chrono

(bez virsraksta)

Jul. 8., 2020 | 01:39 pm
No:: chrono

LSA ir Linguistic Society of America ir nevis kaut kāda politiskā partija ar politisko nostāju vai viedokli, tā primāri tā atbild par jautājumiem saistībā ar valodām un kā veidojums, kur zinātniekiem šajā lauciņā sanākt kopā un apmainīties ar jaunumiem. Runa ir tikai par vienu punktu, ko kā jau katra kārtīgā organizācija ir ietvērusi savos statūtos, ka tā ir pret rasismu. Pret ko ir arī Pinkers, lai arī viņam cenšas piešūt, ka viņš to atbalsta. Līdz ar to nekāda viedokļu atšķirība nav. Un, protams, ka šis ir mēģinājums viņu kancelēt, vienkārši cilvēki ķeras pie tā, kur viņi spēj pieķerties un šoreiz tā ir viņa pozīcija LSA.

Aha, spekulācija. "At least some employees and clients on Civis Analytics complained that Shor’s tweet threatened their safety. The next day, Shor apologized for tweeting Omar’s paper." "Civis Analytics undertook a review of the episode. A few days later, Shor was fired." Droši vien mēs pilnīgi nevaram pat nojaust kamdēļ viņš tika atlaists.

Toties "Progresshpiles" iemesls: "Over the weekend, “Progressphiles,” a progressive data listserv, announced it was kicking Shor out, according to another member of the group. Shor, who did not respond to comment, has been a member of the group but has not posted there in two years. The entire reason for his removal is the controversy over his “racist” tweet". Citēju citātu no cita raksta saistībā ar šo tēmu: "The “racist tweet” was of course a straightforward summary of a respected professor’s work. The moderators have not publicly substantiated the accusation that Shor encouraged harassment, nor have they responded to my request for comment on the charge." Tamdēļ es nepiekritīšu Tev, tas ir par to, ka viņš uzrakstīja nepareizu tvītu. Progressphiles vienkārši uzrakstīja klaji melīgu iemeslu viņa izmešanai.

> No tā paša pielinkotā raksta vēl ir vērts atgādinājumam nocitēt šo: "it certainly was (and remains) true that the right poses a vastly greater danger to liberalism than does the far left."

Un? Es nekur neminu, ka far right būtu daudz patīkamāka opcija par far left.

> Tālākos gadījumus neskatījos laika trūkuma dēļ - ņemot vērā rezultātus no pirmajiem diviem, statistiski ir laba varbūtība, ka arī tur viss nav tik vienkārši kā pirmajos divos.

Pēc manas atbildes Tev, manuprāt joprojām viss ir diezgan vienkārši - cilvēkus mēģina (un arī diezgan sekmīgi sanāk) nokancelēt par pāris izteikumiem, kurus pavērš pilnīgi citā gaismā, nekā tie bija domāti. Līdz ar to šis "Tālākos gadījumus neskatījos laika trūkuma dēļ - ņemot vērā rezultātus no pirmajiem diviem, statistiski ir laba varbūtība, ka arī tur viss nav tik vienkārši kā pirmajos divos." anulējas. Sarežģītība varbūt ceļas tikai no tā, ka ir kaudze ar cilvēkiem, kas varītēm cenšas racionalizēt, ka visa šīs kancelēšana jau ir ļoti pelnīta.

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: