Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-07-30 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāds var man paskaidrot šo latvijas nou hau ar šprotēm
viņas vispār kāds ēd, izņemot mūsu austrumu kaimiņus
es pats pēdējoreiz viņas laikam ēdu kaut kad dziļā bērnībā (un mani tas viss neimpresēja, jo esmu smags eļļas oponents pārtikā)

nē, nopietni, ko latvietis vispār ēd nacionālajā virtuvē no zivīm
viņš ēd jēlu lasi, viņš ēd visādu siļķi, viņš liek uz olas ķilavu, viņš kūpina buti vai vāra zivju zupu no visa, kas pa rokai pagadās, arī tad, ja tur nav zivju, a ja viņš ēd konservu, tad kaut kādu tunci vai kaut ko tomātu mērcē
galu galā latvietis ēd pasākumu ar nosaukumu "rojas gardums"
bet ne šprotes!

cik esmu bijis dažādos saviesīgos sarīkojumos jubilejās žūrfiksos arī pirmshipsteru ērā, neviens pie vesela saprāta esošs namejs neliek galdā šprotes, un es arī viņas nelieku
kur ir šprotu šarms?!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2015-07-30 22:24 (saite)
Neko jūs, cienītais, nesaprotiet. Šprotes ir teicama uzkoda ne pārāk kvalitatīvam alkoholam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 22:26 (saite)
ne pārāk kvalitatīvs alhols aizkožas ar augļiem no tuvējā koka vai dārzeņiem no tuvējā purva, kas nekādi nemaksā septiņdesmit centus, vai cik tur šprotes maksā veikalā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-07-30 22:31 (saite)
zaimi un murgi. Alkoholu ar augļiem aizēst ir sevis kapā dzīšana.

Alkohols jāaizēd ar taukiem un proteīniem, tobiš, šprotēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 22:40 (saite)
ar taukiem viņu hoholi aizēd
kas mani vienmēr ir izbrīnījis, jo no tik smagām uzkodām dzērieni nereti mēdz sākt skaloties organisma augšējā daļā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-07-30 23:11 (saite)
Nu, man ir pretēja pieredze, kārtīga zace visu notur iekšpusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2015-07-30 22:32 (saite)
Vienmēr jau var paostīt maizes garozu vai pats savu padusi, bet šprotes ir smalka uzkoda smlkiem kundziņiem uz ne pārāk kvalitatīva alkohola, piemēram, labi iederas pie trīszvaigžņu "Ararata".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 22:37 (saite)
no savas šances jaunākajām modes tendencēm zinu - tagad konjaku aizēd ar picu!
(es pats koni neciešu un nelitoju, tāpēc mans profesionālisms jautājumā var tikt apšaubīts jebkurā brīdī)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2015-07-30 22:47 (saite)
Tagad ir iestāies totāls pagrimums un ercenģelis Gabriels jau bazūni nolicis pa tvērienam, picas pieēšana pie konjaka jau grauj Visuma pamatus, taču tas vēl štrunts, jaunākās tendences ir konjakus, tādus normālus konjakus šķaidīt ar apelsīnu sulas izstrādājumiem no tetrapakām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-07-30 23:06 (saite)
Viss, te tikai četru jātnieku trūkst. Nožēlojiet grēkus, ja atceraties, kā to dara!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2015-07-30 22:29 (saite)
šprotes ir gardas un viņas patērā gan Eiropās, gan Amērikās. Kādu brīdi nav ēstas, bet garšo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 22:34 (saite)
man liekas eiropās un amērikās viņas kaut kādā ahujā cilvēki pērk, aiz iespaidu pārbagātības, tipa, vot tā padzīvojusī pornodāma , kurai sekss ar cilvēkiem ir piegriezies tik tālu, ka tagad viņa drāžas ar kolliju, arī pērk šī paša iemesla dēļ ņujorkas veikalā latviešu šprotes )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-07-30 23:08 (saite)
Galvenais ir atrast savu nišu un patērētāju. Ja augsti teicamās un plaši godājamās pornoindustrijas darba rūķenes lietos šprotes, Latvijai uzplaukums ir garantēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2015-07-30 23:09 (saite)
Hujeķ! PAT šprotes spēj novest līdz "seksam".)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-07-30 23:11 (saite)
Afrodiziaks no noslēpumainās Dzintarzemes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]auksts_entelekt
2015-07-30 22:36 (saite)
Ēdu ar gardu muti. Ēdu arī agrāk, kad vēl dzīvoju LV, bet nu tagad vispār- latviešu austeres!
Un šprotes jāmāk ēst! Ja vien neēd klāt pie vārīta kartupeļa, kur to ēļļu sastampā visumā, tad zivtiņas izmakšķerē no bundžas un saguldi pāris min uz virtuves dvieļa salvetēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]scorpse
2015-07-30 22:38 (saite)
Es jums teikšu godīgi, kopš dzīvoju kopā ar Vīrieti, šprotes ēdu aptuveni reizi četros mēnešos - dzeršanās, brokastiņās ar biezpienu un pa reizei uztaisu šprotu salāts, negaršīgi nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sara
2015-08-01 01:18 (saite)
Scorpse- kå Tu špeotu salātus taisi? Gribu pamēgināt- ārpus LV esmu sākusi ēst šad un tad- draugam loti garšo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-08-01 15:10 (saite)
Nu tā ļoti vienkārši - kā daudzus zivju kārtainos salātus -
šprotes samīca ar dakšiņu, izliek kārtu, tad kārta kartupeļu, var mazliet sīpolus vai lokus, kārta burkānu, kārta olu, viss rīvēts. Var likt arī marinētu gurķu vai šampinjonu kārtu. Visām kārtām pa vidu majonēze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sara
2015-08-03 10:42 (saite)
Paldies! Pamēģināšu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2015-07-30 22:39 (saite)
Da lāāāāābi, svaigi cepta baltmaize ar šprotēm uz tās – garšīgi, čto pizģec, lai gan nupat īsti nevaru atļauties tādu delikatesi.

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2015-07-30 22:50 (saite)
Man ļoti garšo šprotes, bet es viņas reti atļaujos. Zeltainās, eļļotās zivteles es varu vienu kārbiņu notiesāt pavisam īsā mirklī. Vēl man garšo kūpināts jūras asaris, kūpināts samēns (maziņš samiņš - ap 1kg, tos Latgalē var nopirkt), līdakas, kūpināta skumbrija, Rojas delikatese, kurai nav žēlots siers, visvisādos veidos siļķe (piena zivju zupu gan nekad dzīvē neesmu ēdusi), ķilavmaizītes protams, nēģi želejā arī.
Tuncis gan man negaršo. Un konservu zivis tomātu mērcē arī nē. Bet konservi "zivis savā sulā" atgādina jaunības bada gadus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tipa75
2015-07-30 22:51 (saite)
Jā un vēl kūpinātas reņģes uz rupjmaizes un pāri rupjā sāls bik un svaiga sīpola ripiņa - ņamma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:29 (saite)
reņģes vajag marinēt ar sīpoliem
elles darbs, bet ir tā vērts!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2015-07-30 23:04 (saite)
Guilty pleasure - sprotu pastete

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2015-07-30 23:06 (saite)
ja vien viņā nav nolāpītās grūbas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-07-30 23:15 (saite)
Que? Grubas sprotu pastete?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2015-07-30 23:17 (saite)
Prikiņ, ir! Ir tādas, kur ir grūbas iekšā. Nedaudz, bet viņas tomēr tur IR.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:18 (saite)
es vienreiz ēdu, tā pastēte ir kaut kāda dīvaini graudaina

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-07-30 23:25 (saite)
Graudainums no samaltam astem, galvaskausiem, mugurkaula skriemelisiem u.c. subproduktiem ir tas, kas pasteti padara ipasu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:28 (saite)
moš viņa arī sastāv no astēm, galvaskausiem, grūbām un kaut kāda sviesta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-07-30 23:31 (saite)
:) Sprotu aromatizetajs, sprotu garsas pastiprinatajs. I don't mind.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2015-07-30 23:21 (saite)
Rokas nost no šprotēm! Pēc pusnakts, tumsa, gaisma spīd tikai ledusskapī... bet tur!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:22 (saite)
tevī runā pilsonis un patriots!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2015-07-30 23:31 (saite)
Manī runā naktis, kad tumsa ienāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:42 (saite)
man,lūk, kas ienāca prātā - ja es kādreiz iegādotos sev īpašumā lauku māju, es tur blakus noteikti izveidotu betonētu patversmi atomkara gadījumam
un ko tad šādā patversmē vajadzētu, atskaitot sērkociņus, sveces, baterijas, rezerves elektrības ģeneratoru (kuru nez kāpēc neviens neiedomājas tur iepiļīt, kaut arī esentiāla lieta, tāpat kā pāris kannas ar degvielu) - daudz konservu un ūdens

ar ūdeni tā kā skaidrs, jautājums paliek par konserviem
daudzi, kā pamatu, izvēlētos kukurūzu, bet tas ir amerikas kultūras mantojums, kuram nav nekāda sakara ar realitāti

no proteīna viedokļa visideālākais būtu piļīt gaļu ar daudz taukiem un pēc iespējas mazāku sāls saturu (lai negribētos patērēt ūdeni). taču sāls tāpat būtu vajadzīga. no kā gribas vairāk dzert - no eļļas vai no saldskābām mērcēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2015-07-31 00:00 (saite)
Dzert vairāk gribās no slāpēm, a viss pārējais pohuj!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-07-31 01:15 (saite)
reiz gaidījām jauno gadu pie 1 dzeka dzīvoklī. 3-ajā dienā no paikas bija palicis tikai konservēta kukurūza un majonēze
man kopš tās reizes konservēta kukurūza uzdzen šķērmumu...
bet ja par tēmu, šķērmumu uzdzen arī jebkuri konservi "tomātu mērcē"
šprotes gan var ēst. pat vienas pašas, pa taisno no bundžiņas, uzdzerot sochu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2015-07-30 23:25 (saite)
Šprotes. Lieta.

(Atbildēt uz šo)

Rokas nost no šprotēm!
[info]dunduks
2015-07-31 00:23 (saite)
Šprotes ir mūsu viss.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2015-07-31 00:24 (saite)
nu, vecīt, nu tu gan. šprotes ir zaibis

(Atbildēt uz šo)


[info]martcore
2015-07-31 00:26 (saite)
latvieši

(Atbildēt uz šo)


[info]f
2015-07-31 09:29 (saite)
man arī nepatīk zivis eļļā, tāpēc es to iespējami rūpīgi notecinu vai arī apsusinu kādā avīzē. bet ko! man garšo športes, bet nepatīk tā eļļa! ko tad man tagad darīt? neēst šprotes? kā tad!

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2015-07-31 10:10 (saite)
Mana tēva bēru galdā, kas bija klāts ekskluzīvi krievvalodīgajiem kaimiņiem, kā must have bija šprotu maizītes

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2015-07-31 10:12 (saite)
šodien algas diena, iešu, nopirkšu šprotu bundžu un patērēšu, kārīgi šmakstinādams.

(Atbildēt uz šo)


[info]evy
2015-07-31 10:25 (saite)
man garsho. bet eedu reti.
kamieljzemee, piemeeram, shprotes veikalaa ir zem nosaukuma "russian sprats" [taas pashas muuseejaas riigas shprotes, ja]

(Atbildēt uz šo)


[info]kinskis
2015-07-31 11:49 (saite)
kādā man zināmā vasarnīcā mīt divi ca.10g.v. jaunās paaudzes pārstāvji, kas jo īpaši torčī uz šprotēm un vafeļu tortēm tipa "retro" un "moka"

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?