putrasģīmis
« previous entry | next entry »
Okt. 15., 2011 | 09:49 am
posted by: iokaste in pajautaa
vai tiešām no putras (aimīn - auzu, griķu, rīsu) paliek resns?
tad ko vispār bez dārzeņiem drīkst izmantot kā pamatracionu cilvēks, kurš strādā uz kompja?
tad ko vispār bez dārzeņiem drīkst izmantot kā pamatracionu cilvēks, kurš strādā uz kompja?
from: kreiza
date: Okt. 15., 2011 - 09:57 am
#
Atbildēt
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 09:58 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 15., 2011 - 10:15 am
#
starp citu ja kāds pamēģinātu Tevis ieteikto fizisko slodzīti...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vilibaldis
date: Okt. 15., 2011 - 10:19 am
#
nu tur vēl tvaicētas zivis der klāt
bet ir jau arī ģenetikai sava loma, kam nolemts apresnēt, tas apresnēs arī no plika ūdens, i nekāda diēta un badošanās nelīdzēs
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 15., 2011 - 10:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: walkire
date: Okt. 15., 2011 - 01:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: krysta
date: Okt. 15., 2011 - 10:33 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 15., 2011 - 10:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: krysta
date: Okt. 15., 2011 - 10:45 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kemune
date: Okt. 15., 2011 - 12:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: walkire
date: Okt. 15., 2011 - 01:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ho_tai
date: Okt. 15., 2011 - 08:24 pm
#
100 gramos vārītos rīsos bija kaut kur 130- 150 kcal? Nepateikšu precīzi, bet nebija tik trki.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 10:44 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 15., 2011 - 10:47 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 10:58 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 11:21 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 16., 2011 - 01:39 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petro
date: Okt. 16., 2011 - 09:53 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
Atgriežoties pie pamattēmas
from: petro
date: Okt. 16., 2011 - 10:15 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aleja
date: Okt. 15., 2011 - 04:59 pm
#
protams, ja putras ēd dūšīgi pārlietas ar ceptiem sīpoliem un speķi, tad uzbaroties var ātri un bez problēmām.
arī kartupeļi nav slikta izvēle (100 gramos kartupeļu ir tikai 70 kalorijas), svarīgi ir, kā tie tiek gatavoti - ir liela starpība starp vārītiem kartupeļiem apkaisītiem ar dillēm un eļļā ceptiem.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: aleja
date: Okt. 15., 2011 - 05:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aleja
date: Okt. 15., 2011 - 05:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 16., 2011 - 01:19 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: aleja
date: Okt. 16., 2011 - 11:58 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ib
date: Okt. 15., 2011 - 10:16 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 10:53 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petro
date: Okt. 15., 2011 - 11:20 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 15., 2011 - 01:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: chaika
date: Okt. 15., 2011 - 07:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petro
date: Okt. 16., 2011 - 09:57 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: chaika
date: Okt. 16., 2011 - 01:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: 3_5469mhz
date: Okt. 15., 2011 - 11:41 am
#
Atbildēt
from: aprikoze
date: Okt. 15., 2011 - 12:38 pm
#
Es savā uzturā pārsvarā lietoju dārzeņus (bietes, kāpostus, puķkāpostus, kabačus un ķirbjus, kurus pagatavoju kādā gardā siltā ēdienā), šad tad pievienoju liesu gaļu - liellopa vai vistas gaļu. Kā arī šad tad ēdu rīsus, griķus un auzu pārslas, taču ne jau tā, ka ēdiens gāžas šķīvim pār malām. Galvenais atceries, ka smagus ēdienus ir ieteicams ēst dienas pirmajā pusē, taču pēc pusdienām vairāk ir ieteicams ēst vieglus ēdienus. Tādēļ brokastīs tu noteikti vari apēst šķīvīti ar auzu pārslu putru, pusdienās kādu gaļas gabalu vai rīsu/griķu porciju, bet vakarā pieturies pie dārzeņiem un augļiem. Ak jā, galīgi aizmirsu, ka tu taču vari iekļaut savā ēdienkartē arī piena produktus - biezpienu, jogurtu un kefīru, arī sieru var, taču tie ir samērā taukaini.
Atbildēt
from: walkire
date: Okt. 15., 2011 - 01:18 pm
#
Putras ir produkts ar augstu ogļhidrātu saturu, bet tajā pašā laikā tie ir tā saucamie "lēni" ogļhidrāti, kas veicina ilgtošu, pakāpēnisku enerģijas izdalīšanos. Ideāls brokastu ēdiens. Bet vai paliek resns - tas ir retorisks jautājums. Atkārībā no tā, cik ēd. Ja vairākus kilogramus dienā, pieliekot putrai cukuru, ievārījumu un pēc tam uzēdot šokolādi - protams, ka svars nāks klāt. Bet ja ēd nelielu trauciņu uz ūdens bāzes vārītās putras, kurai klāt ir pāris rozīnes un svaigi augļi - būs okei. Ne no viena ēdiena, ko lieto ar mēru, nevar palikt resns.
Ko vēl vajag iekļaut - visu, izņemot saldumus, konditorejas izstrādājumus, desu un desas izstrādājumus, fast - foodu, "pie alus" tipa uzkodām. Īpašs uzsvars un dārzeņiem, augļiem, piena produktiem, liesu galiņu, salātiņiem bez krējuma vai majonēzes.
Atbildēt
from: oblica
date: Okt. 15., 2011 - 01:25 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: traffico
date: Okt. 15., 2011 - 01:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: 1234
date: Okt. 15., 2011 - 07:47 pm
#
Visādas pupiņas - labi, bet tikai dienas laikā, ne vakarā.
Graudaugi ir sātīgi, tāpēc kā pamatracionu putras labāk ēst tikai no rīta.
Pie putras neliec pienu, sviestu un cukuru, speķi,zapti, bet visādus žāvētus augļus, rīvētu ābolu ( citu svaigu augli) un, ja vēl pietrūkst salduma/garšas, tad mazu karotīti medus vai karoti baltā jogurta bez piedevām.
Sāļās putras - labi garšo, ja putru vārot iejauc rīvētu burkānu vai burkānu sulu.
Griķus, rīsus, prosu, miežu putraimus, kuskusu, putraimus, var sajaukt ar vienkārši svaigiem dārzeņu salātiem, + mazliet augu eļlas, citrona sulas, garšvielu.
Atbildēt | Diskusija
from: iokaste
date: Okt. 16., 2011 - 01:30 am
#
un kā vispār Tev iet?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: 1234
date: Okt. 16., 2011 - 05:48 pm
#
Pilngraudu makaroni rimi un maximās nav nopērkami. Elvi kādreiz bija ļoti garšīgi pilngraudu spageti, tad vēl visos bio-eko utjpr veikalos ir pilngraudu makaroni. Pie Krišnām( veikalā) kādreiz bija rudzu makaroni, tumši brūni, vienmēr esmu vēlējusies pagaršot.
Prosa ir forša, tikai obligāti obligāti pirms vārīšanas vajag 5 reizes noskalot prosas graudiņus, piemēram, caurdurī zem tekoša ūdens, vai arī vienkārši bļodiņā 5 reizes noskalot. Prosa labi garšo ar rozīnēm un medu un druscīt sojas piena. Vai sāļajā putrā ar svaigiem tomātiem, smalki sagrieztiem sīpoliem, zaļumiem, olīveļlu.
AAA vēlviena putras recepte - vnk. 2 trešdaļas auzu pārslu + 1 trešdaļa kukurūzas putraimu+ piedevas.
Un vēl - mannā putrai (tā gan nav pilngraudu..) piejaukt smalki sarīvētu ķirbi un 2 smalki sarīvētas cidonijas un vēl mazliet pavārīt, pimrs ēšana putrā iejaukt karotīti medus.
Pēdējā laika atklājums - verdošā ūdenī iejaucam rupjos rudzu miltus (no Rimi), sablenderējam ar blenderi, iejaucam 2 smalki sarīvētas cidonijas ( ja nav, tad drusciņ citronu/apelsīnu/ābolu sulu) , vēl mazliet pavāram un ēdam ar medu un balto jogurtu. Vai arī ar dzērvenēm, kas saspaidītas kopā ar medu.
Man iet mazliet tāpat kā vienmēr, daudzas lietas nav mainījušās, bet arī ir labi un nupatās nedaudz aktīvi!
Atbildēt | Iepriekšējais