tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-10-19 00:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kkf

Domāju, ka lielākā problēma kultūrā ir tā, ka sfērā darbojošies vienkārši nav gatavi jautājumam "un kāds no tā ir labums?". Izrādās, ka Starptautiskajā Raktsnieku un tulkotāju mājā kopā ir ieguldīti apmēram 200,000.00 LVL kopš 2007. gada un tomēr - ko tādu diženu tas nams ir atnesis Latvijas valstij? Pēc apmeklētāju saraksta redzams, jā, apmēram 450 rakstnieki/tulki tur ir paviesojušies 7 gadu laikā, bet kur ir, piemēram, to nenovērtējamo romānu vai tulkojumu saraksts, kas tapis pateicoties šim nekustamajam īpašumam ar Pegazu kā pievienoto vērtību? Izstaigājot mājas lapu krustu šķērsu, uz šo jautājumu (pašu galveno) atbildes, diemžēl, nav.

Rakstnieku un tulkotāju mājas mājas lapā publicētajā programmā minētie mērķi ir:
- dot iespēju literātiem, tulkotājiem un pētniekiem strādāt radošu darbu, atrodoties rezidencē;
- sekmēt radošos procesus Latvijas literatūrā; - veicināt augstvērtīgu literatūras oriģināldarbu tapšanu;
- sekmēt literatūras tulkošanas procesu attīstību, literāro tulkojumu radīšanu no un uz latviešu valodu;
- sekmēt tulkotāju tālākizglītību un profesionālo specializāciju; - radīt priekšnoteikumus un vidi produktīvam radošajam (rakstniecības un tulkošanas) darbam;
- iniciēt un organizēt literatūrai un literatūras tulkošanai veltītus starptautiskus seminārus, konferences, darbnīcas;
- bagātināt vietējo kultūras areālu, veidojot sarīkojumus un tikšanās ar rakstniekiem.

Būtu lieliski uzzināt, kā viņiem ar to visu ir veicies.

VKKF piešķirtais finansējums Starptautiskajai Rakstnieku un tulkotāju mājai, sagrupēts pēc piešķirtā finansējuma apjoma:




P.S. Varbūt kāds var ieteikt arī to, kā ielikt ekseli cibā bez čakara ar skrīnšotiem, lai uztaisītu bildes jpg formātā.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bacillus
2014-10-19 08:48 (saite)
par tādu naudu jau bez maz Dž.Martinu varēja uzaicināt. Fani būtu saskrējuši ne tikai no Baltijas, bet arī Polijas utt.

(Atbildēt uz šo)


[info]peacemaker
2014-10-19 10:41 (saite)
imo, kādās divās trešdaļās latviešu autoru grāmatu ierakstīta pateicība Ventspils mājai, jo autori tur sēdējuši. tas atskaitot tulkojumus uz un no latviešu valodas. bet piekrītu, ka to info vajadzētu arī saitā.

(Atbildēt uz šo)


[info]blond
2014-10-19 11:13 (saite)
Taisnība peacemaker, ka info varētu ielikt arī saitā, žēl, ka viņi to nedara, bet vispār - kā viņiem ar to visu ir veicies, tu vari mierigi uzzināt, ieejot jebkurā grāmatveikalā un apskatot kaut vai lieliskos Maimas Grīnbergas un Daces Meijeres, un daudzu citu tulkojumus (es saku - apskatot, jo lasit jau tu nelasi, citādi tev nerastos šādi jautājumi), vai Raupa, nu jau nelaiķa Brūvera, Auziņas un citu dzejas grāmatas, vai... Nē, kāpēc man visi jāuzskaita? Milzīgs devums Latvijas kultūrā ir ieguldīts, un kur vēl visi latviešu literatūras tulkojumi svešvalodās, un izterēts, ak Dievs, es ģībstu no šī skaitla, gandrīz 30 000 gadā!
Gandrīz visi rakstnieki kaut kur paralēli strādā, neviens no rakstniecības taukus nav uzaudzējis, strādā īsajos brīžos starp darbu un ģimenes rūpēm un kņadu, bet šīs rakstnieku mājas ir lieliska iespēja izrauties no ierastās vides, parasti uz pāris nedēļām, parasti,lai koncentrēti nobeigtu kādu rakstīšanas procesa posmu vai, tieši otrādi, netraucēti to iesāktu, bet pēc tam tas var prasīt vēl gadus. Neviens jau neuzraksta romānu vai dzejas krājumu dažās nedēļās.
Tiešām nezinu, smieties vai raudāt... Nē, laikam jau tomēr jāraud. Bet nemēģināšu paskaidrot, par ko. Vispār apsolos turēties un vairs nekādās diskusijās te pie tevis neielaisties, vienkārši šis pēdējais ieraksts ir tik nožeļojami sīkumains, tik neticami absurds, tik pilnīgi situāciju neizprotošs un ļauns un tumsonīgs. Ka es pat nodomāju - labi gan, ka tu esi emigrējusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blond
2014-10-19 11:14 (saite)
Un atvainojospar pēdējo rindkopu, negribēju tik personiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-10-19 11:27 (saite)
Es iebilstu pret to, ka nav informācijas par sasniegumiem viņu mājas lapā un tas ir minēts šī ieraksta sākumā. Tas nav noziegums uzdot jautājumu par to, kas ir izdarīts par 200 tūkst. latiem.
Kā arī - ja kādam mājas lapā pietiek laika uzskaitīt, kādas grāmatas tai ir sadāvinātas, ar veltījumu no autora vai bez (tās grāmatas ir izdotas pirms mājas izveidošanas), tad jābūt arī laikam, lai sarakstītu, kādas grāmatas ir izdotas pateicoties šai mājai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2014-10-19 11:31 (saite)
Nē, tas nav noziegums, protams. Un tiešām Māja varētu dot vairāk informācijas savā mājas lapā. Vienkārši tā summa, ko LV tērē kultūrai vispār un Ventspils mājai konkrēti, ir tik smieklīga, pat salīdzinot ar Igauniju, nerunājot par "attīstītajām" zemēm, ka man šķistu, ka jārunā ir tieši par pretējo. Par lielāku atbalstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 11:43 (saite)
Nauda jāpiešķir vairāk, ja tas devums ir tik milzīgs, bet tad, lūdzu, varbūt pietiks saukt mani par tumsoņu, priecāties, ka esmu emigrējusi un ko tik vēl ne, bet vienkārši pastāsti par tiem sasniegumiem. Man nepietiek, ka man saka, ka esmu tumsoņa, neko nesaprotu un ka man jātic uz vārda, ka šī māja ir Latvijai tik ļoti vajadzīga un tai ir jādod vēl vairāk naudas.
Manā ierakstā šādu apvainojumu nebiji, tikai jautājumi un fakti - piešķirtais finansējums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2014-10-19 11:48 (saite)
Vēlreiz atvainojos par apvainojumiem, bet man arī tiešām nav laika uzskaitīt "sasniegumus". Kā jau teicu, ja cilvēks dzīvo LV un lasa vietējo un tulkoto literatūru, tad viņam nekas nav jāstāsta, viss ir grāmatveikalu plauktos. Nav mans uzdevums aizpildīt robus tavās zināšanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rosewater
2014-10-19 14:30 (saite)
"ja cilvēks dzīvo LV un lasa vietējo un tulkoto literatūru, tad viņam nekas nav jāstāsta"
Es esmu Latvijā un lasu. Ko tieši man nav jāstāsta?

Ad hominem šeit ir absolūti lieki, jautājumi ir korekti no mazeltov puses. Un nevis "nekas nav jāstāsta", bet gan viss ir jāstāsta, jo rakstnieku māja saņem manu un citu nodokļu maksātāju naudu. Un es kā viņu sponsors labprāt uzzinātu par to, kur tad tā mana nauda aizgāja un kādu patiešām nenovērtējama ietekme uz pasauli ir mājai otrā Latvijas galā, kas saņem manu naudu un nekādu acīmredzamo/taustāmu pievienoto vērtību tautai nenes. Citādāk rakstnieku māja tāda homeopātija vien sanāk - nu tev vienkārši jātic, ka tā ir nepieciešama lieta.. jātic. Aiztaisi actiņas, trīs reizes sasit plaukstiņas un saki "es ticu laumiņām".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 15:17 (saite)
Pie gandrīz katra šāda ieraksta, gandrīz viss, ko dzirdu no pretējās nometnes - tu esi tumsoņa, tu tagad nedzīvo LV, tāpēc turi muti, tu neko nesaproti, tu esi ļauna, sīkumaina, utt. Nu tad paskaidro, pastāsti, ja jau esi tik zinošs/zinoša konkrētajā jomā. Nē, to gan ne, nav laika. Un tas, kas mani kaitina visvairāk, ir tas, ko tu raksti - tas, ka saprast kultūru spēj tikai viņi un nauda viņiem jādod, bet man jātic uz vārda, ka tas ir nepieciešams un lietderīgi. Bez jebkādiem paskaidrojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2014-10-19 17:40 (saite)
Ja Tu kā nodokļu maksātājs nezini, ko dara un ko izdod un kādi darbi ir tapuši Ventspils rakstnieku mājā, tad esi gluži neinformēts un mazlasošs nodokļu maksātājs. Paņem pērnā gada literatūras balvu sarakstus, atver katru no grāmatām un izlasi, kas rakstīts izdevuma pasē. "Pievienotās vērtības nešana tautai" ir tik brīnišķīgs izteikums, ka gribētos palūgt sarakstu ar idejām, kas tādas būtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 17:52 (saite)
Neinformēts - jā, ja vienīgā iespēja uzzināt par šī nama ietekmi ir virināt katra LV izdotā darba vāku; mazlazošs - šaubos; drīzāk - nelasa konkrētos darbus. Gaumes literatūrā atšķiras. Nē, nē, uzreiz nav jādomā, ka cilvēks lasa tikai Danielas Stīlas lubenes, lai cik ļoti šī doma vilinātu.
Neredzu itin neko sliktu, ja konkrētais nams nedaudz iespringtu un publicētu savā mājas sarakstu ar darbiem, kuros viņiem iedrukāta pateicība no autora. To darbu skaits taču nav miljons.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nuka_kola
2014-10-28 10:38 (saite)
+100!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravena
2014-10-19 19:05 (saite)
Diezgan skumji un tik attālināti no realitātes.
Es patērēju literatūru lielos daudzumos+esmu rados vēljoprojām rakstošam un aktīvam LV rakstniekam un esmu tiesīga teikt, ka lielāku tuftu par tevis rakstīto es sen neesmu lasījusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2014-10-19 13:00 (saite)
iznāk, ka visu tavu pārmetumu lielākais slogs un galvenais derīguma/lietderīguma lineāts ir tas, cik daudz informācijas par finansētajiem projektiem ir atrodams internetā.
Piedod, bet man nāk prātā salīdzinājums ar bāriņtiesu, kas izlemj cik laba/slikta ir ģimene neredzot neko no ikdienas, attiecībām un kopainas. Jā, tavos ierakstos man ir nepārtraukti ir sajūta, ka tu uzbrūc, nevis analizē. jebšu analizē ar jau uzstādītu hipotēzi - nauda iztērēta nelietderīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2014-10-19 16:06 (saite)
Tas "jābūt arī laikam" ir diezgan ķēpīgs jautājums patiesībā, man reāli šķiet, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nav šādas atskaites, ir tas, ka tas viss ir 3x komplicētāk, nekā pirmajā acumirklī šķiet.
Piemēram, ja es tagad tūlīt dabūtu 1 mēnesi rakstnieku mājā, pa šo laiku taptu:
- pirmais drafts SF romānam, kas tagad tiek plānots; spriežot pēc tā, cik nenormāli ķēpīgi tas izskatās jau tagad, līdz kaut kādai gatavībai es to dabūšu tikai pēc 3 gadiem (optimistiski) + 2 gadi, līdz tas tiek publicēts
- iespējams, koncepts bilžainai bērnu grāmatai, tas varētu būt ātrāk un vienkāršāk tekstuāli, bet mākslinieks tam varētu pieķerties, ātrākais, pēc pusotra gada, sazīmēt bildes pusgada laikā, + 2 gadi, līdz tas tiek publicēts (atkal - ļoti optimistiski)
- pāriešana pāri "Mirušie nepiedod", lai otrajā grāmatā nebūtu pretrunu ar pirmo - hmm, tas laikam skaitītos pie otrās grāmatas rakstīšanas - atkal 1 gads, līdz gatavs, plus 2 gadi līdz izdošanai.
Tātad: 3 grāmatas, viena pēc 3 gadiem, otra pēc 4 gadiem, trešā pēc 5.

Dzejnieks-atdzejotājs varētu, teiksim, uzrakstīt 15 dzejoļus (~trešdaļa no grāmatas), iztulkot vēl 15, uzrakstīt melnrakstus vēl, teiksim, 15 dzejoļiem; atdzejojumi droši vien sadalītos pa kādām 3 grāmatām, kopā 4 grāmatas, kuras tiek rakstītas vienlaikus + (optimistiski) vēl viena, kurā ieiet tie melnrakstītie dzejoļi, šīs grāmatas arī tiktu izdotas 3-7 gadu periodā (atkal - optimisms, optimisms!)

Ekspektēt no rakstnieka, ka viņš katras grāmatas izdošanas brīdī atcerēsies, ka pie šī teksta kaut kādā kapacitātē ir strādājis Ventspils mājā - nereāli. 1 grāmatu atcerēsies, visas pārējās atcerēsies tikai tad, ja piežmiegs. [pieredze liecina, ka grāmatas izdošanas laikā autoram ir grūti savu vecumu atcerēties, kur nu vēl grāmatas tapšanas procesu no A līdz Z]

Tātad katram no šiem autoriem (gan Latvijas, gan ārzemju), kas paviesojas Ventspils mājā, ir jāpieprasa sarakstiņš ar visu, pie kā strādāts, un jāseko līdzi vismaz 5 gadus pēc viesošanās, prasot "vai tev iznāca tā grāmata, kuru tu te rakstīji", pie tam tik diplomātiski, ka tas autors tevi nepasūta ratā. Tas, ka viens un tas pats autors viesojas vairākas reizes, situāciju nebūt nepadara vienkāršāku.

Ergo: tāda pilnvērtīga "šeit tapušo un izdoto darbu saraksta" sastādīšana prasītu vienu darbinieku, kas tikai pie tā vien strādā, nu, pieņemsim, uz pusslodzi.
1 pusslodzes darbinieks (ar latviešu-krievu-angļu valodas zināšanām, izpratni par radošo procesu un tā termiņiem, kā arī dzelzs nerviem un izcilu diplomātiju) uz gadu = vismaz tāda pati summa, kas aiziet par viena rakstnieka izmitināšanu uz gadu. Un tādu piķi iegrūst pēc būtības PR pasākumā būtu diezgan, ēēē, apšaubāms pasākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 16:33 (saite)
Lūk, tieši šis, ko tu raksti ir manu šaubu pamatā tam, cik tad īsti nepieciešams ir tas nams, vai drīzāk, kāda ir šī nama reālā jēga, kas šobrīd man šķiet tusiņu vieta rakstnieku un kultūras kopienai par valsts naudu. Cik tādu namu ir citu profesiju pārstāvjiem, skolotājiem, policistiem, ārstiem, utt.? Uz kurieni viņi var atbēgt prom no darba un ģimenes un ikdienas un atgūt spēkus, iedvesmu? Ā, pareizi, tiem ir konferences un tamlīdzīgi pasākumi. Bet kāpēc ir sajūta, ka rakstnieki ir vienlīdzīgāki par pārējiem profesijas pārstāvjiem un ir šādu retrītu pelnījuši par valsts naudu?

Ņemot vērā to, ka or maz ticams, ka kāds dienas, divu, nedēļas, mēneša laikā saraksta dzejas krājumu, grāmatu vai iztulko kādu darbu (ja nu kaut ko ne pārāk garu), ir grūti novērtēt, cik tad liela ir šīs mājas nozīme un vērtība.

Un, ja tu izvirzi hipotēzi, ka rakstnieki un tulki var neatcerēties, ka bijuši tajā mājā un guvuši iedvesmu konkrētas grāmatas sarakstīšanai - nu tad nafig to māju vajag, ja pat nav iespējams atcerēties, cik nozīmīga tā ir bijusi konkrētā darba tapšanas laikā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-19 19:34 (saite)
Es izvirzu hipotēzi, ka lielākajai daļai rakstošu cilvēku (par tulkiem nezinu, viņiem droši vien vienkāršāk) galvā darās pieci darbi vienlaikus, un precīzi noteikt "vot šitais ir tapis šajā konkrētajā nedēļā/mēnesī" ir sarežģīti un laikietilpīgi, un pēc 5 gadiem, kad tā grāmata ir iznākusi, to atcerēties ir grūti/neiespējami. (Tu, piemēram, vari nosaukt 5 projektus, pie kā strādāji šajā laikā pirms 5 gadiem?)

Savukārt pirmais melnraksts grāmatai (ne pārmēru garai) mēneša laikā ir pilnīgi normāli. Vai arī viens rediģēšanas raunds (ne pārmēru garai) grāmatai. Ja tam var veltīt visu savu laiku, jo īpaši. Ja nevar, tad tas process ir 3-5 reizes garāks kā minimums. Bet tas, ka cilvēks izdara kaut ko vienu konkrētu, nav *viss*, ko viņš izdara tā mēneša laikā, savukārt to *visu* izsekot un novērtēt ir pilnvērtīgs amats - to droši vien var izdarīt, bet nu vot no šīs izsekošanas gan varētu būt salīdzinoši mazs labums sabiedrībai (nu tb baigā jēga tērēt nodokļu maksātāju naudu, lai pierādītu, ka nodokļu maksātāju nauda tiek iztērēta optimāli... un tad vēl ieviest novērotājus novērotājiem, lai pilnīgi skaidrs visiem :D).

Bet jā, par to jau arī ir runa, ka ir grūti novērtēt. Tas, ka grūti novērtēt, nenozīmē, ka tas ir bezjēdzīgi vai tam naudu dot nevajag.

Par provi, es šobrīd dabūnu 65 eiro mēnesī kešā + plusmīnus 200 eiro mēnesī pakalpojumos par to, ka man ir 3 bērni. Tas, vai no tā ir bijis kāds labums sabiedrībai un nodokļu maksātājiem, taps drusku skaidrāks pēc 10 gadiem (kad lielais varētu sākt kaut ko strādāt un pelnīt, ja vien nebūs izdomājis bliezties uz maģistriem) un pilnīgi skaidrs tikai - uj - nu tad, kad jaunākā aizies pensijā (pēc 70 gadiem?). Pat pēc 5 gadiem es nevarēšu atskaitīties par to, ka mana atražošanās ir kādam nākusi par labu. Ā, nu un valsts apmaksāto ārstu vērtību jau arī varētu noteikt pēc tā, vai tie cilvēki, kurus viņš izdakterē, ir sabiedrībai vajadzīgi vai ne, tas gan būtu diezgan amizants vingrinājums.

Tāpēc jau ir nepieciešams valsts atbalsts - tam, par ko ir skaidrs tūlītējs labums un tirgus vērtība, jau nāk nauda no tā, ka tas produkts tiek pārdots. Valsts atbalsts iet tam, kam vērtība ir, bet to ir ļoti grūti izmērīt gada-divu griezumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 20:03 (saite)
Par to māju - ir pagājuši septiņi gadi. Kad tad drīkstēs uzdot to jautājumu, kāds no tās mājas labums? Vēl pēc septiņiem? Pēc septiņdesmit?
Man liekas, ka ir jābūt vismaz dažiem izmērāmiem rādītājiem, pēc kuriem noteikt, vai tā māja ir bijis kaut kāds pagrieziena punkts pēc kura literatūrā un tulkošanā viss ir gājis uz augšu vien, vai tomēr ne. Vai nav muļķīgi aizbildināties ar to, ka neko nav iespējams izvērtēt? Jo kā tad var zināt, vajag šādu māju vai ne?

Arī par piešķirto finansējumu rakstniekiem. Ir tādi, kuriem naudu dod ento gadu pēc kārtas, bet viņu grāmatas nav sacēlušas īpaši nekādu ažiotāžu vai arī iekļuvušas top of the pops. Protams, ka autori var teikt tikai to, ka visi ir tumsoņas un neko no viņu darbiem nesaprot, nespēj novērtēt mākslu. Toties tumsoņu nodokļos nomaksātā nauda - nē, pret to gan nav iebildumu, to dodiet, bet tikai, pasarg dies, nebāziet savu degunu kultūras lietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-19 21:28 (saite)
Nu, atskaites jau viņi iesniedz, un ja tev liekas, ka ir pietiekami uzrakstīt "rakstnieks x strādāja pie projekta ar pagaidu nosaukumu y", tad jau vispār ūber. Tavs sākotnējais uzstādījums bija par *izdotajām* grāmatām, ko nodrošināt ir baisi laikietilpīgi. Vnk ierosini viņiem, lai ieliek, vismaz kāds labums no šīs diskusijas :)

Bet par taviem grāmatu vērtēšanas principiem (nu tipa "vai saceļ ažiotāžu" un "vai iekļūst top of the pops") gan atļaušos nepiekrist. Nu tb ažiotāžu sacelt vieglāk būtu ar sūdīgu, bet skandalozu tekstu (tb Lato Lapsa pārsit Arvīdu Kļavi vienā setā; tāpat arī Imanta Kalniņa pusgada laikā uzceptais Korāna tulkojums caur starpniekvalodu sacēla lielāku ažiotāžu nekā Ulža Bērziņa 10 (?) gadu laikā veiktais tulkojums no oriģināla). Tb pēc šāda principa, teiksim, mūzikas un teātra mākslā vajadzētu atbalstīt tikai un vienīgi Juri Milleru, jo tas nu ir viens radījums, kas pilnīgi neko nevar noorganizēt bez skandāla.
Kas attiecas uz top of the pops, nu, ir grāmatas, kas tapušas ar VKKF atbalstu un ir bijušas populāras. No otras puses, ja jau cilvēks raksta grāmatu ar mērķi, lai tā ir labi pirkta, tad vai tiešām ir jāprasa VKKF atbalsts, lai to izdarītu? Tas rakstnieks kaut kādu vismaz naudu dabūs atpakaļ avansā/procentos no pārdotā, un izdevējam nav sajūtas tipa "fak, forša grāmata, bet nevar riskēt izdot, ja nu iegāzīsimies baigajos mīnusos". Vārdsakot tīra koleģialitāte varētu likt padomāt "a davaj ka atstāsim KKF naudu tiem, kam tas tiešām ir grāmatas būt vai nebūt jautājums". (Vismaz kaut kā tā es parasti domāju.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 23:46 (saite)
OK, par to top of the pops - tur es atkal izteicos neprecīzi, tomēr grāmatas pārdošanas rādītāji un atsauksmes nav tikai tukša skaņa un nav iespējams nemitīgi izspēlēt kārti par to, ka tas ir baigais devums LV literatūrā, tikai, ak tu skāde, neviens nesaprot.
Ažiotāža nebija īstais vārds, bet drīzāk tas, ko es sagaidītu - ka par konkrēto darbu runā. Teiksim, Joņevs bija kaut kas svaigs LV literatūrā un ja VKKF dod naudu, tad būtu kruta, ja ik pa laikam izdotos sagaidīt kaut ko tādu īpašu un nebijušu un uz vispārējā fona izlecošu. Ir kaut kas tāds, tavuprāt, bijis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-20 12:10 (saite)
Kas ir lasīts kopš gada sākuma un ir dikti paticis, da i VKKF atbalstīts vismaz izdošanā, bez konkrētas secības:
Inese Zandere Putna miegā - nav "izlecošs", bet, šķiet, viens no fundamentālākajiem lv dzejas krājumiem pēdējā laikā
Katrīna Rudzīte Saulesizplūdums - manuprāt, absolūti awesome, precīzi trāpa kaut kādā "jaunu cilvēku dzejas" nervā
Inga Ābele Klūgu mūks - krutākais romāns par Latgales vēsturi, like, ever
Jānis Joņevs Jelgava 94 - nu, to tu pati zini :)
Māra Zālīte Pieci pirksti - uzrakstīt par pēcSibīrijas traumu bez kaut kāda gruzona, patosa un puņķošanās, manuprāt, ir diezgan izlecoši

Kaut kad senāk lasīta Ingas Gailes Migla, pārāk kruta, lai nepieminētu :) Kā arī Marta Pujāta "Nāk gaismā pati lampa" (atbalstīta ar citu nosaukumu, ja pareizi saprotu). Arvis Viguls noteikti arī ir bijis atbalstīts.

Kas vēl ir bijis foršs, lai arī vēl neesmu lasījusi: Kristīnes Želves "Meitene, kas nogrieza man matus", Ingmāra Balode "alba", Aivars Kļavis biezā slānī, Māris Bērziņš, dzejas antoloģija bērniem "Garā pupa" (šitā puslasīta un riktīgi patika)

Pie reizes sapratu, kur ir vismaz daļa no problēmas, mēģinot salikt kopā to, ko tu redzi projektu atskaitēs un tajā, kas ir izdots - laba daļa no tekstiem ir iesniegti konkursam ar citu nosaukumu, un atšifrēt reālo, izdoto nosaukumu var tikai zinātājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-20 12:19 (saite)
(kas attiecas uz šo te tekstu pārdošanas datiem, Joņevs, Zālīte un Želve labi aizgāja - vismaz tā kuluāros runā ;) - par pārējo kuluāros neko nesaka, bet klusēšana var nozīmēt jebko, latvieši jau mūždien baidās, ka noskaudīs, heh.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]peacemaker
2014-10-19 18:37 (saite)
vai tad tur pēc sēdēšanas rakstniekiem neprasa aizsūtīt atskaiti ar sadarīto? to nevarētu vnk iemest, sagrupējot pa autoriem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]peacemaker
2014-10-19 18:41 (saite)
bet mazeltov darbošanās, imo, parāda, ka rakstniekiem PR pieklibo, jo līdzīgi refrēns par liekēžiem, kas uzbarojas par valsts naudu, drukājot nelasāmo huiņu, ir daudz redzams.

(tas viss nenoliedzot, ka valsts naudas došana/ņemšana ir strīdīgs jautājums)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2014-10-19 19:36 (saite)
Bet tad mēs atgriežamies pie refrēna "ahā, pirms 5 gadiem persona xxx strādāja pie romāna ar darba nosaukumu "mērkaķu deja", bet es kaut kā neredzu izdotu romānu "mērkaķu deja", what gives?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]peacemaker
2014-10-19 19:43 (saite)
imo, tas vienalga ir labāk par tukšumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-19 21:29 (saite)
Tas gan jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veed_logs
2014-10-19 14:52 (saite)
Lietotāja mazeltov nav emigrējusi, viņai vienkārši ir radošais process ārzemēs. Bet ne par nodokļu maksātāju naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gaujard
2014-10-19 11:15 (saite)
Radošs darbs ŠVEICĒ - 225.00 LVL. LOL.

(Atbildēt uz šo)


[info]sramgni
2014-10-19 11:16 (saite)
Es ieteiktu saglabāt png formātā. Šādas lietas parasti neglabā kā jpg.

(Atbildēt uz šo)


[info]rosewater
2014-10-19 14:33 (saite)
Imo, exceli var ieimportēt google docs un cibā iemest linku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-19 15:17 (saite)
Jāpamēģina. Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amievil
2014-10-28 23:50 (saite)
ak, nav ne jausmas, kas tā mazeltov tāda ir un ko viņa dara Kanādā, bet šis blogs ir kņudinošs :)

(Atbildēt uz šo)


[info]likcepure
2014-10-30 15:06 (saite)
Lai Tev mierīga sirds - reku var apskatīties tapušās grāmatas

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.613019818748484.1073741837.608261119224354&type=3

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-30 15:47 (saite)
O, liels panaakums! Kaads izdomaaja atbildeet pa teemu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?