Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-07-30 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāds var man paskaidrot šo latvijas nou hau ar šprotēm
viņas vispār kāds ēd, izņemot mūsu austrumu kaimiņus
es pats pēdējoreiz viņas laikam ēdu kaut kad dziļā bērnībā (un mani tas viss neimpresēja, jo esmu smags eļļas oponents pārtikā)

nē, nopietni, ko latvietis vispār ēd nacionālajā virtuvē no zivīm
viņš ēd jēlu lasi, viņš ēd visādu siļķi, viņš liek uz olas ķilavu, viņš kūpina buti vai vāra zivju zupu no visa, kas pa rokai pagadās, arī tad, ja tur nav zivju, a ja viņš ēd konservu, tad kaut kādu tunci vai kaut ko tomātu mērcē
galu galā latvietis ēd pasākumu ar nosaukumu "rojas gardums"
bet ne šprotes!

cik esmu bijis dažādos saviesīgos sarīkojumos jubilejās žūrfiksos arī pirmshipsteru ērā, neviens pie vesela saprāta esošs namejs neliek galdā šprotes, un es arī viņas nelieku
kur ir šprotu šarms?!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2015-07-30 23:42 (saite)
man,lūk, kas ienāca prātā - ja es kādreiz iegādotos sev īpašumā lauku māju, es tur blakus noteikti izveidotu betonētu patversmi atomkara gadījumam
un ko tad šādā patversmē vajadzētu, atskaitot sērkociņus, sveces, baterijas, rezerves elektrības ģeneratoru (kuru nez kāpēc neviens neiedomājas tur iepiļīt, kaut arī esentiāla lieta, tāpat kā pāris kannas ar degvielu) - daudz konservu un ūdens

ar ūdeni tā kā skaidrs, jautājums paliek par konserviem
daudzi, kā pamatu, izvēlētos kukurūzu, bet tas ir amerikas kultūras mantojums, kuram nav nekāda sakara ar realitāti

no proteīna viedokļa visideālākais būtu piļīt gaļu ar daudz taukiem un pēc iespējas mazāku sāls saturu (lai negribētos patērēt ūdeni). taču sāls tāpat būtu vajadzīga. no kā gribas vairāk dzert - no eļļas vai no saldskābām mērcēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2015-07-31 00:00 (saite)
Dzert vairāk gribās no slāpēm, a viss pārējais pohuj!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-07-31 01:15 (saite)
reiz gaidījām jauno gadu pie 1 dzeka dzīvoklī. 3-ajā dienā no paikas bija palicis tikai konservēta kukurūza un majonēze
man kopš tās reizes konservēta kukurūza uzdzen šķērmumu...
bet ja par tēmu, šķērmumu uzdzen arī jebkuri konservi "tomātu mērcē"
šprotes gan var ēst. pat vienas pašas, pa taisno no bundžiņas, uzdzerot sochu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?