putrasģīmis
« previous entry | next entry »
Okt. 15., 2011 | 09:49 am
posted by: iokaste in pajautaa
vai tiešām no putras (aimīn - auzu, griķu, rīsu) paliek resns?
tad ko vispār bez dārzeņiem drīkst izmantot kā pamatracionu cilvēks, kurš strādā uz kompja?
tad ko vispār bez dārzeņiem drīkst izmantot kā pamatracionu cilvēks, kurš strādā uz kompja?
from: 1234
date: Okt. 16., 2011 - 05:48 pm
#
Pilngraudu makaroni rimi un maximās nav nopērkami. Elvi kādreiz bija ļoti garšīgi pilngraudu spageti, tad vēl visos bio-eko utjpr veikalos ir pilngraudu makaroni. Pie Krišnām( veikalā) kādreiz bija rudzu makaroni, tumši brūni, vienmēr esmu vēlējusies pagaršot.
Prosa ir forša, tikai obligāti obligāti pirms vārīšanas vajag 5 reizes noskalot prosas graudiņus, piemēram, caurdurī zem tekoša ūdens, vai arī vienkārši bļodiņā 5 reizes noskalot. Prosa labi garšo ar rozīnēm un medu un druscīt sojas piena. Vai sāļajā putrā ar svaigiem tomātiem, smalki sagrieztiem sīpoliem, zaļumiem, olīveļlu.
AAA vēlviena putras recepte - vnk. 2 trešdaļas auzu pārslu + 1 trešdaļa kukurūzas putraimu+ piedevas.
Un vēl - mannā putrai (tā gan nav pilngraudu..) piejaukt smalki sarīvētu ķirbi un 2 smalki sarīvētas cidonijas un vēl mazliet pavārīt, pimrs ēšana putrā iejaukt karotīti medus.
Pēdējā laika atklājums - verdošā ūdenī iejaucam rupjos rudzu miltus (no Rimi), sablenderējam ar blenderi, iejaucam 2 smalki sarīvētas cidonijas ( ja nav, tad drusciņ citronu/apelsīnu/ābolu sulu) , vēl mazliet pavāram un ēdam ar medu un balto jogurtu. Vai arī ar dzērvenēm, kas saspaidītas kopā ar medu.
Man iet mazliet tāpat kā vienmēr, daudzas lietas nav mainījušās, bet arī ir labi un nupatās nedaudz aktīvi!
Atbildēt | Iepriekšējais