Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
"Arī šajā gadījumā nav nekāds ''he said, she said'', bet eksplicīti konstatēts un liecinieku koroborēts gadījums .."

Sižetu neskatījos, bet spriežot pēc citātiem tavā puostā, runa ir par "reports" no cietušajām, nevis par fiziskiem pierādījumiem vai aculiecinieku liecībām.
Lai nebūtu pārpratumu: nē, es tagad nemēģinu teikt, ka cietušās melo; es runāju par to, ka saskaņā ar likumdošanu nepietiek tikai ar cietušo liecībām, lai reāli sodītu.
Ļoti daudzas meitenes un sievietes ir vismaz reizi mūžā, bet parasti vairākas reizes piedzīvojušas seksuālus uzbrukumus, kas nebeidzas ar izvarošanu un līdz ar to neatstāj nekādus fiziskus pierādījumus. Visi tie gadījumi paliek nesodīti, jo nav pierādījumu.

Par retoriku. Lai attaisnotu savu bezdarbību, atbildīgās personas mēdz stāstīt visu ko. Ja idejas tiek deģenerētas, lai ar tām attaisnotu bezatbildību, tā nav ideju vaina. Kā no idejas par to, ka nevajag diskriminēt cilvēkus pēc etniskās piederības kāds ir nonācis līdz domai, ka atsevišķu etnisko grupu pārstāvjus vairs nevar sodīt par noziegumiem - tas man nav saprotams. (Vispār, ir kādi precedenti, kad izpildvara mēģina sodīt par noziegumu minoritātes pārstāvji, bet viņi tiek apvainoti rasismā un ir spiesti lietu ar visiem pierādījumiem "pamest"? Jebšu tā ir tāda labticība neizdarīgajiem - ja jau viņi saka, ka bail no pārmetumiem rasismā, tad tā toč ir taisnība?)
Par seksuāliem uzbrukumiem - tieši feminisms ir tas, kas rietumu pasaulē gadu desmitiem ir cīnījies, lai tie tiktu pēc iespējas sodīti, lai pierādījumi netiktu noraidīti cietušās apģērba, dzēruma stāvokļa, seksuālās vēstures un miljons citu, varmāku "attaisnojošu" iemeslu dēļ.

Par pēdējo rindkopu. Es pati vienmēr pārstāvu uzskatu, ka ticēšana personīgās dzīves pieredzes stāstiem ir katra paša izvēle, tādēļ diskusijās nopietnu vietu tiem piešķirt nevienam nav pienākums, tā kā čiliņš, nav nekādas nepieciešamības sprēgāt un piesiet man kaut kādus "whataboutismus" vai vēl ko.
Bet to gan atgādināšu, ka mums ir bijusi virkne diskusiju par dažādām tēmām, kur es tev avotus, tu man personīgo pieredzi, turklāt ar uzstādījumu, ka tava pieredze > avoti. Kaut vai par tām sievietēm biznesā. :P Tas ir tas, ko es nosaucu par divkosību.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?