ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-02-22 23:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
okej es aizdzīvoju līdz
tam, ka Vanags citē Dawkinsu

[izskatās ka srači tajā lelb portālā ir gājuši labumā :D ]

https://www.delfi.lv/news/versijas/janis-vanags-elinas-didrihsones-tests.d?id=52957469


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2021-02-23 07:32 (saite)
Jānis Vanags savā cancel culture piemēru uzskaitījumā piemirsis iekļaut divus senākus gadījumus tepat Latvijā - Māris Sants un Juris Cālītis. Ja atmiņa mani neviļ, tad abu mācītāju kancelēšanā Vanags pats piedalījās visnotaļ aktīvi un aizrautīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 10:08 (saite)
Kārtējā glupība, nē, drīzāk apzināta demagoģija - pielīdzināt nesalīdzināmo.

Visiem zināms, ka katrai baznīcai ir sava dogmatika, jeb sekulārā valodā runājot, reliģiozo pamatprincipu kodekss, kas eksistē gadsimtiem ilgi.
Ja kāds konkrēts cilvēks ir to piekritējs, tad viņš var ne tikai būt šādas baznīces draudzes loceklis, bet arī mācītājs. Ja mācītājs maina savus uzskatus un sāk sludināt to, kas ir pretrunā ar šo dogmatiku, viņam vienkārši tiek liegta šādas sludināšanas iespēja, bet - tikai šīs baznīcas ietvaros. Un šīs dogmatikas principi un to neievērošans sekas ir labi zināmas katram, kurš gatavojas iekļauties baznīcā un pretendē kļūt par mācītāju. Šāds cilvēks, kurš atkrīt no baznīcas un tiek atstādināts no mācītāja amata, pēc tam nekādā veidā netiek vajāts, nemaz nerunājot par burtisku cilvēka dzīves iznīcināšanu, kā tas notiek ar tiem, kurus kancelē sjw "progresīvie un iekļaujošie" cīnītāji.

Tātad - nekā līdzīga woke kancelkultūrai, kas top mūsu acu priekšā kā fiziskās realitātes, bioloģijas, pasaules kultūras mantojuma un vēstures, morāles, ētikas un vienkārši veselā saprāta noliegšana un visabsurdākā absurda uzspiešana sabiedrībai, pie tam arvien biežāk - vardarbīgā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 10:20 (saite)
Nu un citām ideoloģijām arī ir savas dogmas jeb kodeksi, kur atšķirība?

/ nemaz nerunājot par burtisku cilvēka dzīves iznīcināšanu, kā tas notiek ar tiem, kurus kancelē sjw "progresīvie un iekļaujošie" cīnītāji./

Nu nu, vēsturē mēs zinām ka ``izslēgt no baznīcas`` viduslaikos nozīmēja to pašu ko PSRSā u.c. totalitārās valstīs izmest no partijas - tā pati cancel kultūra. Nav nekas jauns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 10:43 (saite)
Ja gribi pārrunāt visu pasaules un reliģiju vēsturi, raksti jaunu topiku.

Šeit ir runa par to, ka
- pirmkārt, nav nekā kopīga starp baznīcas gadsimtus senām dogmām un kreiso revolucionāru civilizācijas mantojuma iznīcināšanas idoloģiju, kura top šodien, mūsu acu priekšā, un
- otrkārt, kristīgās dogmas ievēro ticīgie, tās viņiem pirms iekļaušanās baznīcā nav nekas iepriekš nezināms un viņi tām labprātīgi seko - pilnīgā pretstatā boļševiku ieviestajai kancelkultūrai, kuru viņi uzspiež absolūti visiem, un galvenokārt tieši tiem, kuriem tā ir sveša un pilnīgi nepieņemama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 10:49 (saite)
/- pirmkārt, nav nekā kopīga starp baznīcas gadsimtus senām dogmām un kreiso revolucionāru civilizācijas mantojuma iznīcināšanas ideoloģiju, kura top šodien, mūsu acu priekšā,/

Tas ir precīzi viens un tas pats.

1) kaut kāda no gaisa pagrābta cilvēku šķirošana pēc nebūtiskiem kritērijiem
2) smadzeņu skalošanas, denunciāciju, ``stukaču`` kultūra - baznīcas un PSKP/ VDK darbojas gandrīz identiski. Izskatās ka šī figņa cilvēkiem piemīt evolucionāri un iegūst līdzīgas izpausmes dažādos laikos.

/otrkārt, kristīgās dogmas ievēro ticīgie, tās viņiem pirms iekļaušanās baznīcā nav nekas iepriekš nezināms un viņi tām labprātīgi seko /

Nu jā un šo ``kancelkultūru`` vai tad tās īstenotāji bīda piespiedu kārtē? Nē brīvprātīgi. Otrkārt - tad ja/ kad kristīgās baznīcas dominēja, tās ko savu ``kancelkultūru `` nu nemaz neuzspieda?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 11:03 (saite)
Piedod par manu kārtējo, asumu, bet citādi nav iespējams pateikt - tagad vēl skaidrāk un pilnu pārliecību redzu, ka tik tiešām esi neglābjams muļķis, ar kuru dialogs ir bezjēdzīgs.
Viss tavā pēdējā postā rakstītais ir vinkārši meli, kuriem nav nekā kopīga ar realitāti. Tu manus argumentus nevis atspēko, bet raksti kārtējās pašizdomātās nepatiesības.

Starp citu, interesanti, ka J.Vanaga rakstam ir aptuveni 95% plusu un 5% procenti mīnusu. Kas ir pilnīgi kaut kas neredzēts tagadējā Latvijas sabiedrībā. Līdz šim, cik novērots, ja Vanags kaut ko publicējis sekulārajos medijos, lābākajā gadījumā + un - bija apmēram vai nu līdzīgi vai prevalēja negatīvi ateistu vērtējumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 11:09 (saite)
1) Man šķiet ka tev derētu palasīt par vēsturi, gan senāku - viduslaiku un jaunāko laiku, gan pavisam nesenu - PSRS. Tu ieraudzītu kopsakarības kuras pašlaik neredzi.

2) /Starp citu, interesanti, ka J.Vanaga rakstam ir aptuveni 95% plusu un 5% procenti mīnusu./

Loģiski, jo vēršas pret kancelkultūru, protams kā jau te Hedera minēja, viņam uz sevi paskatīties vajadzētu, bet citādi taisnība - šī te cilvēku ostracizēšana nav nekas labs, atgādina hunveibinus un jā tos pašus kristiešus drusku senāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 11:12 (saite)
Komiski - aklais rādīs un mācīs redzīgajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 11:16:16
(nav temata) - [info]3koma14vs007, 2021-02-23 11:39:33
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 11:47:06

[info]ctulhu
2021-02-23 10:52 (saite)
/Ja gribi pārrunāt visu pasaules un reliģiju vēsturi, raksti jaunu topiku./

Kāpēc jaunu?

Vēsture ļoti labi paskaidro to kas notiek :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-02-23 10:17 (saite)
Tas gan. Un kas tur bija ar Rubeni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-23 12:07 (saite)
Cilvēks, kurš atkritis no ticības, nevar būt mācītājs. Tas ir kā cilvēks, kas nepārtraukti sev zāģē nost pirkstus nevar būt galdnieks. Tīri profesionālas dabas iemesli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 12:10 (saite)
Vai tad Cālītis ir kļuvis par ateistu/ sācies pielūgt Nyarlathotepu/ iestājies saentologos/ pieņēmis islāmu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 12:42 (saite)
Ziņas no 2005.g. par Cālīša izslēgšanu no baznīcas.

Cālīti no LELB izmeta par to, ka viņš atļāva anglikāņu baznīcā noturēt dievkalpojumu pēc praida gājiena. Tātad sanāk, ka Vanags, izmantojot savu varu LELB, kancelēja Cālīti par to, ka Cālītis citas konfesijas baznīcā atļāva notikt dievkalpojumam.

Un kas tad īsti notika ar Rubeni? Ziņās visa informācija vairāk tādu baumu līmenī, neko nevar saprast.

Kad par kancelēšanu šausminās cilvēki, kas paši ar tādu bezpriģelu nav nodarbojušies, tad es to saprotu un atbalstu. Bet, kad tāds tips kā Vanags uztaisās par vārda brīvības aizstāvi, nu tad paliek šķērmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 12:45 (saite)
Nu jā cik es saprotu tas viss ir tikai tāpēc ka tā persona kuru viņš nu tagad aizstāv pateica rituālo frāze `` dievs radīja``, tas ir - Vanags aizstāv savas ideoloģijas sekotājus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-23 12:57 (saite)
Es saprotu, ka tev neko nav vērts skaidrot, jo pati esi sjw samazga, kas atbalsta visus tos kulturālās revolūcijas struggle sessions, kas šobrīd notiek, bet lieku reizi atkārtošu to, kas jau tika tikts - kancelēšana ir vispārīga cilvēka vajāšana par viņa "nepareizajiem" uzskatiem, kura nav saistīta tikai ar atbrīvošanu no kādiem profesionāliem pienākumiem.

Santu atlaida par to, ka viņš sludināja pretēji baznīcas doktrīnai. Par Cālīti un Rubeni nezinu neko daudz (ja tusējās ar praidistiem, tad gan droši vien tas pats iemesls, kas Santam), bet atkal, tās ir melnsvārču iekšējās profesionālās virtuves ķildas, kas ārpus baznīcas nekādus viļņus necēla. Neviens netika tālāk vajāts un medijos nevienu nepiš klerikāļu doktrinālās nesaskaņas dēļ kurām kādam nākas atkāpties, bet par kaut kādu vienu atbildi intervijā no politiķes puses, kur viņa vienkārši pauda savu personīgo viedokli gan jātaisa publiska biedru tiesa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 13:04 (saite)
/ kancelēšana ir vispārīga cilvēka vajāšana par viņa "nepareizajiem" uzskatiem/

Nu jā kuru realizē kaut kāda kopiena, wokistu kopiena vai baznīcas draudze vai komjaunatnes grupa vai tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-23 13:41 (saite)
Protams, ka teorētiski var, bet šajos gadījumos nekas tāds nenotika. Pie tam baznīcai jau sen vairs nav nekādas politiskas varas, lai kādu vajātu. Wokistiem ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 13:44 (saite)
/ Pie tam baznīcai jau sen vairs nav nekādas politiskas varas,/

Kā nu kur, Polijā piemēram ir. OK, LV praktiski nav, bet šeit nekādiem wokistiem arī varas nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 13:59:11
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 14:07:46
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 14:09:50
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:01:47

[info]hedera
2021-02-23 13:07 (saite)
Nu paga, ko nozīmē "vispārīga vajāšana"? Ja pietiekami daudz stulbeņu savācas vienuviet twiterī un copy+paste jaunāko upuri, tas ir vajāšana internetā, nevis vispārīga vajāšana. Ja šitādu izpausmju dēļ cilvēkiem nākas zaudēt darbu, tad es redzu divus risinājumus: a) aizklapēt twiteri un citas līdzīgas platformas, kur tāda toksiska vide ir kļuvusi iespējama b) likuma ietvaros stiprināt darba ņēmēju tiesības, lai nevarētu cilvēkus atlaist par to vien, ka stulbeņu bars twiterī nodarbojas ar nomelnošanu. Vai tu redzi vēl kādu citu alternatīvu risinājumu?

Un es no tava komentāra tagad nesapratu: ja melnsvārču iekšējo ķildu rezultātā kādu nežēlībā kritušo izmet no krēsla, tad tur viss kārtībā, bet, ja kaut kāda apģērbu līnija pārtrauc biznesa sadarbību ar nežēlībā kritušo, tad mums par to jāuztraucas? Kādēļ par vienu mums jāuztraucas, bet par otru nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 13:10 (saite)
Nu aizklapēt akurāt nē, bet varbūt atgriezties pie stingra tiesiskuma? Ja tev liekas ka tas cilvēks tev ir nodarījis pāri un nevis vāc pūli linčošanai, vienalga reālu vai virtuālu bet cel prasību tiesā. Un tad ja tava prasība būs nepamatota, pats par to maksāsi. Un ja apsūdzība nepamatota, pats arī atbildēsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 13:17 (saite)
Nu, saprātīgi domājoši cilvēki jau nemaz nenodarbojas ar pūļu vākšanu un linčošanās nepiedalās. Savukārt tie, kuriem savākties pūlī un linčot ir kļuvusi par tādu morbīdu izklaidi, diez vai uzklausīs tavus prātīgos ieteikumus par tiesiskumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 13:20:10

[info]gnidrologs
2021-02-23 13:56 (saite)
Ja kādu no melnsvārčiem atlaida par to, ka viņš, teiksim balsoja par Latvija Ceļu, bet Vanags un viņa atbalstītāji grib Tautas Partiju kā rezultātā tiktu uzjundīta aktīva kampaņa nocelt Cālīti vai Rubeni, tad jā, es redzētu pamatojumu šādiem salīdzinājumiem. Nekādas evidences uz to nenorāda, līdz ar to viss, kas jums ir, ir wataboutisms, pie tam bez faktuāla pamata.

Baznīcas amatpersonām ir ne tikai tiesības, bet pienākums atbrīvoties no cilvēkiem, kas uzstājas pretēji tās vērtībām. Cilvēki, kas stājas garīdzniecība droši vien arī dod kādu zvērestu šajā sakarā.
Ja vanags kādu no viņiem ir atlaidis aiz dēļ sava ego vai sīkumainības vai personīgas ķildas, tad tas būtu disciplināras un ētiskas dabas pārkāpums no viņa puses. Kancelkultūra ir pavisam kas cits. Tā burtiski ir mīkstināta Mao laiku struggle session procedūra, kas nav vienkārši amatpersonu savstarpēja intriga vai darba devēja un darba ņēmēja diršanās, bet kolektīvs kaiunināšanas un pazemošanas rituāls ar mērķi salauzt nepaklausīgo personu gribu un spēju pastāvēt par saviem uzskatiem + mērķtiecīga tautas sarīdīšana un naida uzkurināšana pret šādiem disidentiem.

Jūsu neadekvātie vataboutismi un salīdzinājumi tiek darīt vienkārši aiz labi iemācīta naida pret vienu šādu "nepareizo" grupu - baznīcu un ticību vispār. Šis smird tieši pēc tā paša, ko nule darīja Ctulhu pielīdzinot bērnu seksuālu izmantošanu no pieaugušo puses bērnu audzināšanai reliģiskā garā. Pirmkārt noziedzīgas perversijas normalizēšana, otrkārt pilnīgi normālas lieta demonizēšana. Arī normāla struggle session procedūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 14:08 (saite)
Ā, es tagad sapratu - kad melnsvārči attīra savas rindas no nepareizi domājošajiem, tad tās ir ne tikai tiesības, bet pienākums. Kad apģērbu līnijas vai kinoindustrijas uzņēmumi dara tieši to pašu, tad tas ir burtiski Mao.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:07:53
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:09:04
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:14:09
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:20:31
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:43:52
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:46:41
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:59:05
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 16:04:06
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 18:02:47
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 16:34:01
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 18:06:38
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 18:13:22
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-24 00:38:08
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-24 04:42:45

[info]ctulhu
2021-02-23 14:09 (saite)
Vēsturiskie precedenti - ķīnā, PSRS, Kalvina Ženēvā, spāņu un pāvesta inkvizīcijas, protestantu raganu medības. Gan jau ir vēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:09:15
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:10:50

[info]mindbound
2021-02-23 14:10 (saite)
Šoreiz man nākas piekrist (!), pie tam par [nosacīti] reliģiskas dabas tēmām (!!).

Melnsvārča atstādināšana no amata ir parasta atlaišana no darba par neatbilšanu darbam specifiskajām prasībām, kas no malas var izskatīties vai neizskatīties smieklīgas, bet tās nosaka darba devējs un, kamēr tās nav pretlikumīgas, tās var būt patvaļīgas. Alternatīvs veids, kā uz to skatīties — izmešana no privāta kluba.

Kancelkultūra, savukārt, ir, nu jā, tas, kas diezgan akurāti aprakstīts iepriekšējā komentārā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 14:12:30
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 14:20:34
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 14:32:10
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 14:40:34
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 14:46:33
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 14:53:36
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 14:57:35
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 14:59:23
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:06:33
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:10:07
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:11:58
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:15:51
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:20:58
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:26:30
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:30:45
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:38:20
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:53:03
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 16:13:18
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 18:25:23
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 18:53:33
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:40:41
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:45:17
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:48:39
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:52:12
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:55:50
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 17:47:29
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:56:13
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:28:13
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:31:30
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-02-23 15:31:52
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 15:41:44
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:45:09
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:37:39
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 16:07:36
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 18:30:41
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-23 18:51:50
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 22:23:12
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-24 00:45:56
(nav temata) - [info]hedera, 2021-02-24 04:57:20
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 14:11:09
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 14:13:47
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:28:15
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:32:07
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:47:58
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 15:49:35
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 15:57:57
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-02-23 16:02:34
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-02-23 18:34:25

(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?