Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-03-05 14:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labāk izstāstiet, ko interesantu var uzfigačīt no tomātiem savā sulā
nu kaut kādu tomātu zupu, tas skaidrs, tas ir banāli
vaig ko intreresantāku


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2013-03-05 14:50 (saite)
sagriežam sīkākos gabalos, piejaucam krējumu un majonēzi (ne pārāk daudz, lai sanāk nevis zupa, bet biezenis (pēc konsistences)), piespiež ķiplokus, piejauc biezpienu, dilles, sāli - voila!
nezinu, kas tas ir, bet ļoti garšīgi.
daži karstgalvji piesmalcina klāt arī sīpolu. vai neliek biezpienu.

(Atbildēt uz šo)


[info]noisiite
2013-03-05 14:50 (saite)
Pieliek klāt tuč tuč sagrieztus sīpolus, smalcinātus piparus un krējumu, var šito salātu vietā izmantot.

(Atbildēt uz šo)


[info]perkons
2013-03-05 14:53 (saite)
Boloņas mērci.

(Atbildēt uz šo)


[info]starro
2013-03-05 14:54 (saite)
Sofrito klāt pie Moros y Cristianos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 14:58 (saite)
lūk, ieinteresējos par šo
vispār plašs jēdziens ļoti izrādās, iespējams, var pieiet radoši

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2013-03-05 14:54 (saite)
man viņi ir sastāvdaļa pie boloņas mērces un vispār maltās gaļas ēdieniem.

(Atbildēt uz šo)


[info]starro
2013-03-05 14:57 (saite)
mizoti? jau kapāti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 14:59 (saite)
es pagaidām teorētiski, nav nācis parāk saskarties ar konservētajiem tomātiem, tādēļ meklēju placdarmu, kur izvērsties
pareizā atbilde būs "kaut kādiem savā sulā"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2013-03-05 14:58 (saite)
Var sevi pārsteigt un uzfigačīt tomātus gurķu sulā!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 15:00 (saite)
bērzu sulā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spuldziite
2013-03-05 14:59 (saite)
Penne ar tomatiem un turku zirnjiem. Klat kjiploks, sipols, sals, pipari, organo, chilli. Un, ja ir, tad vel harrisu Klat.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 15:00 (saite)
jums visiem ārkārtīgi veģetāra pieeja jautājumam, jāsaka

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2013-03-05 15:03 (saite)
da tur visas maltaas galjas meerces var taisiit uz sagraiziitiem tomaatiem savaa sulaa. meerci prieksh garneleem no tiem var taisiit. sagraiziitas galjas meerces.
zupas man nav pirmais, kas naak praataa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spuldziite
2013-03-05 15:17 (saite)
tu prasīji, ko iesākt ar tomātiem savā sulā un nevis ko iesākt ar 1kg liellopu steika ^^

mēs mēdzam vēl apcept garneles ar ķiplokiem un otrā pannā sacept pavasara sīpolus kopā ar ķiplokiem un tad klāt piesautēt tomātus (bundžu tomātus dziļās ziemas variantā) kopā ar to pašu oregano un čillī un tad pieber garneles klāt. ēd ar garšīgu maizi no pannas. ļoti sociāls ēdiens.

ir taisīta marināde jēram no tomātu budžām, bet tas tāds solala eksperiments bija.

ja piegriez klāt papriku un piešauj nedaudz saldā krējuma un bik katrupeļu cietes, ir baigi feinā mērce dajebkam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pirx
2013-03-05 15:05 (saite)
Šis ir labs. Kā variants vēl ir rīsi ar tomātiem un sarkanajām pupiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2013-03-05 15:04 (saite)
Izvārīt pupiņas tuvu gatavām, noliet lieko ūdeni, piegāzt, kas pagadās (dārzeņi, speķis, sīpoli, pofig, apceptu vai svaigu), piegāzt arī tomātus ar visu šķidrumu un sautēt, līdz tas viss nekraukšķ. Būtu jāsanāk kkam sautējumveidīgam.
Grūti spriest pēc kā izklausās, bet garšo tīri neko :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 15:05 (saite)
jā, lūk, sajūta kaut kur uz to pusi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2013-03-05 15:04 (saite)
Zibmabves ļooooti garšīgā zupa!
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 zilais sīpols, smalki sakapāts
4 ķiplokdaiviņas, sašķēlētas
lielā bundža mizoto tomātu savā sulā ar čili piedevu (ja nepatīk pikants ēdiens, var aizstāt ar vienkārši tomātiem) vai tomāti parastie+čili pipars atsevišķi
mazā paciņa saldā krējuma
puslitrs vistas buljona
1 tējkarote kaltētas raudenes vai viena ēdamkarote svaigas
200g Gorgonzolas siera (var arī kādu citu krēmīgu zilo sieru)

Katlā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolu un sāli, pēc brīža pievieno ķiploku. Kad tie pasautējušies, pievieno tomātus un buljonu, pagaida, līdz virums uzmet burbuli. Tad pievieno saldo krējumu un raudeni un uz mazas uguntiņas bez vāka vāra apm. 40 minūtes. Kad laiks pagājis, pievieno zilo sieru, pagaida, līdz izkūst, un zupu sablenderē. Pagaršo, vai nav sāls par maz, piekoriģē, ja vajag, un gatavs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fleur
2013-03-05 15:05 (saite)
sorrī, zimbabves:)
http://klab.lv/users/zimbabve/592030.html#cutid1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2013-03-05 15:06 (saite)
uhh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2013-03-05 15:20 (saite)
Nu jā, banāli, es saprotu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]terrifyer
2013-03-05 15:21 (saite)
tomātu mērces vietā iekš azū.(sulu pievienojot mērces vietā un tomātus pašās beigās, lai neizjūk.)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2013-03-05 15:25 (saite)
starp citu, azū!
vot tā ir manta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]terrifyer
2013-03-05 15:32 (saite)
yess! vienkārši radikāls un stingrs ēdiens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2013-03-05 15:28 (saite)
Cili con carne

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2013-03-05 15:35 (saite)
burkā ar tomātiem iebāž blenderi un iedarbina uz 3min.
iegūto massu (c) lej glāzē (1/3), pieber melnos piparus un papildina ar alu līdz augšai. sakratīt bet nemaisīt.

koktēļa salmiņs un lietussargs nav obligāti.
kubiešu gaumē.

(Atbildēt uz šo)


[info]kro
2013-03-05 15:35 (saite)
izmet tomātus un streb sulu

(Atbildēt uz šo)


[info]wowow
2013-03-05 15:39 (saite)
sacep sīpolus ar čilli, baziliku un kanēli, piegāz bundžu vai 2as tunča olīveļļā un lielo burku ar tomātiem savā sulā, sastampā sīkākos komponentos, bagātīgi melnos piparus, 5 min pavāri uz mazas liesmas piegāz klāt paciņu makaronu un būs lielisks rijamais. Ja gribas pa glauno - pirms makaronu piegāšanas pierīvē 100g cietā siera.

(Atbildēt uz šo)


[info]penny_lane
2013-03-05 15:44 (saite)
ballīti ar tomātu kaujām.

(Atbildēt uz šo)


[info]klusais_okeans
2013-03-05 16:15 (saite)
visu! pēdējā laika atklājums ir lēcu-olīvu-sīpolu sautēšana šajos te tomātos savā sulā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]spuldziite
2013-03-05 19:05 (saite)
jajaja, šis ir labs. un klāt vēl špezli un desiņas, riktīgs friču ēdiens!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaj
2013-03-05 16:45 (saite)
chilli con carne?
nezinu kā pēc klasiskās receptes, bet: maltā gaļa + pupiņas + tomāti savā sulā + čilī pipari (nu un der klāt kāds meksikāņu garšvielu maisījums). gan jau sīpoli ar klāt. nn silantro, pardon, koreandrs, svags.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?