Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Quote of the day. 

crescendo (crescendo)
Without idiots, the Internet would be intelligent boring silent.


It īpaši šodienas [info]pajautaa iespaidā.

Comments 

2.-Feb-2006 03:35 pm
man Tev ir juridiskas dabas jautajums, tik nezinu, vai par Tavu sfēru:)
Cik ilgā laikā darba devējam jāatlaiž darba ņēmējs pēc atlūguma iesniegšanas brīža, ja 'darba līgumā stāv rakstīts, ka darbu attiecības var izbeigt
a) pēc abpusējas vienošanas;
b) LR normatīvo aktu kārtībā (nu tipa kaut kas tāds)
?
2.-Feb-2006 04:21 pm

Atbilde uz tavu jautājumu neieslīgstot detaļās: max 1 mēnesis. Atlūgumā vari norādīt darba likuma atbilstošo pantu, man slinkums meklēt.... likumi.lv un tiem simtu-kaut-kādiem pantiem grozījumu esamība prātā nav.

Detaļās ieslīgstot:
Mazāk ir tad ja a) darba līgumā vai koplīgumā norādīts īsāks termiņš (tev nav) b) ja ar darba devēju sarunā, ka ies prom ātrāk (tikai tev ar šefu runāt negribās – un visticamāk, ka valsts iestādē ne jau ar tiešo priekšnieku vien būs jārunā, tur vēl vesela rinda var iecirsties) c) ja ir kāds no īpašajiem apstākļiem, kuri ir uzskaitīti darba likumā (kuru tev, cik saprotu, arī nav).
Drīkst ar darba devēju vienoties (ja vari sarunāt). Starp citu, ja tu esi ierēdnis, tad tev neder darba likums, jāskatās civildienesta likums. 1 mēnesis ir arī tajā, bet pamatojums atlūgumā jāraksta cits.

Variants, kā tikt prom ātrāk, neķeroties pie slimības lapām: ja tev ir neizņemts atvaļinājums un negribi to dabūt $$ formā – vari to izņemt tagad. Atceries gan , ka jaunajā vietā pirmo pusgadu tev atvaļinājumu drīkst nepiešķirt pilnīgi likumīgi.

Mana joma nav nekādīgi, toties jautājums ir vienkāršs (un galu galā visi mēs kādreiz rakstam atlūgumus vai skatāmies kā to dara kolēģi, pat ja universitātē eksāmenu darba tiesībās tikai nejaušības pēc būtu nokārtojuši).



2.-Feb-2006 04:38 pm
es neesmu iereednis (nu jau pusgadu, bet varbūt vēl juridiski skaitos?) - privāta IT kompānija.
bet tas diez vai ko būtiski maina.
2.-Feb-2006 04:56 pm
Ja tu straadaa privaataa IT kompaanijaa, tad tas, ko augstaak teicu par darba likumu. Juridiski vinji ilgaak par meenesi peec atluuguma tureet nevar, tikai cilveeciski paluugt.

Iereednis vai neiereednis ir svariigi, ja shajaa briidi skaities valsts civildienestaa - iereednjiem nav daudzu tiesiibu, kuras peec darba likuma ir darba njeemeejiem (un kuras pat ar darba liigumu nevar atnjemt) - taapeec arii piemineeju. A tas, ka kaut kad esi bijis tieshaam nav svariigi :)
2.-Feb-2006 04:39 pm
ar tiešo priekšnieku jau runāt gribas, bet šams nesen pie bērna ticis un darbā atpakaļ būs pēc 2 ned, biju par vēlu. Nu karoče mēģināšu sameiloties un kaut ko risināt,
paldies par konsultāciju!
3.-Feb-2006 12:06 am
Bezvārdis
būtu nevis silent, bet tāds, kāds tas bija pirms gadiem padsmit
3.-Feb-2006 02:04 pm
pirms gadiem padsmit internetam bija cita funkcija.

bet tur, kur bija kāda tagad, bija arī idioti.

tā kā no mūsdienu viedokļa - silent.
This page was loaded Sep 21. 2024, 3:26 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09