Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Bērni. 

crescendo (crescendo)
Hei, izrādās ar maziem bērniem ir šausmīgi grūti runāt. Jo īpaši citu pieaugušo tuvumā.

Jo neder pret bērniem tas saziņas modelis, pie kura tu, cilvēks, esi pieradis. Tā nepārtrauktā cīņa, konkurence katrā frāzē... Nebiju pat pamanījusi cik izteikta tā ir, kamēr pretī nenolika tādu četrgadīgu cilvēciņu. Ar viņa pasauli, kurā mans 2+2=4 kļūst smieklīgi nenozīmīgs.

Vai nu tu ej un spēlējies viņa smilškastē, un centies atdot visu savu domu viņa varā, mēģinot uzminēt, kur sasodīts atrodies. (A pamēģini to vēl citu _pieaugušo_ klātbūtnē izdarīt? Vismaz es vairāk kā vienu mimikriju vienlaicīgi uzturēt nespēju, pat neapspriežot, cik nu to pašu vienīgo izdodas.)
Vai arī tāds paliek savā smilšu kastē un mierīgi no ne mazāk augstas vietas skatās uz tevi.
Šā vai tā cīņas nav. Tu esi zaudējis ar to vien, ka uzdrošinies tajā iesaistīties.

Toties sāku aptuveni apjaust savas māmiņas problēmas saskarē ar mani. Lai gan tomēr nē, tā arī nevar, kapitulēt un atzīt bērna smilškasti par pareizāku, lai nu tālāk attīsta pats kā māk un vēl dod pa laikam pagrābties smukas tīras smiltiņas savējai.

Vajag jau to vecāka roku, liekos robus smilškastei aizlāpīt, jaunas smilšu kravas pievest, kaķu kakas palīdzēt aizvākt un ar asiem stikliņiem spēlēties neļaut.

Comments 

23.-Apr-2007 11:23 am
Jā.
Tā ir viena no tām, nez, vienkāršības latiņām, ko man ir ļoti nepatīkami apzināties nedalecamu. Ne nu ka vispār nedalecamu. Ka vispār grūtības sagādājošu.
Bērni nesaprot nozīmju mežģus un lieliski jūt cauri pozai. Tur jābūt ļoti dabiski, spontāni, apdomīgi un saprātīgi reizē. Bet nav vienkārši, ja esi nepārtraukti cītīgi mācījies melot visdažādākajās modalitātēs. Un konkurēt, jā.
Ha, un varbūt ir sava loģika tajā, ka sievietēm pārmērīgas abstraktās domāšanas spējas tradicionāli pār-attīstīt nav ticis pieļauts. Pārāk daudz siltumam nepiejaucēta prāta - var traucēt. Krietni.
Bet ar smilškastēm un palīdzēšanu - vajag, jā. To nez, pēctecīgo apmaiņu un abpusējo nebēgšanu. Jo pārāk daudz kas neizbēgami atkārtosies. Daudzi stikliņi, pie tam radniecīgās smilškastes specifiskie.
23.-Apr-2007 09:25 pm
Nejūt viņi cauri pozai. Pieredzes pietrūkst to atpazīt un atbilstoši ritualizēti reaģēt.
23.-Apr-2007 12:32 pm
Nu, pasaules problēmas jau nav tik trakas, ir tikai drusku jāpierod pie tā, ka viss ir mainīgāks un patvaļīgāks nekā ierastā realitāte. Bet emocijas - vot tās gan ir tumša bilde. Tikai reizēm izdodas kaut ko nojaust vai atskārst, bet tāda taustīšanās pa miglu vien sanāk.
23.-Apr-2007 01:19 pm
Taa jau vairaak taada pekshnji atklaata refleksija par ar sev tipisko komunikaacijas modeli un uzvediibas patterniem, kas to taadu ir izveidojushi. Atrasta tagad slimiiba, kas izraisiija simptomus 'tu sarunaa atstaaj auksta, atsveshinaata cilveeka iespaidu', ' tu paaraak meegjini paareejiem uzspiest savu taisniibu', 'un vispaar, kaapeec tu uz mani spljauj no augsheejaa staava' - saapiigi simptomi situaacijaas, kad nekaadi shaadas veelmes sevii nevari atrast.
Tagad zinu kaiti, nojaushu taas aptuveno rashanaas mehaanismu un varu saakt domaat, ko un vai ar to dariit taalaak. Pashinventarizaacija. Lias budiskais smaids noskanjoja uz pashatklaasmeem :)


Tas, ka pierast var - oi, par to es pat neshaubos :) Vinjsh katraa zinjaa likaas ljoti pieradis pie bezierunu liidzspeeleeshanas. Kas to lai zin, kaa uz to reagjees vienaudzhi - bet vismaz tavaas maajaas jau ir ljoti 'viss ir tieshi taa, kaa tam jaabuut' atmosfeera. Nevis, ka viss ir tik perfekti, ka citaadi nemaz nav iespeejams, vai ka tur dziivotu paarcilveeki, kas nekad nekonfliktee, bet tieshi... cits citam netraucee funkcioneet, viss ir taa labi salaagojies un atradis savu vietu un funkciju. Praktiski pashpietiekama sisteema, kam aarpuse vajadziiga tik taa, shaadiem taadiem jauniem iespaidiem.
23.-Apr-2007 03:13 pm
Ūja, šitā pateikt. Es labākajā gadījumā teiktu, ka tu esi piesardzīga komunikācijā un visu izlaid caur prātu, pirms ielaist sirdī. A wise precaution :)
23.-Apr-2007 09:27 pm
Ar laiku esmu iemācījusies runāt mazāk, lai no tā izvairītos. Un pārsvarā izvēlēties runāt ar tādiem, kas par savu saprātu nedrošību neizjūt.
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:50 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09