gedymin

(bez virsraksta)

Jul. 8., 2020 | 11:08 am
No:: gedymin

> es visiem spēkiem turos pretī lienošajai sajūtai, ka mēs vērojam kopš psrs nepiedzīvotu universitāšu kā zināšanu radīšanas centru neatkarības strauju sairumu.

Es varu iedomāties, kāpēc tāda sajūta var rasties, sevišķi, ja lasi daudz attiecīgo mediju un sociālo tīklu burbuļu. Tomēr kā cilvēks, kurš ir personīgi pazīstams ar vidi, varu droši apgalvot, ka tā nav. Mēs vairāk dzirdam balsis, kuras pirms tam akadēmiskajā vidē netika dzirdētas, bet doma par to, ka akadēmiskās vides viedokli nosaka kaut kādi ārēji, centralizēti spēki joprojām ir visnotaļ tālu no realitātes.

Ņem vērā, ka tenūru vēl neviens nav atcēlis. Cilvēkus augstos akadēmiskos amatos (formāli vismaz ASV, faktiski visur liberālajās valstīs) burtiski nav iespējams atlaist no darba, vismaz ne par viedokļa paušanu vai ne-ortodoksiju.

Attiecībā uz citiem, un to, ka viņus ir slikti atlaist - tāpēc arī vajag ieviest likumus, ka neatļautu darba devējam atlaist darbiniekus bez objektīva iemesla. Kā arī nodrošināt, lai atlaišanas gadījumā viņi saņemtu labas sociālās garantijas un no finansiālā stresa brīvu dzīvi, tā lai bailes tikt atlaistam neapdraudētu cilvēku vārda brīvību.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: