gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-01-25 02:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The young girl’s mother (who asked that she and her daughter have their identities protected) reached out to TheRebel.Media.

She told us that her daughter was approached by two Syrian migrants who are enrolled at the Canadian high school. Both attempted to grind with the fourteen-year-old girl before one of the migrant students came up behind her, and aggressively touched her — her body and her breasts — before forcing his hand down her pants, touching her vagina from inside her underwear.

Through emails and a recorded phone interview, the Fredricton mother told me that, at first, Fredricton High School belittled reports of the sex assault against her daughter, and was told to consider things from the Syrian migrant’s perspective — to consider how western girls’ clothing has the potential to create cultural tension.


The girl’s mother informed me that the the police were aware of the sex assault and that she had hoped to press charges; however, following a questionable interaction between the young girl and one detective, there is now no sign that charges will be pressed.

According to the girl’s mother, the Syrian migrant student was suspended for just one week and is now back at school — with her daughter. Meantime, the 14-year-old girl has missed several weeks worth of school and is now seeing a mental health professional to help her cope with the trauma.

And it would seem this young girl isn't alone. Her mother told me that there have been complaints from other girls, too. More reports of “Syrian boys groping and touching girls’ breasts and trying to touch girls’ vaginas at previous school dances.”

Pilns sižets.

I approve of this motion. Nav ko ģērbties kā padauzai, ja negribi, lai tevi voluntāri ķer aiz vāveres. Redzu potenciālu progresu morālētisko normu korektā atjaunošanā pateicoties kulturālo bagātinātāju influxam dekadentās Rietumu valstīs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2017-01-25 05:57 (saite)
dirsā tevi, mežoņus un `morālētiskās normas`, brīvā secībā.

(Atbildēt uz šo)


[info]es_esmu_dzhims
2017-01-25 11:49 (saite)
ej nomirsti, loh

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jelyfish_patrol
2017-01-25 17:19 (saite)
Un tādai rupjai deģenerētai cūkai kā tev vēl ir augstākā izglītība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]es_esmu_dzhims
2017-01-25 18:11 (saite)
tu arī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zefiirs
2017-01-25 11:53 (saite)
pieņemu, ka tu staigā tikai parandžā :) un nav pulksteņa, maku līdzi nenēsā, ar mašīnu arī nebrauc, un parandža piedevām veca un noskrandusi. citādi pilns ar tādiem večiem kas vazājas kā gaiļi apkārt un tā viens uzprasas lai viņus apzog un atskalda, nav ko bļeģ izrādīties, pulkstentiņu sagribēja panēsāt.
acīs arī nevienam neskatie,s vispār ne uz vienu neskaties, jo man personīgi zb ka visādi neglīti dalbojobi vazājas pa ielām apkārt un lūr, nav ko bļeģ staigāt pa ielu ar savu pretīgo riebīgo seju, ja negrib lai izšķaida.

(Atbildēt uz šo)


[info]zefiirs
2017-01-25 12:06 (saite)
https://www.thesun.co.uk/news/2182967/tv-chef-brutally-beaten-by-muslim-men-because-he-looked-like-president-donald-trump/

PAREIZA, TAISNA TIESA, lai visma zlupatu uz sejas uzmet, ja negribas atrauties.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3925124/You-voted-Trump-Beat-Video-claims-man-beaten-voted-Donald.html

pareizi ir, vai ne, nav ko izrādīties ar savu baltumu, redzu potenciālu morālo normu atjaunošanos :)

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2017-01-25 13:59 (saite)

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2017-01-25 16:03 (saite)
neredzu nekādu lielu starpību starp to, kā tepat latvijas skolās puikas visai vardarbīgi apgrābsta meitenes, lien biksītēs, spaida pupus, reizēm viņas sarkaniem vaigiem sajūsmā spiedz, reizēm apvainojas vai arī sadusmojas, tomēr es nezinu nevienu gadījumu, kur būtu ierosināta krimināllieta vai kaut viens neliels rakstiņš, kaut vietājā mēroga avīzē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 16:30 (saite)
Citation needed.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 16:34 (saite)
es aprakstīju tipisku situāciju latvijas skolā, kādi vēl citāti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 17:16 (saite)
Kādu aktuālu piemēru no šādām ''tipiskām situācijām'', lūdzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 17:30 (saite)
nu tu uzvedies kā viens riktīgs krišjānis, tev nepietiek ar to, ka tev pasaka, ka latvijas skolās, internātos, māju pagalmos, kur spēlējas bērni, pusaudži, tādas lietas notiek? es to esmu redzējis savās skolas gaitās, vēlāk dzirdējis no citiem, no pusaudžiem, kuri iet skolā vai vecākiem, kuru bērni iet skolās, līdz ar to, man nav iemesla domāt, ka šajā ziņā latvijā jebkas ir diži mainījies vai ne? lūk, tur zemāk cilvēks arī uzskaita vienu eksistējošu piemēru, arī izklausās samērā ticams gadījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 17:41 (saite)
Ja neesi manījis/usi, es regulāri dodu reālus piemērus ar šādiem gadījumiem no reipfjūdžīju puses Rietumvalstīs. Kaut kas, kas pilnīgi noteikti nav bijis tipisks fenomens arī pirms masu migrācijas. Pie tam lieku tikai pašus pikantākos un absurdākos, citādi mana sleja aizņemtu visu ''latest posts'' rūmi.

Sagaidu to pašu no tevis. Tik plašus fenomenus prese neignorē. Pat, ja baidās būt rasiska or smth. Arī Rietumu meinstrīm mediji negribīgi, bet tomēr atzīst, ka ''ir zināmas problēmas''.
Tā kā arī es esmu gājis skolā, pie tam galīgi neprestižā purčika sūdā, tad pilnīgi noteikti varu pateikt, ka pie mums kaut kas tāds būtu ņe to što ''netipisks'', bet skandāls, kas kā minimums beigtos ar izslēgšanu, bet iespējams tiesu darbiem ar koloniju/probāciju vai vismaz soda naudām vainīgajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 17:57 (saite)
gribi vai negribi to atzīt, šāds pusvardarbīgs meiteņu apgrābstīšanas, biksītēs līšanas "fenomens" latvijā reāli pastāv. skolās, pagalmos, maigākā un rupjākā formā, tas vēl bez pašiem seksuālajiem sakariem, kuri arī mēdz būt maigākā un rupjākā formā, arī grupveidā, starp citu. parasti viss notiek un paliek pašu bērnu, pusaudžu starpā. tur arī tā starpība, ja dara savējie, tad "var un drīkst".neviens negrib par šādiem gadījumiem runāt, arī paši bērni vecākiem negrib tādas lietas stāstīt, pat ja reizēm vajadzētu. līdz kriminālsodiem un izmešanām no skolas parasti nonāk tā saucamie tiešām smagie "gadījumi", kur ļoti smagi piekauj, aplaupa, sadedzina utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 18:52 (saite)
Tu pirmo reizi met aci manā blogā? Jo, ja nē, tad labi zinātu, ka ''tiešām smagie gadījumi'' arī ir cik tik uziet un kā likums perpetratori ir usual suspects. Un pat tad, salīdzināt bižu raustīšanu vai dibenā kniebnšanu ar forsētu eokas bāžšanu vagīnā skolas teritorijā, lai ''nogludinātu'' manu acīmredzamo reidžojošo rasismu. Nu come on.

No tā paša raksta/sižeta:

''In our ongoing investigation into allegations of abuse and sexual harassment perpetrated by Syrian migrant students on Canadian children, these stories out of FHS were some of the most disturbing. Some two-thousand and seven hundred pages of email transactions between teachers, administrators, and school board members painted a picture of ongoing physical abuse and sexual harassment within their walls:
Syrian men in their twenties enrolled in the high school, successfully hitting on the much younger girls; requests for gender segregation and prayer spaces; expressions of excitement over the Brussels bombings and hobbies that included rocket propelled grenades.
It’s happening. There’s evidence, evidence that we here at TheRebel.Media have made publicly available. Every page of every Access to Information request we’ve filed is posted in full on our website.
And yet, there is a country-wide cone of silence on the subject.
If you believe in our journalism and want to see the full list of my reports on the subject of Syrian migrant students bullying, harassing, and abusing their Canadian peers, VISIT SchoolyardScandal.com.''


Fucken gribu zināt kur var uzzināt analoģisku infu par analoģiskiem notikumiem Latvijā. Vai varbūt pie mums masu mediji to visu apslāpē vēl labāk, nekā tur? (kaut gan priekš kam - pie mums taču izvarotāji parasti nav ''minoritātes'').

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zefiirs
2017-01-25 16:53 (saite)
jes! tas jau kompliments :) tāpat kā viss cits :) un iešana pie direktora un skolotājiem pilnīgi kaķim zem astes, neko nevarot izdarīt, nevar izmest no skolas, jo nav devītā klase beigta. es runāju par 2000+ sākumu no savas skolas pieredzes. manu draudzeni džeks no klases, kuram viņa patika, bet jūtas nebija abpusējas (btw viņš daudz kāvās, zaga, bojāja citu mantas, izspieda naudu etc) mēģināja nožņaugt, bet nevar taču neko izdarīt, jo devītā klase nav pabeigta! (nožņaugšana papildus tai spaidīšanai un līšanai starp kājām). btw skolotājas darīji tieši neko, un kaut kā vēl attieksme bija, ka tās, kam tā dara, ir kaut kā iesaistītas/vainīgas. labi būtu tikai seifos ietērpties laikam lai vispār netiek klāt, citādi tikai atrašanās publiskā vietā jau ir pietiekams attaisnojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 17:30 (saite)
Par mēģinājumiem izvarot vai nodarīt miesas bojājumus vispār liek cietumā. Policijai ziņoji? Vai tā atsacījās darīt savu darbu kā manis dotajā gadījumā?

Vai tev kāds forsēja roku vagīnā skolas teritorijā? Vai skolotāji to ignorēja?

Nevar izmest no skolas, jo 9 klase? Kurā skolā tas bija? Jo nav un nekad tāda noteikuma nav bijis.

Vai es neticu, ka Latvijā vai jebkurā citā valstī mēdz būt šādi gadījumi? Protams? Vai, ka tie ir ''tipiski'' - protams nē, jo tad kriminālinformi , ''bez tabū'' u.c. mediji būtu pilni ar šādiem sižetiem. Kaut kā neatceros.

Savukārt augstāk aprakstītais gadījums ir tik tiešām tipisks un ziņas par tādiem ir gandrīz katru dienu un un gandrīz vienmēr iet komplektā ar ''bēgļu bērniem'', vietējo autoritāšu bezdarbību (jo NO TO RAYCIZM) un ļoti maz reakcijas no lielajiem medijiem (tā paša iemesla pēc).

Jautājums na zasipku - tu gribētu, lai valstī, kurā tu dzīvo, masveidā iepludinātu šādus bēgļus (ja pieļaujam, ka latvieši principā ir tādi paši mērgļi naratīvu, esi brīva iekļaut arī viņus)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 17:34 (saite)
ko tu te piļi savas muļķības par to, ka to dara tikai bēgļi? tev tiešām tāds pārsteigums, ka bērni, pusaudži spēlē "dakterus", ka vieniem tas izdodas nevainīgāk, savukārt citiem rupjāk un prastāk? novelc vienvirziena rozā brilli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 17:45 (saite)
Kur es teicu ''tikai'', lašara. Iet runa par disproporcionālo skaitu. Tie nav atsevišķi gadījumi, bet jau fenomens. Domā citādi Zviedrijas baseinos liktu zīmējumus par to kā nevajag grābt sievietes aiz pakaļas vai izdalītu rokassprādzes ar uzrakstiem ''don't rape me''. Vai Vācijā taisītu kursus migrantiem, kur māca kā pikapot čiksu, neizmantojot vardarbību.

Vai pats fakts, ka skolas autoritātes min faktu, ka nabaga sīriešu bērni ir no citas kultūras, kur nav ierasts redzēt sievietes tik atklātos tērpos, tāpēc varbūt piedomāsim pie šīm lietām? Muh reip kultūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 18:04 (saite)
es nesaku, ka problēma ar migrantiem nepastāv, to būtu muļķīgi noliegt, tur tiešām viss būtu noveļams uz atšķirīgu reliģiju un kultūru, attiecīgi būtu jāliek jautājums tieši, cilvēki akceptē vietējos lokālos rietumu standartus, ja nē, viņi dodas prom.
dīvaini, ka tu neko nezini, kā lietas darās tepat latvijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 18:36 (saite)
Tur jau tā lieta, ka neviens viņiem neko neprasa akceptēt, tieši pretēji. Vietējie tiek pakļauti viņu ''kultūras'' akceptēšanai tolerastijas un velkamisma vārdā. Takšo kanādietes, zviedrietes, vācietes u.c. var gatavoties nēsāt garākas kleitas un lakatiņus.

Kā redzi augstāk esošajā postā, feministes ņe to što neprotestē, bet embreiso savu nākotni. Montī paitoni līdz kam tādam neaizdomātos.

Latvijā lietas darās diezgan ksenofobiski un neviens te neakceptēs musļiku ''vibranto kultūru''. Par to jau vietējie kreisie parasti arī tā bļaustās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-25 18:50 (saite)
aha, tikai latvijas gadījumā šis tracis ap iebraucējiem izskatās smieklīgi, neviens musļiks neskrien uz r-eiropas valstīm tieši pēc sievietēm, ne-gadījumi ar sievietēm ir tikai blakusprodukts faktam, ka attiecīgā valsts spēj piedāvāt augstvērtīgu dzīves līmeni. tā ir tieši tā joma, kurā mēs visai pamatīgi "sūkājam".
tajā ziņā, ka valstu vadības, drošības iestāžu līmenī attieksme pret problēmu ir visnotaļ greiza un dīvaina, es piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 18:57 (saite)
Viegli, ar vardarbību ''paņemamas'' sievietes, bez sekojoša batga soda, manuprāt, viņiem kalpo par vienu no augstvērtīga dzīves līmeņa faktoriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zefiirs
2017-01-25 19:34 (saite)
4 riilz, es uzraksta kā bija manā skolā, un tu man prasi vai man roku kāds bāza vagīnā? nopietni? pats neredzi kur ir problēma?

jā, gnidrolog, es 11 gadu vecumā nolīgu advokātu un vērsos pret visiem klases džekiem, skolotājiem un skolu. wtf?

par bēgļiem - pohuj, ka bēgļi vispār, bet ja tu jautā vai gribētu lai iepludina izvarotājus? nē, negribētu arī lai iepludina redneku izvarotājus, jo tas tā kā pats par sevi saprotams. un šī ir totāla fantāzija un neredzēšana kas notiek apkārt / neieklausīšanās citu pieredzēs, ja var padomāt, ka tagad tādu problēmu nav dahuja. riktīgi brīnos, kāpēc tādam iejūtīgam klausītājam kā tev, kurš prasa vai 11 gadīgam bērnam kāds bāza roku vagīnā, sievietes neskrien uzticēt savus pieredzes stāstus. baigi dīvaini

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-27 09:45 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jelyfish_patrol
2017-01-25 17:23 (saite)
Ko tu padarīsi. Čurka ir čurka.

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2017-01-25 21:05 (saite)
Wow. Man te ir daudz, ko teikt, nezinu pat, ar ko lai vispār sāk.

Laikam jāsāk ar to, ka - nē, tās nav normālas situācijas, kuras vajadzētu tolerēt, vai ar šādu rīcību rēķināties, jo atšķirīga kultūra. Rituālas slepkavības un/vai kanibālismu mēs netolerējam, jo atšķirīgas kultūras tradīcijas. Šim nav jābūt nekādam izņēmumam.

Otrs - skolas direkcijas un policijas atrunas un bezdarbība, diemžēl, ir bēdīgā realitāte, bet ne jau feminisma vai anti-rasisma dēļ, taču tādēļ, ka šī ir situācija "she said, he said". Tāda ir tiesiskuma būtība, ka nevar cilvēku sodīt tikai uz apsūdzības pamata un tādēļ, ka "pēc purna izskatās vainīgs". Ir vajadzīgi pierādījumi. Seksuāli uzbrukumi, diemžēl, ir noziegumi, kur vairumā gadījumā nekādu pierādījumu nav.
Piesiešanās par apģērbu arī nav nekas jauns un tikai līdz ar imigrantu pieplūdumu parādījies - mūsu kultūrā tā ir labi iesakņojusies retorika, kuras dēļ daudzi seksuāli uzbrukumi netiek sodīti vai tiek sodīti ar maigiem sodiem pat tad, ja ir kaut kādi pierādīji. Tak pirms kāda krietna laika viena mūsu lv prokurore izcēlās ar paziņojumu, ka esot gadījumi, kad izvarošanu izraisījusi pati cietusī sieviete.

Tālāk - par komentāriem. Nu tāda divkosība te no tevis nāk ārā! Pats mūždien skandini, ka tu personīgās dzīves pieredzes vērtē augstāk par kaut kādām statistikām. Un kas notiek tagad? Divi cilvēki tev pastāsta savas personīgās dzīves pieredzes, bet tava atbilde ir "tā vnk nevar būt, dajoš pierādījumus". Kādus pierādījumus tev var dot, ja visie šie ikdienas notikumi Latvijas skolās parasti pat līdz vecākiem un učukiem nenonāk (kurš grib būt sūdzambībele, vai ne?), un pat, ja nonāk, atkal - "she said, he said", jo ne jau nu audzināšanas stundas laikā skolotāja acu priekšā tiek izveiktas apgrābstīšanas. Savu skolas pieredzi (90.tie) sīkumos neatstāstīšu, bet toreiz es tos platos vīriešu flaneļa kreklus sāku nēsāt ne jau tādēļ, ka man baigi patika, kā izskatās. Un es gāju ļoti labā, prestižā skolā.

Savu rantu nobeigšu uz pozitīvas nots. Ja tev šīs pieredzes no lv skolām ir liels pārsteigums, tas ir ļoti iepriecionši, jo tātad mēs zinām par vismaz vienu klasi kādā Latvijas skolā, kur meitenes netika ikdienā seksuāli aizskartas. (Pieņemot, ka tu zinātu, ja tavi klases čomi to būtu darījuši.) Lūk, var arī tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-25 22:28 (saite)
''ne jau feminisma vai anti-rasisma dēļ''

Ja tu mēgtu arī kādreiz palasīt tos rakstus, paskatīties sižetus, kurus postēju, nevis tikai atbildēt uz maniem sarkastiskajiem komentāriem, tad zinātu, ka jā, tieši dēļ tā. Ilggadēja kreiso ideoloģiju integrēšana akadēmiskajā un sociopolitiskajā vidē. FFS, pašas amatpersonas eksplicīti un bieži to min savās atrunās par savu neadekvāti rēno attieksmi pret iebr(a)ucējiem. Protams, ne jau sakot vārdu ''kreiss'', bet pamatojot uz kreiso ideoloģiju idejām.
Arī šajā gadījumā nav nekāds ''he said, she said'', bet eksplicīti konstatēts un liecinieku koroborēts gadījums, kurs tiek dismisēts dēļ ''mēs negribam veicināt rasismu'' mantras. Tur pat tekstā links un kaudzēm citu, vēl trakāku gadījumu.
Kādā veidā, piemēram, fakts, ka viņi laiž vienās klasēs pilnīgi pieaugušus vīriešus kopā ar 14 gadīgām meitenēm vispār var paķibināt zem ''he saud, she said''?


Nav nekādas divkosības vismaz šajā tēmā nav. Es dodu gan avotus uz notikumiem gan savu viedokli. Attiecībā uz Latvija, ņemot vērā kāds mums mazs pīļu dīķis, informācija kaut vai mutvārdos, pat pirms interneta, par šādu fenomenu izplatītos kā uguns kūlā.
Bet nekā nav. Jo šis ir kaut kāds apgrieztais whataboutisms, tikai vēl absurdākā līmenī, nekā klasiskajā variantā. ''Viņiem tur sievietes nomētā ar akmeņiem par nepaklausību - hei mums arī mēdz būt vardarbība ģimenē. Nekādas atšķirības derp''.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-25 23:09 (saite)
"Arī šajā gadījumā nav nekāds ''he said, she said'', bet eksplicīti konstatēts un liecinieku koroborēts gadījums .."

Sižetu neskatījos, bet spriežot pēc citātiem tavā puostā, runa ir par "reports" no cietušajām, nevis par fiziskiem pierādījumiem vai aculiecinieku liecībām.
Lai nebūtu pārpratumu: nē, es tagad nemēģinu teikt, ka cietušās melo; es runāju par to, ka saskaņā ar likumdošanu nepietiek tikai ar cietušo liecībām, lai reāli sodītu.
Ļoti daudzas meitenes un sievietes ir vismaz reizi mūžā, bet parasti vairākas reizes piedzīvojušas seksuālus uzbrukumus, kas nebeidzas ar izvarošanu un līdz ar to neatstāj nekādus fiziskus pierādījumus. Visi tie gadījumi paliek nesodīti, jo nav pierādījumu.

Par retoriku. Lai attaisnotu savu bezdarbību, atbildīgās personas mēdz stāstīt visu ko. Ja idejas tiek deģenerētas, lai ar tām attaisnotu bezatbildību, tā nav ideju vaina. Kā no idejas par to, ka nevajag diskriminēt cilvēkus pēc etniskās piederības kāds ir nonācis līdz domai, ka atsevišķu etnisko grupu pārstāvjus vairs nevar sodīt par noziegumiem - tas man nav saprotams. (Vispār, ir kādi precedenti, kad izpildvara mēģina sodīt par noziegumu minoritātes pārstāvji, bet viņi tiek apvainoti rasismā un ir spiesti lietu ar visiem pierādījumiem "pamest"? Jebšu tā ir tāda labticība neizdarīgajiem - ja jau viņi saka, ka bail no pārmetumiem rasismā, tad tā toč ir taisnība?)
Par seksuāliem uzbrukumiem - tieši feminisms ir tas, kas rietumu pasaulē gadu desmitiem ir cīnījies, lai tie tiktu pēc iespējas sodīti, lai pierādījumi netiktu noraidīti cietušās apģērba, dzēruma stāvokļa, seksuālās vēstures un miljons citu, varmāku "attaisnojošu" iemeslu dēļ.

Par pēdējo rindkopu. Es pati vienmēr pārstāvu uzskatu, ka ticēšana personīgās dzīves pieredzes stāstiem ir katra paša izvēle, tādēļ diskusijās nopietnu vietu tiem piešķirt nevienam nav pienākums, tā kā čiliņš, nav nekādas nepieciešamības sprēgāt un piesiet man kaut kādus "whataboutismus" vai vēl ko.
Bet to gan atgādināšu, ka mums ir bijusi virkne diskusiju par dažādām tēmām, kur es tev avotus, tu man personīgo pieredzi, turklāt ar uzstādījumu, ka tava pieredze > avoti. Kaut vai par tām sievietēm biznesā. :P Tas ir tas, ko es nosaucu par divkosību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 03:19 (saite)
=Sižetu neskatījos, bet spriežot pēc citātiem tavā puostā, runa ir par "reports" no cietušajām, nevis par fiziskiem pierādījumiem vai aculiecinieku liecībām.=

Lūk pilna saite ar rakstu un arī e-mailiem, kas nāk no skolas negribīgi atbildot uz jautājumu par attiecīgo incidentu. Viss ir eksplicīts un viennozīmīgs. Čalītis ir neaizskarams, jo brūns.
Pat manā tieši citētajā postā minēts, ka šlongs atskaitīts no skolas uz nedēļu. Izskatās tu selektīvi mēdz nodarboties ar reipkultūras un viktimbleiminga atbalstīšanu. Vai arī brilles vajag.8)

=Par retoriku. Lai attaisnotu savu bezdarbību, atbildīgās personas mēdz stāstīt visu ko.=

Tieši tāpēc es par šādiem gadījumiem šeit nepostēju. Laikam būsi ievērojusi, ka mana interese ir par tieši specifiskajiem, aukstāk aprakstītajiem. To skaits ir masīvs un tas tikai tik daudz, cik daudz es savos ''izklaižu'' brīžos paspēju apskatīt.

=Par seksuāliem uzbrukumiem - tieši feminisms ir tas, kas rietumu pasaulē gadu desmitiem ir cīnījies, lai tie tiktu pēc iespējas sodīti, lai pierādījumi netiktu noraidīti cietušās apģērba, dzēruma stāvokļa, seksuālās vēstures un miljons citu, varmāku "attaisnojošu" iemeslu dēļ.=

Izņemot tad, kad tos izdara muslimi vai citi krāsaini cilvēciņi. Redzēji to video sievietes savos antitrampa maršos dzied allah akbar un tērpjas hidžābā. Izskatās, ka mūsdienu feministes un muslimi, neraugoties uz diametrāli pretējo ideoloģiju sieviešu tiesību ziņā, atraduši sev kopēju ienaidnieku - ļauno balto heteroseksuālo maskulīno vīrieti. Šajā gadījumā reprezentētam Donalda Trampa tēlā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 09:26 (saite)
"Lūk pilna saite ar rakstu un arī e-mailiem, kas nāk no skolas negribīgi atbildot uz jautājumu par attiecīgo incidentu. Viss ir eksplicīts un viennozīmīgs. Čalītis ir neaizskarams, jo brūns."

Ha, a tu pats tos e-pastus vispār izlasīji? Tur nav "negribīga atbildēšana" no skolas puses. Es tur arī nepamanīju atrunas, ka "čalītis ir neaizskarams, jo brūns".
Tieši pretēji, tur ir redzama aktīva rīcība, gan izjautājot citus studentus kā iespējamos lieciniekus, gan arī pēc "suspension" nozīmējot stingru "supervision". (Gribētu redzēt Latvijas skolās kaut vienu piemēru, kad studentu savstarpējām problēmām pievēršas tik nopietni. Ja jau neesi dzirdējis par seksuāliem uzbrukumiem, tad bulijošana parastā gan tev, ceru, nebūs nekāds pārsteigums - nu lūk, Latvijas skolas ar bulijošanu parasti "cīnās" tikai ar stāstiņiem audzināšanas stundās, ka bulijot ir slikti.)
Žurnāliste nozīmēto "supervision" vispār nepiemin, radot maldīgu priekšstatu, ka skola nemaz nav centusies regulēt situāciju.

Ē, un kā tu no
"Lai nebūtu pārpratumu: nē, es tagad nemēģinu teikt, ka cietušās melo; es runāju par to, ka saskaņā ar likumdošanu nepietiek tikai ar cietušo liecībām, lai reāli sodītu. "
nonāc līdz secinājumam
"Izskatās tu selektīvi mēdz nodarboties ar reipkultūras un viktimbleiminga atbalstīšanu."
Iespaidīga mentālā akrobātika, aplausi un ovācijas.

Par pēdējo rindkopu: nē, neskatījos. Antitrampa marša mērķi man nav tā īsti izprotami, tādēļ arī par to īpaši neinteresējos. Vai pareizi saprotu, ka tavu sašutumu raisa ne-musulmaņu feministu solidarizēšanās performances ar musulmaņu feministēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 09:29 (saite)
"Tieši pretēji, tur ir redzama aktīva rīcība .."

Vēl pie aktīvās rīcības droši var pieskaitīt arī pārrunu ar vainīgā vecākiem rīkošanu, ko arī žurnāliste vispār nemin.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-01-26 14:31 (saite)
=Tieši pretēji, tur ir redzama aktīva rīcība=

Pēc kuras čalis pēc nedēļas ir atpakaļ skolas solā vienā klasē ar to pašu meiteni, kurai tagad jāiet kaut kādi rehabilitācijas kursi pie psihiatra. ''Aktīva rīcība lol''

=Vēl pie aktīvās rīcības droši var pieskaitīt arī pārrunu ar vainīgā vecākiem rīkošanu=

That'll show em'. *hint* Keksuvecāki ir tādi paši madslimi ar tādu pašu attieksmi pret sievietēm (īpaši Rietumu). Skats pēc tam, kad aizveras durvis aiz pārrunu istbas: ''Tēvs: Mahmud, kas tu pilnīgs lohs? Atrodiet taču kādu tumšu, klusu vietu, kur viņas drāzt, nevis visu to nožēlojamo infidelu acu priekšā. Mūsu laiks vēl pienāks, bet pagaidām rīkojies piesardzīgāk''


Protams, ka faktu, ka šie ''bērni'' pārsvarā ir +/- 20 gadnieki, kas tiek likti kopā ar pilnīgiem bērniem tu ignorēji. Faktu, ka analoģisku gadījumu ir MASA tu ignorēji. Tu meklē kaut ko pie kā var pieķerties, lai attaisnotu mežoni un skolas leftardus.

Bottom line, fakts, ka pilngadīgi bārdaini mežoņi, kas kačā savas islama pravas, publiski priecājas par džihādistu teroraktiem un regulāri tiek pieķerti seksuāla rakstura (un citā) vardarbībā should ring a bell alone. Ja valsts tiešām ir tik naiva, ka pieņem viņus kā bēgļus, tad vismaz, lai tur aplokā, atsevišķi no civilizētajiem vietējiem. Bet nē - labāka ideja - turēsim viņus kopā ar saviem bērniem. Fakts, ka Kanādas masu mediji par to klusē should ring even larger bell.

''Vai pareizi saprotu, ka tavu sašutumu raisa ne-musulmaņu feministu solidarizēšanās performances ar musulmaņu feministēm?''

''MUSULMAŅU FEMINISTĒM''

ಠ_ಠ


PS. Tajā pašā laikā tu tur kaut ko sašūti par rudzīšiem u.c. keksiem, kas vienkārši raksta esejas. Īstie feminisma ienaidnieki. Valstu endorsēta nasu vardarbības veicināšana pret sievietēm, tas jau tikai [insert kārtējo mentālo akrobātiku].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 14:49 (saite)
Piekrītu, ka "suspension" un "pārrunas ar vecākiem" parasti (ne tikai šajā, bet jebkuras krāsa jauniešu gadījumā) ir maziedarbīgas.

Atkārtošu vēlreiz jautājumu - pats e-pastus izlasīji? Nozimētais "supervision" gan ir efektīva darbība. (Vienā no e-pastiem minēts, no kuriem punktiem uz kuriem viņš turpmāk tiek pavadīts uzraudzībā).

Pat ne e-pastus, visu rakstu tu esi lasījis pavirši:
1) nav teikts, ka viņi ir vienā klasē; tieši preteji, cik saprotams, viņi nav vienā klasē;
2) nekur nav teikts, ka konkrētais varmāka ir tieši viens no tiem +/-20gadniekiem;
3) nekur nav teikts, ka +/-20gadnieki būtu "pārsvarā";
4) nekur nav teikts, ka +/-20gadnieki iet vienā klasē ar pamatskolniekiem; ir teikts, ka viņi iet tajā pašā skolā (pēdējā klasē taču visi ir 18 vai 19)

Un nē, es ne šajā, ne iepriekšējos komentāros necenšos attaisnot varmāku. Taču man ir ļoti zems tolerances līmenis pret neprecīzas informācijas popularizēšanu, tādēļ, ja es ieraugu nesakritības starp žurnālistes rakstu un e-pastiem - es uz to norādu; ja es ieraugu nesakritības starp tevis rakstīto un rakstā izlasāmo - es uz to norādu.
Kas ir, ko? Vai tad jau nepietiek ar reālajiem faktiem, ka vajag vēl papildus sabiezināt krāsas?

Nesapratu šo:
''MUSULMAŅU FEMINISTĒM''

ಠ_ಠ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 17:26 (saite)
Tavs matu skaldīšanas impulss ir apbrīnojams. Man trūkst enerģijas tādā garā turpināt.

Pajautāšu tev vispārīgu jautājumu. Vai migrantus - pat ja viņi skaitās ''bēgļi'' (kas ļoti bieži ir bs, jo nekādas filtrācijas gandrīz nenotiek), kuri ir tendēti uz varmācīgu uzvedību (īpaši pret sievietēm), nespēj/negrib integrēties Rietumu sabiedrībā, nespēj/negrib atrast darbu un strādāt, bet labprātāk dzīvo uz pabalstiem, nopietnos apmēros paaugstina terorisma draudus - ir jāturpina uzņemt Eiropā u.c. Rietumu valstīs?

Nesapratu šo:
''MUSULMAŅU FEMINISTĒM''

ಠ_ಠ

Tas ir sarkastisks smailijs par tevis postēto oksimoronu. Musulmaņu feministe ir tik pat valīds vārdu savienojums kā apaļš kvadrāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 17:46 (saite)
Atbilde uz vispārīgo jautājumu: nē, imigrantus, kuri pārkāpj likumus un vairo nemieru un nekārtības, mums nav pienākuma uzņemt. Jau uzņemtie, kas pārkāpuši likumus, būtu iespēju robežās jāizsūta uz viņu izcelsmes valstu cietumiem; ja kaut kādu iemeslu dēļ tas nav iespējams, tad uz viņiem, saprotams, jāattiecina tās pašas likuma normas, kas uz citiem.
Mūsu uzskati atšķiras tajā, ka tu gribētu, lai netiek uzņemts vispār neviens, jo viņu vidū, protams, būs arī šie deklasētie elementi.

"Musulmaņu feministe ir tik pat valīds vārdu savienojums kā apaļš kvadrāts."

Nezināšana nav kauns. Nevēlēšanās uzzināt gan ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 18:14 (saite)
Labi, ka daļēji piekrītam. Tiesa, es tomēr uzskatu, ka kamēr nav ieviesta efektīva filtrācijas sistēma, jebkādu uzņemšanu vajadzētu apturēt vispār. Ņemsim tā - es esmu radikālāks par tevi, jo man šis drauds liekas nopietnāks. Pie tam, kā smej, drauds, kas vairāk apdraudēs tavu, nevis manu dzimumu, ja noejam līdz tam.

''Nezināšana nav kauns. Nevēlēšanās uzzināt gan ir.''

Šo savukārt nesapratu es. Laikam tiešām kaut ko nezinu par apslēptām feministiskām musulmaņu valstīm, kuras mūsu mediji no mums slēpj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 18:25 (saite)
Nav tādu "feministisku musulmaņu valstu", ja ar feministiskām valstīm mēs domājam tādus piemērus kā Skandināvija. Taču ir musulmaņu feministes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 20:13 (saite)
Nevar būt musulmaņu feministes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 20:44 (saite)
Ā, nu labi, ja jau feminisma eksperts tā saka, tad argumenti nav vajadzīgi, jautājumi ir lieki. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2017-01-26 17:50 (saite)
Tak nebūtu paslinkojis palasīt vismaz wikipēdiju (kas izlec kā pirmais šķirklis gūglējot par tēmu).

https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_feminism

Un tiešām iesaku klausīt hederas padomam sākt filtrēt savus ziņu avotus. Citādi nav pirmā reize, kad tajos kaut kas tiek noklusēts, sagrozīts, vai nejēdzīgi pārspīlēts. Un lai ko tādu atrastu nav nepieciešamības pat īpaši censties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 18:18 (saite)
Vecīt, ar savu mediju filtrāciju beidz. Šī infa nāk arī no gārdianiem u.c. leftardu saitiem, tikai ''maidzinātā'' formā, lai tikai kāds nedomātu, ka masu mežoņmigrācija ir pie vainas pēkšņi pieaugošai noziedzībai.

Vikipēdijas artikls. Welp, acīmredzami tā autori nav lasījuši Kurānu tiešo Allaha (PBUH) vārdu. Protams, tev tas pats čelendžs - atrodi vienu musļiku dominētu valsti, kur notiek feminisms. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 18:48 (saite)
Ja tev šķiet ok tāda "nemaidzinātā" forma, kādā to pasniedz Rebel media sabiezinot krāsas, šo to "nejauši" noklusējot, un tas tev šķiet ok, tad skaidrs, ka fakti tevi neinteresē.

Ja nevēlies zināt tik vispārzināmu faktu, ka korāns u.c. islama reliģiskie raksti var tikt dažādi interpretēti, tad mums tiešām nav par ko runāt. Un acīmredzot esi paslinkojis pat ieskatīties wikipēdijas šķirklī, tad zinātu, ka piemēram tādā valstī kā Pakistāna ir bijusi gan premjerministre-sievieta, gan tajā nobāzējusies un legāli darbojas šī te organizācija. https://en.wikipedia.org/wiki/Revolutionary_Association_of_the_Women_of_Afghanistan

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 19:08 (saite)
Diemžēl tie, kas ganāmpulkos, smagi dvešot rāpjas pāri Eiropas mazajām sētiņām, laikam nav lasījuši tos progresīvos Korāna tulkojumus. Ja tie viņi visi būtu tādi, tad jau ok.

Otrkārt, ieteiktu tev tomēr ņemt vērā, ka Korāna teksts tik tiešām skaitās ''tiešā runa'' no Dieva, nevis apokrifiski teksti no atklāsmju saņēmējiem, tāpēc tādus ''progresīvus tulkotājus'' tu dabūsi vienu un dažām štukām un tie paši visdrīzāk jau būs sen pakārti vai nomētāti ar kirbuļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 19:15 (saite)
Ieteiktu tev ņemt vērā šādus vispārzināmus faktus:
1) Arī Islamā ir savas konfesijas, sektas, dažādi teoloģiski novirzieni u.tml.
2) Ne visās islama dominētās valstīs ir tāda teokrātiska valsts iekārta, kā Irānā (kur sieviete - valsts vadītāja nebūtu iespējama, atšķirībā no Turcijas, Pakistānas, Azerbaidžānas, Indonēzijas u.c. islama dominētām valstīm, kurās "progresīvie Korāna tulkotāji" acīmredzot nav ar ķirbuļiem nomētāti).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 19:29 (saite)
Tur jau tā lieta, ka ''problēmas'' islamistiem ir tajās valstīs, kur nav totāls islama r00lz stāvoklis. Līdz ko tas iestājas, tā ratificējas normālie islama ruļļi. Varianti ar Irāku, Sīriju, Ēģitpi un Lībiju - tipiski piemēri.

Tāpēc jau ir tas sentiments, ka labāk būtu ļāvuši turpināt valdīt puslīdz sekulāriem asiņainiem diktatoriem, kas tur savas čurkas kulakā ar dzelz dūri, nekā viņus nomet un ļauj vietējiem turboislamistiem paņemt grožus savās rokās.

Šeit, protams, Rietumu civa dramatiskā stratēģiskā kļūda. Sadams ir svētais salīdzinājumā ar ISIS. Bet nu, tajā laikā ideja bija par visas pasaules elektrifikāciju + demokrātija.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 19:44 (saite)
Konkrēti Sadams jau ar ārpolitikā nebija nekāds miera balodītis (ilgais karš ar Irāku, iebrukums Kuveitā) + pēc asiņainās 1991.gada sacelšanās apspiešanas vairāk kā pusotrs ļimons irākiešu devās bēgļu gaitās. Tā ka nav brīnums, ka uz viņu skatījās kā uz pastāvīgu reģiona stabilitātes draudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 20:02 (saite)
Okej, bet uz nākamajiem kariem, kas, ka smej, bija ģermokrātu iniciēti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 20:15 (saite)
Tu par Irākas un Afganistānas kariem?

Irākas gadījumā protams var vienīgi minēt kas būtu, ja Sadamam būtu ļāvuši turpināt valdīt. Nav izslēgts, ka būtu bijis labāk, bet nu post factum jau visi esam gudri un tolaik Sadams daudziem šķita tāds maita, dēļ kura sliktāk vairs nevar būt.

Savukārt Afganistānā n-tos gadus ilgušais pilsoņu karš arī pirms ASV iebrukuma nebija beidzies (kaut 2001.gadā Talibani nosacīti kontrolēja lielāko daļu valsts), tā ka tur gan šķiet nekas daudz nemainījās - kā bija gadiem ilgi nonstopā ildzis karš, tā turpinājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 20:25 (saite)
Sīrija/Lībija, djūd. Nu jā, un pat grūti teikt par Ēģipti.
Djūd. Djūd!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 21:27 (saite)
Tas, ka rietumi tur iesaistījās, uzreiz nenozīmē, ka viņi to iniciēja. Ja protams netic sazvērestību teorijām par "organizētām revolūcijām".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 21:41 (saite)
Jā, ASV tur iebruka ķips kā tajā anekdotē par žīdu: ''Slišili vi, Rabinovic, v parķiju vstupiļi - kuda ja eto ja vstupil? *smotret pod nogi*''...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-26 21:49 (saite)
Eģiptē iebruka? Lībijā un Sīrijā iesaistījās jau tad, kad pilsoņu karš bija sācies un gāja vaļā pilnā sparā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2017-01-26 17:11 (saite)
"Čalītis ir neaizskarams, jo brūns."

Jā, un tieši šo tavu diezgan fundamentālo pārliecību tā e-pastu sarakste nevis apstiprina, bet gan apgāž. Par neaizskaramu nevar dēvēt kādu, kuram izsauc vecākus, piespriež "suspension" un pēc tam vēl liek zem "supervision". Zini, kas ir neaizskarami? Latvijas skolu buliji, kas cauri visai pamatskolai netraucēti terorizē savus skolas biedrus un biedrenes, un kuru neaizskaramība balstās gan skolotāju vienaldzībā, gan citu skolēnu bailēs vispār kādam sūdzēties. Čalītis, kuram uz mutisku liecību pamata piekomandē pavadošo uzraugu, nav "neaizskarams, jo brūns".

Tālāk turpināt šo diskusiju vispār neredzu lielu jēgu. Vien došu padomu cītīgāk lasīt pašam savus izvēlētos avotus, ja gribi, lai cilvēki tevi sāk uztvert par nopietnu diskusiju dalībnieku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 17:35 (saite)
Attiecīgais citāts attiecas uz brūnīšiem/melnīšiem vispār. Ja būtu pacentusies iečekot arī pārējo infu par citiem gadījumiem tajās Kanādiešu skolās, redzētu, ka visnotaļ precīzs apgalvojums.

Ar tevi savukārt nav vērts neko runāt, jo līdz ko kaut kāds fenomens neatbilst tavai imaginārajai adžendai, tā tu sāc spergot par nenozīmīgām detaļām, deduktējot no tām kosmiskas patiesības kā šerloks vai vienkārši izlikties, ka esi naivai un dumja šajā jautājumā, tāpēc komentēt nevari. Pēdējā sakarā tipisks piemērs ar anti-trampa-feministu-geju u.c. frīku gājieniem, kas notika pa visu pasauli, par kuriem tu jakobi neko nezini. Vai tādas pērles kā ''musulmaņu feministe''.
Bet nu demagogs no tevis nav slikts. Pat nogurdinošāks par Ctulhu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 17:38 (saite)
Ceru, ka tas nenozīmē, ka nekad vairs nedabūšu atpakaļ savu džemperīti.:(
(kad nākamais tuss pie tevis, btw XD)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-26 18:03 (saite)
Ulvs toreiz teica, ka pavasarī derētu atkal sarīkot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 18:24 (saite)
...../ )
.....' /
---' (_____
......... ((__)
..... _ ((___)
....... -'((__)
--.___((_)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2017-01-26 18:02 (saite)
Secinājumi, kas balstīti uz neprecīziem faktiem, ir ar pārāk lielu iespēju būt kļūdaini, lai varētu atļauties ignorēt neprecizitātes. Ja tu tam nepiekrīti, tad par aklu nodošanos adžendai tev būtu jāpačeko pašam sevi.

Ar "kosmisku patiesību" būvēšanu es, savukārt, vispār nenodarbojos. Tādēļ - wtf?
Un atklāti atzīt, ka par tēmu neko nezinu, ir nevis izlikšanās par naivu un dumju, bet gan normālas pašcieņas jautājums - neinformēta vāvuļošana man vienmēr šķitis apkaunojošs pasākums.

Par gājienu es zināju tikai tik daudz, ka tas notiks. Kad pamanīju aicinājumu uz gājienu Latvijā, man tā arī nepalika skaidrs, kādi tad ir gājiena mērķi. Ka tam vispār ir kaut kāda saistība ar Trampu, uzzināju nākamajā dienā no cibas. Nu lūk. Un par šādu dīvainas (kādēļ Latvijā būtu jāiet pret ASV prezidentu?) un izplūdušas (kāds ir gājiena vēstījums? koncepcija? mērķi?) tēmas gājienu man nav tik lielas intereses, lai tagad baigi mestos iedziļināties, kur nu vēl diskutēt offtopikā. Zini, ja man būtu bijis baigi daudz, ko par šito teikt, tad man būtu i cibas ieraksts, i komentējusi es būtu pie citu ierakstiem par šo tēmu.

Tā, bet ja tu mani nosauci par demagogu, tad pamato gan, vismaz ar vienu piemēru, kur es nodarbojos ar demagoģiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-26 18:21 (saite)
Ai da labi. Esmu tik noguris.
Es arī esmu demagogs.
ALLAH (PBUH) AKBAR!
Peace! @:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2017-01-25 23:24 (saite)
ō "he said, she said" daži iemācījušies lieliski izmantot visās iespējamās kombinācijās - pirms dažiem mēnešiem Gotlandē sieviete, kura pārvietojas ratiņkrēslā, paziņoja policijai, ka viņu izvarojuši pieci afgāņu "bēgļi", prokurors attiecā ierosināt lietu , jo pielietoja kombināciju - "they said, she said", t.i. viņa teica, ka izvarota, viņi, ka sekss bija brīvprātīgi, lietu atteicās ierosināt, jo cietušās un aizturēto liecības bija pretrunīgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-25 23:32 (saite)
Jā, stāsts vecs kā pasaule - ja neesi gluži nosista, tad gan jau, ka pati gribēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2017-01-25 23:39 (saite)
Nevaru piekrist, jo Zviedrijā, kā jau sen emancipētā valstī, tiesību sistēmas attieksme pret izvarošanām vēl pirms dažiem gadiem bija pavisam cita.
Šī tendence parādījusies visai nesen.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-25 23:45 (saite)
Latvijā gan, diemžēl, tāda attieksme bijusi vienmēr. Un ne jau tikai no policijas, bet arī no sabiedrības puses. Latviešu komentārus pie rakstiem par izvarošanas gadījumiem labāk nelasīt, paliek šķērmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-01-25 23:51 (saite)
+1 [tur ir arī pasāžas tipa ``vot pie muslīmiem gan ir kārtība]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2017-01-25 23:51 (saite)
Arī gnidrologa puksts bija par to, ka arī vairāk emancipētās valstīs šajā jomā notiek ar dīvainiem ieganstiem attaisnots regress.
"Latvijā tā bijis vienmēr" šeit īsti nav tēmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2017-01-25 23:43 (saite)
P.S. Zviedrija arī joprojām kopš 2010.g. augusta uztur apsūdzību pret Džulianu Asānžu par prezervatīva nelietošanu brīvprātīga seksa laikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-25 23:46 (saite)
Nu beidz, Asānžs taču ir līdz pēdējam politizēts gadījums, ar realitāti, kā tiek izmeklētas izvarošanas lietas, tam nav nekāda sakara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2017-01-25 23:54 (saite)
protams, ka nē, bet tas tomēr ilustrē, cik diametrāli pretēja attieksme un pamatojums var būt viena nosaukuma lietās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-01-25 23:40 (saite)
Risinājums

1. Kameras. Visur. Arī maskētas. Kameras mūsdienās ir mazas un lētas.
2. Tagad katrā mobilajā ierīcē ir videokamera.
3. [šeit pievienojos Gnidrologam] - nekādas atkāpšanās no sekulārā humānisma, nekādas tradīcijas/ cita kultūra nav arguments

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-01-25 23:50 (saite)
1. Jā, tas būtu labs risinājums vismaz publiskajā telpā notikušu noziegumu fiksēšanai. Daudzi, protams, iebildīs, jo "Lielais brālis", "policejiska valsts" u.c. retorikas figūras.
2. Nu, upurim tas daudz nepalīdzēs.
3. Par to šoreiz te nevienam nav domstarpību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]gnidrologs
2017-01-26 02:48 (saite)
Tava gol post šiftojošā demagoģija ir pārāk transparenta un retardētya. Lūdzu, šādu offtopu vairs nepird, citādi dzēsīšu.;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-01-26 13:05 (saite)
Okej, es savas domās pārvietoju uz savu žurnālu, ja jau tev viņas izraisa butthurtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-01-26 02:53 (saite)
Otrais variants jau sen vairs nepalīdz, jo ir liela starpība nofilmēts baltais vai melnis. Melnim tā pat būs vieglāk tikt sveikā cauri. Pie tam pēdējos gados visās superhumanitārajās valstīs video un foto tiek ''doktorēti'' vai pikselēti, lai nebūtu redzama personas ādas krāsa. Nu, tas ir, izņemot, ja balts. Tā pat vārdu un aprakstu vietā lieto tādus terminus, kā piemēram, ''youths'' vai ''swedish residents''. Tas ir konkrēts uzstādījums policijai un medijiem. Vismaz Zviedrijā un Vācijā.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?