pajautaa

putrasģīmis

« previous entry | next entry »
Okt. 15., 2011 | 09:49 am
posted by: iokaste in pajautaa

vai tiešām no putras (aimīn - auzu, griķu, rīsu) paliek resns?
tad ko vispār bez dārzeņiem drīkst izmantot kā pamatracionu cilvēks, kurš strādā uz kompja?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

from: [info]aprikoze
date: Okt. 15., 2011 - 12:38 pm
#

Auzu pārslu putra jau no seniem laikiem ir kā spēka avots smagiem un ilgstošiem darbiem, kuriem vajag enerģiju. Galvenais enerģijas avots ir ogļhidrāti, kurus graudaugi satur diezgan daudz. Ja tu visu šo iegūto enerģiju nepatērē, tad tā uzkrājas, respektīvi - veidojas liekais svars.
Es savā uzturā pārsvarā lietoju dārzeņus (bietes, kāpostus, puķkāpostus, kabačus un ķirbjus, kurus pagatavoju kādā gardā siltā ēdienā), šad tad pievienoju liesu gaļu - liellopa vai vistas gaļu. Kā arī šad tad ēdu rīsus, griķus un auzu pārslas, taču ne jau tā, ka ēdiens gāžas šķīvim pār malām. Galvenais atceries, ka smagus ēdienus ir ieteicams ēst dienas pirmajā pusē, taču pēc pusdienām vairāk ir ieteicams ēst vieglus ēdienus. Tādēļ brokastīs tu noteikti vari apēst šķīvīti ar auzu pārslu putru, pusdienās kādu gaļas gabalu vai rīsu/griķu porciju, bet vakarā pieturies pie dārzeņiem un augļiem. Ak jā, galīgi aizmirsu, ka tu taču vari iekļaut savā ēdienkartē arī piena produktus - biezpienu, jogurtu un kefīru, arī sieru var, taču tie ir samērā taukaini.

Atbildēt