Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-07-30 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāds var man paskaidrot šo latvijas nou hau ar šprotēm
viņas vispār kāds ēd, izņemot mūsu austrumu kaimiņus
es pats pēdējoreiz viņas laikam ēdu kaut kad dziļā bērnībā (un mani tas viss neimpresēja, jo esmu smags eļļas oponents pārtikā)

nē, nopietni, ko latvietis vispār ēd nacionālajā virtuvē no zivīm
viņš ēd jēlu lasi, viņš ēd visādu siļķi, viņš liek uz olas ķilavu, viņš kūpina buti vai vāra zivju zupu no visa, kas pa rokai pagadās, arī tad, ja tur nav zivju, a ja viņš ēd konservu, tad kaut kādu tunci vai kaut ko tomātu mērcē
galu galā latvietis ēd pasākumu ar nosaukumu "rojas gardums"
bet ne šprotes!

cik esmu bijis dažādos saviesīgos sarīkojumos jubilejās žūrfiksos arī pirmshipsteru ērā, neviens pie vesela saprāta esošs namejs neliek galdā šprotes, un es arī viņas nelieku
kur ir šprotu šarms?!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2015-08-01 15:10 (saite)
Nu tā ļoti vienkārši - kā daudzus zivju kārtainos salātus -
šprotes samīca ar dakšiņu, izliek kārtu, tad kārta kartupeļu, var mazliet sīpolus vai lokus, kārta burkānu, kārta olu, viss rīvēts. Var likt arī marinētu gurķu vai šampinjonu kārtu. Visām kārtām pa vidu majonēze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sara
2015-08-03 10:42 (saite)
Paldies! Pamēģināšu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?