Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Maniaks. 

crescendo (crescendo)
Cilvēki, kas iemīlas nevis otrā cilvēkā, bet savā sapnī par 'cilvēku, kas viņu saprastu', 'cilvēku, kas viņu mīlētu' vai vienkārši 'to meiteni, kurā varētu iemīlēties'.
Un nabaga cilvēks, kuram nepaveicies kļūt par šo sapņu objektu.
Nē, nu ne jau tikai apstākļu sakritības dēļ. Parasti jau var arī viņu nedaudz vainot - par aizspēlēšanos par tālu, par neizpratni, ka vienam no diviem spēlētājiem tā vairs nemaz nešķiet spēle...
Un tomēr. Man vairāk žēl objekta, pret kuru šī nelaimīgā mīlestība vērsta, nevis pašradītās mīlas mokas pārdzīvojušo.

Ciniski ir apgalvot, ka katrs pats vainojams pie savām ciešanām. Ka katrs, kas uzplēš savas brūces un ieber tajās sāli pats arī ir vainīgs - tikai tādēļ, ka nobijies pats par savu vienaldzību, paralīzi vai nespēju just sāpes. Tikai tādēļ, ka ticējis, ka citādi nespēj justies dzīvs...

Tas ir viens no tiem maniakiem, ar kuriem baida.

Comments 

10.-Jan-2006 11:21 am
es vismaz vienu tādu zinu, kas atradis objektu, ko iztēlē pārvērtis par sapni. Bet sapnis atkārto-es neesmu. Bet viņš tic un cer. Un iespējams tik daudz ko palaiž garām..
10.-Jan-2006 11:45 am
Mūsu dzimumam tas parasti izpaužas ar sapņainām saraudātām actiņām, sajūsmas pilnu skatu un padevību katrai sapņu objekta vēlmei. Nu jā, ļaunie vīri, kas sit sievas.
Pretējā versija - kad tieši sapņotājs ir dominējošā attiecību puse, ar tendenci pakļaut savu apbrīnas objektu... Tā ir tā baisākā.
Par laimi reti sastopama - un tomēr, ne tik reti, lai gandrīz katrs nevarētu nosaukt kādu piemēru.

10.-Jan-2006 12:16 pm
es to noteikti nebūtu pateicis labāk. tikai kapēc maniaks? nekad neesmu uz sevi paskatījies no šāda skatu punkta.
10.-Jan-2006 01:04 pm
A tu paskaties :)

Man jau liekas, ka tu tomēr neesi. Varbūt esmu pārāk labās domās - bet tev iztrūkst tendences mēģināt otru pakļaut savām vēlmēm. Pārdzīvo, ja neatbilst, protams - bet līdz rīcībai tas tomēr nenonāk.
10.-Jan-2006 02:24 pm
nu es jau nezinu... man liekas, ka šī tendence man piemīt diezgan smagā formā un līdzi tai nāk privātīpašnieciskuma apziņa. tikai man nezkapēc piemīt spēja to visu otrā cilvēkā izbīdīt ļoti nemanāmi un neuzkrītoši.
10.-Jan-2006 02:41 pm
Zini, man par tevi radies iespaids, ka esi no tiem laimīgajiem, kas tīri labi pierod gribēt tieši to, ko arī var dabūt - ja vien tev dod gana daudz laiku pierast. Tā, pavisam neuzkrītoši un pats pie tā nepiedomājot.


Neteiktu, ka esi privātīpašniecisks. Tev vienkārši nepatīk dalīties.
10.-Jan-2006 02:11 pm
Tev ir žēl. Cik mīļi! Tiešām.

Tikai tu neesi pieminējusi, ka kāds var būt otram nebeidzami fascinējošs arī pamatoti, pateicoties reāli eksistējošām īpašībām, ko papildina fiziska pievilcība, un tad tā jau ir nāvējoša kombinācija.
10.-Jan-2006 02:35 pm
Ja iemīlēšanās būtu pamatota, nevis iracionāla, tad, piemēram, tava dzīve šobrīd būtu npadsmit reizes vienkāršāka.

Pamatojumus mēs izdomājam pēc tam. Un tos izdomāt var pilnīgi vienmēr.

Fiziskā pievilcība... tas vairumā gadījumu ir būtiski - bet pieļauju, ka ir ļoti daudz meiteņu, kas tev šķistu fiziski pievilcīgas - par spīti tam, ka, šķiet, prasības šajā ziņā tev ir visnotaļ augstas ( Iespējams, tāpēc ka to uzskati pats par savu lielāko bonusu,? hvz )
10.-Jan-2006 03:11 pm
"Irracionāla" raksta ar diviem R, un iemīlēšanās tāda nav, viņa ir vienkārši nekontrolējama, neparedzama kaut vai, bet tam, ka tu iemīlies, ir iemesli, tikai diezin vai tavs prāts tajā brīdī būs pietiekoši skaidrs, lai tu viņus saredzētu. Ja tā nebūtu, jebkurš varētu iemīlēties jebkurā, bet tā tas noteikti nav.

Tu vienkārši esi neapmierināta, jo citiem ir, bet tev nav, un tev liekas, ka tu ar to tiktu galā labāk, tāpēc būtu vairāk pelnījusi to dabūt.
10.-Jan-2006 03:46 pm
Ņemot vērā, ka Tu esi tas, kam nav, bet Es esmu tā, kam ir...

Un ar vienu gan, vismaz latviešu valodā. Lai gan man šodien Bābele.
10.-Jan-2006 09:16 pm
Pagaidi, par ko tu runā? Tas, ka tev kaut kas ir, ir jaunums, bet es par to, kas ir man, rakstu visu laiku jau kādu brīdi.
10.-Jan-2006 10:34 pm
Interpretācijas jautājums. IMHO tu kā reiz raksti par to, ka tev nav.
10.-Jan-2006 03:52 pm
Un par tēmu - atbilstošos apstākļos? Jā, jebkurš var iemīlēties jebkurā.

Protams, var teikt, ka iemesli ir. Bet to iemeslu ir tik sasodīti daudz, ka cilvēka prāts tos šā vai tā nespēj aptvert – tā kā kāda atšķirība, vai uzskatam, ka 'iemeslu nav' vai 'nav iespējams saprast iemeslus, neatkarīgi no tam veltītajām pūlēm'?
10.-Jan-2006 09:18 pm
Nē, nevar iemīlēties jebkurā. Tu vispār saproti, ka strīdies kā bērns? Es pasaku, ka tev nav taisnība, un izklāstu, kāpēc es tā domāju, bet tu vienkārši atbildi, ka, nē, taisnības nav man, nesniedzot nekādu pamatojumu. [info]pyonpyon ir vīlies.
10.-Jan-2006 10:33 pm
Tu teici:
Ja būtu A, būtu arī B. B nav, tātad nevar būt arī A.
Es saku:
Kāpēc B nav? B ir - bet noteiktos apstākļos.

Un jā, es apzinos, ka tā ir absolūta matu skaldīšana. Runa bija par to, ka tu nevari tagad piesēsties un uz lapiņas uzrakstīt pilnīgi visas pazīmes, kurām atbilstot persona kļūst par tavu ideālās iemīlēšanās objektu.

ne-va-ri.

Jo to īpašību, kas ietekmē patīk-nepatīk ir pārāk daudz. Bezgalīgi daudz ja vēlies. Un vienmēr tu kaut ko no vēlamā atmetīsi. un apstākļi,kas var likt atmest atkal ir tik ļoti dažādi, ka beigās varam pieņemt (tīri hipotētiski, jo tā jebkurā gadījumā ir muļķīga matu skaldīšana - pat ja tu vari iemīlēties visos, tas, protams, nekad nenotiks), ka jā jebkurš var iemīlēties jebkurā. Atšķiras tikai iespējamība.

Pietiekami pamatots?
This page was loaded Sep 21. 2024, 3:44 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09