka to sauc par kāda procesa sakumu, Rietumos šī dubļu bumba jau ļoti sen tiek ripināta no kalna.

Atbildēt | Iepriekšējais


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 11:08 am
Link

> es visiem spēkiem turos pretī lienošajai sajūtai, ka mēs vērojam kopš psrs nepiedzīvotu universitāšu kā zināšanu radīšanas centru neatkarības strauju sairumu.

Es varu iedomāties, kāpēc tāda sajūta var rasties, sevišķi, ja lasi daudz attiecīgo mediju un sociālo tīklu burbuļu. Tomēr kā cilvēks, kurš ir personīgi pazīstams ar vidi, varu droši apgalvot, ka tā nav. Mēs vairāk dzirdam balsis, kuras pirms tam akadēmiskajā vidē netika dzirdētas, bet doma par to, ka akadēmiskās vides viedokli nosaka kaut kādi ārēji, centralizēti spēki joprojām ir visnotaļ tālu no realitātes.

Ņem vērā, ka tenūru vēl neviens nav atcēlis. Cilvēkus augstos akadēmiskos amatos (formāli vismaz ASV, faktiski visur liberālajās valstīs) burtiski nav iespējams atlaist no darba, vismaz ne par viedokļa paušanu vai ne-ortodoksiju.

Attiecībā uz citiem, un to, ka viņus ir slikti atlaist - tāpēc arī vajag ieviest likumus, ka neatļautu darba devējam atlaist darbiniekus bez objektīva iemesla. Kā arī nodrošināt, lai atlaišanas gadījumā viņi saņemtu labas sociālās garantijas un no finansiālā stresa brīvu dzīvi, tā lai bailes tikt atlaistam neapdraudētu cilvēku vārda brīvību.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 8., 2020 - 12:18 pm
Link

Atturoties no vispārinājuma un cenšoties nedzīvot "burbulī", kā arī cerot, ka Tev ir taisnība, piebilstu, ka Francijas akadēmiskā vide man ir nedaudz pazīstama un es pēc veca paraduma sekoju tai līdz.
Man *nepatīk*, piemēram, vēsturnieka Olivjē Petrē-Grenuijo (Pétré-Grenouilleau) gadījums. Viņš izdeva milzīgu pētījumu par melnādaino vergu tirdzniecību, kurā uzsvēra pamata faktus: vergutirdzniecību nevar saukt par genocīdu (kā Šoa), jo vergturim pakļautais cilvēks bija ekonomisks rīks, saistīts ar "izdevīgumu", no kā izrietēja ieinteresētība, lai tas paliktu dzīvs; atgādināja, ka cilvēces vēsturē ir pastāvējušas vismaz trīs lielas melnādaino aizvešanas verdzībā kustības: iekšāfrikas, starp ciltīm (skaitliski vislielākā, arī vissenākā), orientālā vai arābu (no 8. līdz 20. gs., ārprātīgi nežēlīga un apjomīga) un Eiropiešu veiktā (tā sauktā transatlantiskā vai triangulārā, skaitliski vismazākā, pastāvējusi visīsāko laiku, kā arī, pēc daudzu pētnieku domām, salīdzinoši vismazāk cietsirdīgā, kā arī: kustība, kura izauklēja universālo abolicionismu). Viņu par šo grāmatu pretrasisma organizācijas Francijā iesūdzēja tiesā par "noziegumu pret cilvēci apoloģiju" (!) un mēģināja panākt viņa izslēgšanu no universitātes. Pētnieka atlaišanu tiešā tekstā atbalstīja tā brīža Francijas Tieslietu ministre (!) Kristaina Tobira, sakot, ka nav pieņemami, ka universitātē māca "šādas tēzes".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 01:24 pm
Link

Ok, vispirms disklaimeris, ka neatbalstu šāda veida politiķu kontroli pār akadēmisko vidi.

Paliekot pie tā, un apskatoties šī profesora Vikipēdijas lapas tulkojumu https://fr.wikipedia.org/wiki/Olivier_Grenouilleau, šis skandāls acīmredzot nav būtiski kaitējis viņa karjerai - viņš joprojām ir profesors un nesen uzņemts kāda Francijas zinātņu akadēmijā. Pie tam, spriežot pēc tā, kā incidents ir aprakstīts Vikipēdijas lapā, galvenā problēma bija nevis ar pētījumu, bet ar interviju laikrakstam, kurā viņš izteicies, ka vergu tirdzniecība nebija noziegums pret cilvēki (un tālāk salīdzina ar Holokaustu, kā rakstīji. Cik zinu, tā tiesām nebija genocīds, bet manuprāt to var saukt par noziegumu pret cilvēci. Minētā ministre savukārt ir melnādainā no Radikāli Kreisās partijas (labs nosaukums!), t.i. viņa burtiski ir cilvēks, no kura nevarētu sagaidīt standarta viedokli šajā jautājumā. Radikāli kreisas partijas pie varas Eiropā ir bijušas tik reti, ka to ietekme uz politiku nevar būt vairāk nekā atsevišķi incidenti.

Ar to es negribu teikt, ka nav problēmas, bet gan to, ka nav iemesla plašai morālai panikai, ja rūp akadēmiskā brīvība. Panikā (un pamatotā) šobrīd var krist tie, kuri vēlas neko nemainīt esošajās neformālajās hierarhiskajās struktūrās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 8., 2020 - 01:33 pm
Link

Nez vai tu tik pat mīkstinoši un pielaidīgi reaģētu, ja analoģiskas tendences būtu saskatāmas no radikāli labējiem, ieskaitot absolūtu mediju, oligarhu un korporāciju atbalstu tām kā tas ir šobrīd ar kreiso radikālismu.

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 8., 2020 - 02:19 pm
Link

To interviju es nevaru atrast, zinu tikai grāmatu, bet no komplicētā citāta wiki šķirklī *galīgi neizriet*, ka tika noliegts vergturības noziedzīgums. Tur tika komentēta jauna parādība, 1970. gados radies melnādaino antisemītisms kā atbilde uz Šoa nosodīšanas likumiem, kas tiešām šķiet nepilnīgi, jo arī citi etnosi ir cietuši no visāda veida ekspluatācijas. Tika iebilsts pret "memoriālajiem likumiem" vispārīgi - jebkādiem! arī holokausta, arī armēņu genocīda, kura noliegšana vai apšaubīšana FR ir krimināli sodāma, arī kolonizācijas - kas, pēc šī vēsturnieka domām, apdraud vēsturisku parādību objektīvu izpēti, pieprasot jau automātisku vērtībizvērtējumu, turklāt izmantojot likuma koercīvo varu, lai to panāktu. Tas, ko viņš grib teikt, ir: tas ir nebeidzams regress, jo vēsturiski vajāto skaits, kuri piesakās, aug, tam pievieno arī seksuālās minoritātes, sievietes, dažādu nelielu politisku ideoloģiju aizstāvjus utt., utjpr., jo kādas tik grupas nav saskārušā ar pakļaušanu, diskrimināciju un pat nogalināšanu. Viņš noraida jebkādu likumu attiecībā uz vēsturisko notikumu interpretāciju nepieciešamību. Saproti domu? Tam nav jāpiekrīt, bet viņš mēģina pateikt kaut ko būtisku un ne bez argumentiem: valstij ir jāizvācas no vēstures mācīšanas oficiālas versijas izstrādāšanas un sargāšanas.

>Radikāli kreisas partijas pie varas Eiropā ir bijušas tik reti, ka to ietekme uz politiku nevar būt vairāk nekā atsevišķi incidenti.

Cerams :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 02:31 pm
Link

> no komplicētā citāta wiki šķirklī *galīgi neizriet*, ka tika noliegts vergturības noziedzīgums.
Es domāju konkrēti šo daļu: "C'est aussi le problème de la loi Taubira qui considère la traite des Noirs par les Européens comme un « crime contre l’humanité »"
kuru es gribētu tulkot kā "Tā ir arī problēma ar Taubira likumu, kurš eiropiešu veikto melnādaino cilvēku tirdzniecību uzskata par "noziegumu pret cilvēci"".


Ok, paldies par skaidrojumu. Valsts paiešana malā no vēstures mācīšanas gan izklausās pēc pilnīgas utopijas, bet viņam noteikti ir tiesības to mēģināt panākt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 8., 2020 - 02:46 pm
Link

Es sapratu, kuru teikumu Tu domāji. :) Es arī apstājos pie šī teikuma un padomāju. Tas ir teicams - kā mēs to varētu nosaukt? - interpunktīvās amfibolijas (?) piemērs.
Tiem, kas zina Grenuijo darbu, pat prātā nevarēja ienākt, ka pēdiņas izteikumā "noziegums pret cilvēci" nozīmē, ka viņš, Grenuijo, noliedz, ka tas bija noziegums un attiecīgi atbalsta vergturību. Bet pēdiņas tur nav tāpēc - tās tur ir tāpēc, ka viņš referē uz Tobiras likumu, kuram ir šāds nosaukums :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 8., 2020 - 03:38 pm
Link

Vai attiecīgais likums attiecas tikai uz Eiropiešiem? Jo zem tā pakļūtu pilnīgi visas rases, subrases un lauvas tiesa pasaules dzīvo un izmirušo etnosu. Pie tam jāņem vērā, ka Eiropieši pamatā nenodarbojas ar paverdzināšanas pirmo posmu - cilvēku notveršanu un pakļaušanu. Eiropeīdi pamatā to pirka no tiem pašiem melnajiem, arābiem un žīdiem, kuriem jau sen šis merčendaiz bija gatavībā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]avralavral
date: Jul. 8., 2020 - 04:28 pm
Link

Neattiecas tikai uz eiropiešiem, ir ieviests arī armēņu genocīda ofic. nosodījums.
Kritikas points ir: tas ir koks ar diviem galiem. Mēs paši varbūt gribētu, lai staļinisma apoloģētus krimināli soda, bet šķiet, ka nevajag to darīt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 8., 2020 - 09:49 pm
Link

Piekrītu. Punitīvi likumi nav domāti, lai sodītu par idejām. Domu policijai - nē. Tas attiecas arī uz viltīgiem mēģinājumiem deleģēt domu policijas lomu "privātām" korporācijām, kas tā pat ir pilnībā viena politiska spēka anagažētas.

Atbildēt | Iepriekšējais


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 03:54 pm
Link

/ kuri vēlas neko nemainīt esošajās neformālajās hierarhiskajās struktūrās. /

Nu un ko viņās vajag mainīt?

Atbildēt | Iepriekšējais


kjiimikjis

(bez virsraksta)

from: [info]kjiimikjis
date: Jul. 7., 2020 - 08:42 pm
Link

Vērts piezīmēt, ka konkrētais raksts pat netika atsaukts šī vārda parastajā nozīmē. Standarta variantā atsaukšana Angewandtē izskatās šitā, ar atsevišķu ierakstu par atsaukšanas faktu, apstākļiem un iemesliem, turklāt oriģinālais raksts joprojām paliek pieejams.
Šajā gadījumā konkrētais apskats tika izdzēsts kā tāds, un ja ne scihubs un daži indivīdi, kuri to paspēja to pāris stundu laikā, kamēr tas bija publicēts, pieglabāt, tad tas būtu nozudis ar galiem. Damnatio memoriae mūsdienu izpildījumā. Komplektā ar visu to, ka "atbildīgie" redaktori un recenzenti arī tiek atstādināti, plus vēl visi tie, kuri demonstratīvi atstāja žurnāla darbinieku rindas, visnotaļ biedējoši. Var vienīgi izteikt vāju cerību, ka tie, kuri aizstāv un aktīvi bīda t.s. "cancel culture", kādu dienu dabūs paši pagaršot sevis ievāŗīto.

Atbildēt | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 7., 2020 - 08:54 pm
Link

Viņi jau to dabon. Left eating itself jau sen ļot asi izpaužas starp dažādas advancētības un puritānisma grupējumiem šajās aprindās. Tas pagaidām ļoti švaki palīdz šīs gnostiķu sektas noderīgajiem lohiem apjēgt kas notiek un kāds prāta tārps viņus apsēdis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kjiimikjis

(bez virsraksta)

from: [info]kjiimikjis
date: Jul. 7., 2020 - 09:14 pm
Link

Ne gluži, pašreiz notiekošais, cik nu esmu manījis, ir vēršanās pret tiem, kas nav "pietiekami woke", kamēr tie, kas spiež gāzi grīdā, dzīvo cepuri kuldami. Rezultātā trakākais gals iekoncentrējas.
Tas, ko gribētos piedzīvot, ir situācija, kad, piemēram, komunisma apjūsmošana rezultējas ar to, kas pašlaik notiek ar OPā minētajiem ļaudīm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Heda

(bez virsraksta)

from: [info]heda
date: Jul. 8., 2020 - 12:15 am
Link

Tā pati Roulinga ļoti centās būt pietiekami "woke", bet, lai noturētos uz viļņa, domāšana ir jāatslēdz vispār (tieši tāpat kā iepriekšējo laiku komunistu tīrīšanās),

Atbildēt | Iepriekšējais


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 7., 2020 - 08:51 pm
Link

Nu ta beidzot normijiem arī sākt pielekt. Šādi gadījumi ar pakāpeniski pieaugošu biežumu un absurdumu novērojas jau sen, vismaz gadus piecus un marginālākos vai vispārīgākos variantos jau pirms tam.
Bet nu nekas, atnāks kaut kāda hedera un pateiks, ka visos šajos gadījumos tas pa lielam bija pelnīti un saprotams, ka kolēģi apbižojās un vispār te ir ogolķelijs raycizmz n sheeit. Nenovērtē nu-hunveibinu izskaloto smadzeņu spēju uz kristālskaidru racionalizāciju visam notiekošajam. Kā teica švarcītis vienā no bojevikiem, kur viņa sieva atklāja, ka viņš nogalina cilvēkus - but honey, they were all bad (viņam tajā gadījumā gan bija taisnība). Tieši pateicoties šim pieļaujošajam un racionalizējošajam diegabiksingam kreisi ekstrēmisti jau pa lielam ir kļuvuši par establišmentu.

Atbildēt | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 12:34 am
Link

nu ingmārslikts varētu atnākt un paraudāt bet tie gan nav nekādā sakarā ar zinātni

Atbildēt | Iepriekšējais


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 10:58 am
Link

Attiecībā uz visu šo kultūras karu es jūtos viegli nekomfortabli attiecībā uz "left-wing" apzīmējumu. Leftismam modernajā interpretācijā manuprāt ir sakrauts viss kaut kas, un reizēm tam ir maz sakara ar to, kā es to saprotu. Manā skatījumā, galvenā sociālisma īpašība ir iestāties par ekonomikas demokratizāciju.

Tomēr nav iemesla morālajai panikai. Attiecībā uz Pinkeru, gribu norādīt, ka petīcija pret viņu neaicina viņu atlaist no darba, "cancelēt" vai pilnībā izmest no LSA. Tā ir par viņa statusu konkrētā organizācijā, LSA, kur viņam ir Fellow goda nosaukums un komunikāciju eksperta loma. Ja viedoklis, ko konkrētās organizācija publiski vēlētos paust ir būtisks atšķirīgs no tā viedokļa, ko pauž Pinkers, tad ir loģiski, ka viņš tiek distancēts no LSA spokesperson lomas. Tas ir tāpat kā tikt ievēlētam Saeimā no vienas partijas un balstot saskaņā ar citas partijas nostādnēm - vari sagaidīt, ka tiksi izslēgts no pirmās partijas frakcijas.

Attiecībā uz otro gadījumu, cik izlasīju tavā pielinkotajā rakstā, cilvēks ar bijušo darba devēju ir parakstījis NDA< tāpēc par detalizētiem atlaišanas iemesliem var tikai spekulēt. "Progressphiles" (cits veidojums) tādu iemeslu slēpt notikušo nav un viņi komentē šo gadījumu tā: "In response to a well-deserved call in over a racist tweet, he encouraged harassment that ld to death threats...". Piekritīsi, ka šis nepavisam nav tas pats, kas "uzrakstīja nepareizu tvītu"?

No tā paša pielinkotā raksta vēl ir vērts atgādinājumam nocitēt šo: "it certainly was (and remains) true that the right poses a vastly greater danger to liberalism than does the far left."

Tālākos gadījumus neskatījos laika trūkuma dēļ - ņemot vērā rezultātus no pirmajiem diviem, statistiski ir laba varbūtība, ka arī tur viss nav tik vienkārši kā pirmajos divos.

Atbildēt | Diskusija


gnidrologs

(bez virsraksta)

from: [info]gnidrologs
date: Jul. 8., 2020 - 11:08 am
Link

Kā jau bija sagaidāms, racionalizācija pēc racionalizācijas.
Un leftismam mūsdienās nav nekāda sakara ar ekonomiku, kur nu vēl ar jebkā demokratizāciju. Jāatgādina, ka visas šīs leftwing radikāļu kustības sponsorē lielkapitālisti. Būtu dīvaini, ja viņi pret to vērstos.

''No tā paša pielinkotā raksta vēl ir vērts atgādinājumam nocitēt šo: "it certainly was (and remains) true that the right poses a vastly greater danger to liberalism than does the far left."

Tā vienkārši nav taisnība. Nedz senākos laikos nedz jo īpaši pašreizējā laikmeta kontekstā.

Atbildēt | Iepriekšējais


extranjero

(bez virsraksta)

from: [info]extranjero
date: Jul. 8., 2020 - 12:04 pm
Link

Kāds vispār lingvistu biedrībai sakars ar viedokli par ģenētiku?

Tādas lietas bija normāli padomju laikos, kad fizikas mācību grāmatas ievadā tikai slavēts partija un Ļeņins.

Atbildēt | Iepriekšējais


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 8., 2020 - 01:39 pm
Link

LSA ir Linguistic Society of America ir nevis kaut kāda politiskā partija ar politisko nostāju vai viedokli, tā primāri tā atbild par jautājumiem saistībā ar valodām un kā veidojums, kur zinātniekiem šajā lauciņā sanākt kopā un apmainīties ar jaunumiem. Runa ir tikai par vienu punktu, ko kā jau katra kārtīgā organizācija ir ietvērusi savos statūtos, ka tā ir pret rasismu. Pret ko ir arī Pinkers, lai arī viņam cenšas piešūt, ka viņš to atbalsta. Līdz ar to nekāda viedokļu atšķirība nav. Un, protams, ka šis ir mēģinājums viņu kancelēt, vienkārši cilvēki ķeras pie tā, kur viņi spēj pieķerties un šoreiz tā ir viņa pozīcija LSA.

Aha, spekulācija. "At least some employees and clients on Civis Analytics complained that Shor’s tweet threatened their safety. The next day, Shor apologized for tweeting Omar’s paper." "Civis Analytics undertook a review of the episode. A few days later, Shor was fired." Droši vien mēs pilnīgi nevaram pat nojaust kamdēļ viņš tika atlaists.

Toties "Progresshpiles" iemesls: "Over the weekend, “Progressphiles,” a progressive data listserv, announced it was kicking Shor out, according to another member of the group. Shor, who did not respond to comment, has been a member of the group but has not posted there in two years. The entire reason for his removal is the controversy over his “racist” tweet". Citēju citātu no cita raksta saistībā ar šo tēmu: "The “racist tweet” was of course a straightforward summary of a respected professor’s work. The moderators have not publicly substantiated the accusation that Shor encouraged harassment, nor have they responded to my request for comment on the charge." Tamdēļ es nepiekritīšu Tev, tas ir par to, ka viņš uzrakstīja nepareizu tvītu. Progressphiles vienkārši uzrakstīja klaji melīgu iemeslu viņa izmešanai.

> No tā paša pielinkotā raksta vēl ir vērts atgādinājumam nocitēt šo: "it certainly was (and remains) true that the right poses a vastly greater danger to liberalism than does the far left."

Un? Es nekur neminu, ka far right būtu daudz patīkamāka opcija par far left.

> Tālākos gadījumus neskatījos laika trūkuma dēļ - ņemot vērā rezultātus no pirmajiem diviem, statistiski ir laba varbūtība, ka arī tur viss nav tik vienkārši kā pirmajos divos.

Pēc manas atbildes Tev, manuprāt joprojām viss ir diezgan vienkārši - cilvēkus mēģina (un arī diezgan sekmīgi sanāk) nokancelēt par pāris izteikumiem, kurus pavērš pilnīgi citā gaismā, nekā tie bija domāti. Līdz ar to šis "Tālākos gadījumus neskatījos laika trūkuma dēļ - ņemot vērā rezultātus no pirmajiem diviem, statistiski ir laba varbūtība, ka arī tur viss nav tik vienkārši kā pirmajos divos." anulējas. Sarežģītība varbūt ceļas tikai no tā, ka ir kaudze ar cilvēkiem, kas varītēm cenšas racionalizēt, ka visa šīs kancelēšana jau ir ļoti pelnīta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 02:02 pm
Link

Es tikai gribu atgādināt, ka cilvēki, par kuriem esi sašutis, arī ir akadēmiķi. Viņi ir pelnījuši sava kolektīvā viedokļa aplūkošanu tikpat lielā mērā kā Pinkers, un atspēkošanu, ja tas nav pareizs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 02:10 pm
Link

Vispār es domāju ka tādam kolektīvam petīcijas veida viedoklim ir zemāka vērtība nekā analītiski un korekti pamatotam viedoklim teiksim tiesā un tml. Nu viņi var to Pinkeru iesūdzēt tiesā, ja tiesu vara ir neatkarīga un nav korumpēta, tad var gadīties lēmums par labu Pinkeram un šie maksā tiesas izdevumus :)

Atbildēt | Iepriekšējais


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 8., 2020 - 02:23 pm
Link

Vienu atspēkojumu, tieši saistībā ar Pinkeru, es jau ieliku. Godīgi sakot tā petīcija ir uzrakstīta tik vāji, ka es nebrīnītos, ka to uzrakstīja kāds bakalaura students un tad pārējie vienkārši to parakstīja, lai signalizētu savu anti-rasismu. Tā gan ir spekulācija un tas nav tik svarīgi, jo runa primāri ir par to, ka daudz kas, kas var tikt jebkādā samocītā veidā interpretēts par rasismu vai neatbilšanu citiem mūsdienu aktīvistu baušļiem ir automātiski iemesls, lai cilvēku censtos izslēgt. Un tas ļoti sekmīgi arī daudz kur izdodas.

Atbildēt | Iepriekšējais


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 8., 2020 - 02:16 pm
Link

Un lūdzu, tas ko organizācija ar nosaukumu "Progressphiles" sauc par harassment. Pieklājīga iebilšana indes pilnam POC tvītam saistībā ar viņa oriģinālo tvītu. Rasists un bullijs, eh?

Atbildēt | Iepriekšējais


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 01:48 pm
Link

/"it certainly was (and remains) true that the right poses a vastly greater danger to liberalism than does the far left."
/

kādā veidā šitas būtu pareizii?

Ja es neputrojos terminos tad `` far left`` ir piemēram Pols Pots, Mao, nu un kā viņu valdīšanas vietās un laikos bija ar liberālismu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 02:02 pm
Link

No konteksta var izsecināt, ka runa ir par pašreizējo situāciju, un ka viņš tāpat kā chrono ar "far left" domā piemēram, cilvēkus, kuri grib cancelēt Pinkeru.

Mēs te LV esam iestrēguši veco laiku domāšanā :) Tagad "left" pasaulē sāk nozīmēt kaut ko pavisam citu - par to jau sūdzējos pirmajā komentārā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 02:07 pm
Link

Hm nu vispār apmēram tas pats ir, kas tā paša Mao laikā ķīnā. Kultūras revolūcija, hunveibini, publiska universitāšu profesoru un tml kaunināšana, sodīšana. Protams es saprotu ka tas nenotiek tādos apmēros kā bija ķīnā Mao laik;a un ne tik brutāli bet zināma līdzība ir.

Sāksim ar to, ka ir totāli nepareiza prakse ietekmēt cilvēku ieņamamos amatus ar petīcijām. Nu elementāri - profesors neiedeva ieskaiti, kāda problēma tagad apbižotajam studentam sarīkot ātru flashmob veida petīciju un profesoru norakt? Vajag tikai labi daudz draudziņu internetā un viss notiek.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gedymin

(bez virsraksta)

from: [info]gedymin
date: Jul. 8., 2020 - 02:25 pm
Link

Es tomēr domāju, ka pie visām nepilnībām peer judgement ir pareizāks piegājiens nekā balstīties uz autoritārām iestādēm un sistēmām. Ne jau velti zinātnē ir peer review metode. Šodien mums pirmo reizi ir iespējams realizēt tik tieša veida demokrātiju tik lielos apjomos. Nav brīnums, ka daudziem tas nepatīk, bet ir jāizdala diskusija par to vai šāda pieeja ir objektīvi slikta no diskusijas par to, kāda šobrīd tajā ir nepilnības un ka cik pamatots ir katrs konkrēts gadījums.

Nepilnības rodas lielā mērā tāpēc, ka mēs esam in the teething stage - laikā, kad kontroles mehānismi nav izveidoti un atkļūdoti. Sociālie tīkli ir īpaši slikti šai ziņā.

Piemērs par studentu ir teorētisks un neatbilst nevienam no man zināmajiem gadījumiem, tāpēc neredzu jēgu par to diskutēt. Studentiem vienmēr ir bijusi iespēja ieriebt pasniedzējiem arī bez "draugu" iesaistīšanas, piemēram, caur kursa izvērtējumiem, anonīmu vēstuļu rakstīšanu pasniedzēja darba devējiem, SWATtinga utt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 02:33 pm
Link

Nu atšķirība pr tajā ka peer review zinātnē realizē eksperti. Tajā procesā nevar piedalīties ātri savācies nekompetents pūlis. Kompetence ir atslēgvārds un ja tas kādam liekas autoritāri nu tad lai liekas.

Un nē mums nevajag realizēt šādu tieša veida demokrātiju mums vajag realizēt kompetencē balstītu meritokrātiju

Iemesli vienkārši:

1) kompetences trūkuma gadījumā labākais ko tāds pasākums var dot ir nejaušība, lēmumi ``uz dullo``
2) masas ir regulējamas un ``sakacināmas`` kādam vēlamajos virzienos, sk. psiopi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 8., 2020 - 02:41 pm
Link

Vēl papildus lieta peer review ir, ka tur galvenie izvērtēšanas kritēriji ir daudz maz objektīvi un primāri tiek izskatīts vai konkrētais darbs ir unikāls un jaunu informāciju pienesošs attiiecībā pret to, kas ir jau zināms un vai secinājumi atbilst datiem un veiktajam darbam.

Doma par interneta kontroli man vispār nepatīk. Manuprāt, tas ir jau pietiekoši un iespējams, pārāk kontrolēts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jul. 8., 2020 - 02:43 pm
Link

Nu jā manuskriptu un pieteikumu ekspertīze vispār ir anonimizēta viņi strādā tikai ar tekstu

Atbildēt | Iepriekšējais


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jul. 8., 2020 - 02:31 pm
Link

Vēlu veiksmi atrast vietu, kur es nosaucu dotos kancelētājus par "far left". Lai arī kancelētāji ir no kreisā spārna, kabināt viņiem "far" ir bezjēdzīgi, tāpat kā kabināt visam, kas ir konservatīvs klāt "far".

Atbildēt | Iepriekšējais


None of the Above

(bez virsraksta)

from: [info]artis
date: Jul. 24., 2020 - 04:54 pm
Link

Paldies par apkopojumu! Ļoti vērtīgi.

Atbildēt