Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-07-30 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāds var man paskaidrot šo latvijas nou hau ar šprotēm
viņas vispār kāds ēd, izņemot mūsu austrumu kaimiņus
es pats pēdējoreiz viņas laikam ēdu kaut kad dziļā bērnībā (un mani tas viss neimpresēja, jo esmu smags eļļas oponents pārtikā)

nē, nopietni, ko latvietis vispār ēd nacionālajā virtuvē no zivīm
viņš ēd jēlu lasi, viņš ēd visādu siļķi, viņš liek uz olas ķilavu, viņš kūpina buti vai vāra zivju zupu no visa, kas pa rokai pagadās, arī tad, ja tur nav zivju, a ja viņš ēd konservu, tad kaut kādu tunci vai kaut ko tomātu mērcē
galu galā latvietis ēd pasākumu ar nosaukumu "rojas gardums"
bet ne šprotes!

cik esmu bijis dažādos saviesīgos sarīkojumos jubilejās žūrfiksos arī pirmshipsteru ērā, neviens pie vesela saprāta esošs namejs neliek galdā šprotes, un es arī viņas nelieku
kur ir šprotu šarms?!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tipa75
2015-07-30 22:50 (saite)
Man ļoti garšo šprotes, bet es viņas reti atļaujos. Zeltainās, eļļotās zivteles es varu vienu kārbiņu notiesāt pavisam īsā mirklī. Vēl man garšo kūpināts jūras asaris, kūpināts samēns (maziņš samiņš - ap 1kg, tos Latgalē var nopirkt), līdakas, kūpināta skumbrija, Rojas delikatese, kurai nav žēlots siers, visvisādos veidos siļķe (piena zivju zupu gan nekad dzīvē neesmu ēdusi), ķilavmaizītes protams, nēģi želejā arī.
Tuncis gan man negaršo. Un konservu zivis tomātu mērcē arī nē. Bet konservi "zivis savā sulā" atgādina jaunības bada gadus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tipa75
2015-07-30 22:51 (saite)
Jā un vēl kūpinātas reņģes uz rupjmaizes un pāri rupjā sāls bik un svaiga sīpola ripiņa - ņamma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-07-30 23:29 (saite)
reņģes vajag marinēt ar sīpoliem
elles darbs, bet ir tā vērts!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?